reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Katarzyna92 ja biorę pregnę plus z różowego opakowania, w sumie nie widziałam w ogóle fioletowego, ale teraz spojrzałam, że właśnie jest i fioletowy i zawiera dużo większą dawkę DHA, a skoro ten kwas jest tak ważny to ja dopytam lekarza co i jak, mam akurat w poniedziałek wizytę

reklama
To napisz co Ci powie bo ja w sumie mam prawie całe opakowanie ale jak się skończy to już bym sobie kupiła to z fioletowym w przyszłym miesiącu:)

Mamba moze to rwa ja mialam w poprzedniej ciazy od 18 tygodnia i juz lapala mnie do porodu. To ze dziecko jest malenkie jeszcze to nie oznacza ze nie moze byc ucisku bo jednak cale flaki musialy pouciekac gdzie sie da zeby wszystko potrzebne dziecku sie zmiescilo. Niestety kochana na rwe nie pomaga nic nawet basen. Mam nadzieje ze to jakis inny ucisk ale zwykle w ciazy jak bol idzie do nogi to rwa. Ja sie juz boje ze mnie tez zlapie bo pamietam jak sie meczylam w pierwszej ciazy a mam predyspozycje do rwy i co jakis czas mi sie odzywa

Jak byłam w ciąży pierwszy raz wtedy jak poronilam to ginekolog kazała mi brać równocześnie Pregna Plus i Pregna dha bo pregna dha nie ma żadnych witamin ani kwasu foliowego tylko kwas z oleju rybiego.

Claudia ja oprócz tego łapania nogi miałam przepukline pepkowa więc wyjście z mieszkania do sklepu pod domem było wyzwaniem. Nie mogłam kroku zrobić tak mnie bolalo zresztą poprzednia ciaza to szpital za szpitalem tabletki i na samym końcu podtrzymanie żeby wytrwać do 38 tygodnia chociaż

Teraz tez zaczęłam brać pregna plus i Pregna dha ale trochę drogo to wychodzi. I jak wykończe te opakowania to chyba zamówię na allegro femibion Natal 2 plus bo jest w miarę dobrej cenie, a skład jak porównywałam to poza witamina D femibion ma nawet bogatszy.

Nie straszcie dziewczyny bo co będzie dalej jeszcze z dwojka w brzuchu. Czytam o bolach pleców to mogą sie zaczac juz po 10 tyg. Predyspozycje to wady z przed ciazy, ciaza mnoga... itd wszystko idealnie pasuje do mnie oprocz szybkiego wzrostu wagi ale jak zaczne tyc to dopiero będzie.

Ewelisia no ja płacę 38 zł ale jeszcze mam jakieś 3 inne polecone przez lekarza więc muszę się zorientować w cenie bo ja tylko tą plus biorę ale już się złapałam że ma małe ilości żelaza i przez to łykam jeszcze żelazo...

reklama
Malaja to może byc ucisk co potwierdziła moja gin. MO łapie nogę tak jak w poprzedniej ciąży jak się schyle to bida się wyprostować.

Jeżeli ucisk to dysku. Może masz dyskopatię i stąd problem tak wcześnie.
Zwykle kobiety które mają zdrowy kręgosłup nie narzekają na niego w ciąży na takim etapie (jak już to w drugiej połowie jak macica już jest rzeczywiście spora) więc pewnie coś u Ciebie nie tak z dyskiem między l4 l5, a jak się środek ciężkości w ciąży zmienia i pogłębia lordoza+ rozleniwiają mięśnie to problem narasta,

Są jeszcze pasy- gorsety dla kobiet w ciąży, ale mimo, że ułatwiają funkcjonowanie to jednak rozleniwiają jeszcze bardziej mięśnie więc trzeba używać ich z umiarem. Ale są jakimś rozwiązaniem bo stabilizują kręgosłup a zakłada się je pod brzuchem.
Jednak gimnastyka i basen jak można to dają lepsze efekty.

Do góry