reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Hej dziewczęta,

ale super że wszystko dobrze u ciebie Sylka i Wnuczka:-) jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Ciesze sie z Wami bardzo.
Ja niestety dzis sie troche wkurzyłam bo mialam miec badanie jutro rano na 10.00 w luxmed a tu zonk napisali mi ze odwolane badanie bo lekarz chory, to ja dzwonie i mowie ze musze miec juz prenatalne usg a oni ze pierwszy wolny temin 12.06. no to opieprzylam i powiedzialam ze za miesiac to juz za pozno i niby kołują i jakis termin maja zadzwonic juro ale zła jestem bo juz chcialam miec to z głowy .......:(

co do tabletek to ja sporadycznie biore apap jak bardzo mnie glowa boli wtedy nawet z bólem nie zasne, a slyszałam ze ból jest bardziej detrukcyjny dla organizmu niz lek. Cisnienie tak ostatnio niskie ze głowa mi lata na boki w pracy juz o 12stej nie mam sił na nic...

Tez znam dwa przypadki gdzie urodzilo sie inne dzieciatko niz oczekiwano ...dziwne w tych czasach.

Jeśli chodzi o płec to aby zdrowe bylo ale tak szczerze to same dziewczynki u mnie w rodzinie wiec chłopiec to byłoby fajne wyzwanie:)

reklama
Mama_32 u mnie znów same chłopaki wiec chciałabym dziewczynkę ale chyba suw trochę rozczaruje no ale cóż.
C do głowy ja nan bóle migrenowe więc apap biore wole tak bo mam jeszcze jedno dziecko do ogarnięcia

Heh, nie ma co się nastawiać na płeć poznaną na Usg. Można sobie ubranka kupować pod płeć, ale ryzyko jest, że lekarz się pomyli i nie ma co się usg do końca sugerować.
Mi lekarz w pierwszej ciąży powiedział w 13 tygodniu i powiedział, że na jego oko to na 100%. Myślę, że wiedział co mówi i rzeczywiście był pewien, ale i tak się nie sugerowałam tym jakoś specjalnie. :)
Najczęściej pomyłki się zdarzają jak jest marny sprzęt. Na usg 3 d jak mi w 22 tygodniu pokazał narządy córy to nawet laik z ulicy nie miałby wątpliwości.

Zresztą, co to za różnica- najważniejsze zdrowie i to by się spokojnie urodziło.

hej :-) no to musiało być fajne zobaczyć 2 dzidzie :-) cieszę się że wszystko ok :-)

co do leków to mnie głowa jeszcze nie bolała na tyle żebym musiała coś brać ale bardzo mnie bolą plecy i codziennie sobie mówię że wezmę paracetamol ale jakoś jeszcze nie wzięłam. walczę na razie :-)

Mnie tez glowa boli praktycznie codziennie popoludniu oprócz weekendow i zastanawiam sie czy to brak kawy (staram sie pic tylko w wknd) czy reakcja alergiczna na prace.

ja z kawy zrezygnowałam w listopadzie w zeszłym roku i ciężko było przez tydzień. bolała mnie głowa, byłam senna i po tygodniu przeszło więc to raczej nie brak kofeiny Ci doskwiera. hormony mogą powodować bóle głowy. poza tym pogoda też nam nie sprzyja... więc znajdzie się parę czynników które powodują że może Nas głowa boleć

Malaja owszem każda chce mieć zdrowe dziecko ale now udawajmy ze płeć się nie liczy. Skoro ktoś ma samych chłopaków to wiadomo ze marzy o dziewczynce. Nie będę lamemtowac jak będzie chłopak ale będzie szkoda BK produkcje zamykamy.
Bol głowy również powoduje luteina ja w poprzedniej ciąży nralam ja regularnie i borykalam się z mega bólami głowy potem dostalam duphaston i minęło

Dokładnie jak ktoś nie bierze jej też od wzrostu progesteronu może mieć bóle głowy ja miałam na początku teraz już nie mam.

reklama
Mnie dzis boli ale to chyba przez te emocje zwiazane z badaniem. Mdlosci i wymioty dalej mi nie odpuszczaja mimo ze koncze 12 tc. No ciekawe kiedy mi sie poleprzy. U was wszystkich juz jest lepiej? Co do plci to mój maz marzy o dwóch coreczkach ja w sumie też lub o parce. A jak będzie dwoch chłopaków to będziemy musieli postarac się później o córkę ale to też nie takie proste:) wiadome byle zdrowe ale jakies marzenia zawsze się ma ;) a kocha tak samo :)

Do góry