reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

hej ;)
ja staram sie spać na lewym boku, albo na plecach, ale ciągle przewracam się na brzuch, choc jest już spory... przyzwyczajenie. :/ muszę zakupic te poduszkę specjalną dla ciężarnych :)

ja póki co chodzę w legginsach i normalnych blyzkach, ciązowe zakupiłam 2 pary leginsów i 1 bluzkę, ale jeszcze troszeczkę z nimi poczekam :)

reklama
Ja jeszcze ciazowych ubran nie nosze na spacer do parku dresy lub leginsy na miasto mam sukienki i dopuki sie mieszcze to ok. Pytam meza widac ze w ciazy jestem? A on do mnie wygladasz jakbys zjadla kilo frytek heh

ja już ciążowe noszę. Lubię raczej dopasowane ubrania więc spodnie szybko zaczęły mnie ugniatać. Wchodzę w nie jeszcze spokojnie, ale wygodniej mi w ciążówkach. Koszulki też kupiłam nowe, nie ciążowe, ale troszkę luźniejsze bo w moich obcisłych wyglądam jak w za małych. Połowę ciuchów już schowałam do szafy na "po ciąży".
No i przymierzam się do nowego stanika ( a nawet dwóch) bo ze starych dosłownie mi wypływa biust...

Katarzyna92 a czemu martwisz się wagą ? Ja też ważę 55 kg przy wzroście 172 cm i uważam, że to dobrze
Jestem po wizycie, moja kruszyna ma 6 cm, 2 kości nosowe, przezierność i przepływy idealne, więc odetchnęłam z ulgą. Głowa mi pęka, bo jednak bardzo się denerwowałam :sorry:

Bo nie chcę znowu po ciąży szybko schudnąć ładniej wyglądam jak mam parę kilo więcej ale też oczywiście do przesady:)

Ja dzisiaj odebrałam opis i wyniki z genetycznego Kość nosowa: prawidłowa Niedomykalność zastawki trójdzielnej prawidłowa wszystko resztę mamy w normię a co do wyniku testu papp-a się nie wypowiem bo ja nie wiem jak to odczytać lekarka powiedziała że wszystko jest prawidłowe i tak mi napisali ale muszę sprawdzić jeszcze jedno zagadnienie o którym tu mowa bo pierwsze widzę takie coś:)

Ja narazie miałam 1kg mniej i znowu mam to kg więcej wiec ważę tyle ile przed ciążą.
Jakoś odetchnelam ze juz koniec 1 go trymestru.
Jutro musze na Badania krwi i moczu a jak mi się nie chce....

ja tez czekam na brzuch, u mnie wszystko w uda idzie :( jakoś czasami az nie mogę uwierzyc ze jestem w ciazy, widze dziecko na usg, czuje mdlosci ale nie ma na razie zadnych widocznych oznak ciazowych :) no chyba ze sutki sie powiekszyly znacznie.
a ze snem to na brzuchu juz sie boje spac, a wczesniej tylko na bruchu, na boku czasami cos mi kuje, wiec spie na plecach. i tez zamierzam ta poduche kupic dla ciezarnych niedlugo :)

Hejka, po urlopie chyba nie dam rady nadrobić wszystkich postów, ale mam wielką nadzieję że wszystko u Was pozytywnie :-)
Ja jeszcze w ciuchach chodze normalnych ale brzuch mi troche doskwiera juz. Też jestem z tych co sie boi przytyć za bardzo ...mam zamiar zacząć sie pilnowac jak dotad mi sie nie udawalo bo jak nie mialam apetytu a nagle zachcialo mi sie slodyczy to nie odmawialam sobie ale chyba musze je odstawic calkowicie. Aczkolwiek ostatnio tak mnie na lody nachodzi ze szok.

W piątek mam prenatalne i boje sie jakos , mam ostatnio ciagle zle sny hmmmm moze dlatego ze mysle o tych badaniach ciagle.
W pracy moja wydajnosc spada do minimum, malo moge sie skoncentrowac bo cisnienie mam strasznie niskie a kawa dalej nie bardzo mi wchodzi, no i zbieram sie zeby szefom w koncu powiedziec o ciazy, jeszcze nic nie mówilam a czuje ze sily mi slabną ale jakos tak mam obawy tez przed tą rozmową pewnie bedą fochy, no ale cóż.....

Dziewczęta a mam pytanie te usg prenatalneto jest przez brzuch badanie czy transvaginalne bo w sumie czytalam w necie ze i takie i takie a wy jak mialyscie?

reklama
Ja też mam potworny problem ze spaniem bo podobno od 3 miesiąca życia spałam na brzuchu... Poduszkę polecam jest znacznie lepiej i rzadziej budzę się na brzuchu... A ten mam już całkiem spory więc potem boli i nudności mnie przez to w nocy łapią... No ale cóż dam rade... Jutro rano wizyta tak bardzo bym chciała żeby wszystko było OK i żeby dzidziuś odwrócił się dobra stroną....

Do góry