reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Woda z solą dokładnie i tantum do psikania najlepiej.
Ja późno poszłam spać od 3msc rekord bo o 23 zawsze o 21 juz szłam na drugie spanie ale nocne:)
Miłego piątku dziewczynki ja mam więcej energii ze aż siłę miałam pościel zmienić ostatnio musiał mezus

reklama
u nas dalej dziwaczna pogoda. a ja dalej na pół gwizdka. przez to. jakoś siły nie mam. jak zaprowadzam Jasia do przedszkola to w jedną stronę lecę za nim bo on na rowerze a w drugą to ledwo nogami włóczę taka jestem zmęczona.

Ja tez jestem jakas bezsilna do 12 to wogole kapec zemnie potem troche lepiej ale pomyje naczynia i musze usiasc posciele lozko i znowu musze usiasc brakuje mi energi. Na spacerach tez ledwo ide ciagne sie wrecz i szukam tylko lawki by spoczac na chwile. Moj maz sie smieje ze ja jak babcia taka bez zycia. Ale mialam juz lepsze dni ze wszystkie okna pomylam szafy wysprzatalam a od jakiegos tygodnia znowu siadlam na tylku.

U mnie dzisiaj słoneczko od rana zaraz muszę się podnieść z łóżka ogarnąć i męża na dworzec odwieść a później jakieś zakupy bo jutro muszę jechać na imieniny siostry mojego taty a nie mam co założyć a jak to ciotki każda patrzy eh:(

Dziewczyny dzięki za rady :)

A ja ostatnio już całkiem dobrze się czuję i siły też mam dużo na wszystko, prawie zupełnie nie jak w ciąży. Czasem tylko mam to uczucie ciągnięcia albo kłucia w brzuchu.

Ewelisia, na gardło polecam tabletki *spam* (dla kobiet w ciązy) + ja dodatkowo płukam wodą z solą. U mnie zawsze działa i pomaga.
Fatalnie sypiam... padam szybko bo ok 22 - 23 ale budzę się w nocy ok 2-3 i tak wiercę przez godzinę. Pamiętam, że w pierwszej ciąży bezsenność się pojawiła ale dużo później...

Angoba ja zaczynam mieć to samo w pierwszej ciąży miałam problemy ze snem gdzieś na przełomie 7 i 8 miesiąca a teraz 22 lub 23 ja już śpię a w nocy się budzę po kilka razy i albo nie śpię od 7 jak wezmę tabsa na tarczyce albo idę dalej spać i wstaje koło 10... Ale od kilku dni mam uczucie zmęczenia a tak naprawdę nic nie robię takiego...

reklama
Do góry