reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

hej ;)
ja staram sie spać na lewym boku, albo na plecach, ale ciągle przewracam się na brzuch, choc jest już spory... przyzwyczajenie. :/ muszę zakupic te poduszkę specjalną dla ciężarnych :)

ja póki co chodzę w legginsach i normalnych blyzkach, ciązowe zakupiłam 2 pary leginsów i 1 bluzkę, ale jeszcze troszeczkę z nimi poczekam :)

reklama
Ja jeszcze ciazowych ubran nie nosze na spacer do parku dresy lub leginsy na miasto mam sukienki i dopuki sie mieszcze to ok. Pytam meza widac ze w ciazy jestem? A on do mnie wygladasz jakbys zjadla kilo frytek heh

ja już ciążowe noszę. Lubię raczej dopasowane ubrania więc spodnie szybko zaczęły mnie ugniatać. Wchodzę w nie jeszcze spokojnie, ale wygodniej mi w ciążówkach. Koszulki też kupiłam nowe, nie ciążowe, ale troszkę luźniejsze bo w moich obcisłych wyglądam jak w za małych. Połowę ciuchów już schowałam do szafy na "po ciąży".
No i przymierzam się do nowego stanika ( a nawet dwóch) bo ze starych dosłownie mi wypływa biust...

Katarzyna92 a czemu martwisz się wagą ? Ja też ważę 55 kg przy wzroście 172 cm i uważam, że to dobrze
Jestem po wizycie, moja kruszyna ma 6 cm, 2 kości nosowe, przezierność i przepływy idealne, więc odetchnęłam z ulgą. Głowa mi pęka, bo jednak bardzo się denerwowałam :sorry:

Bo nie chcę znowu po ciąży szybko schudnąć ładniej wyglądam jak mam parę kilo więcej ale też oczywiście do przesady:)

Ja dzisiaj odebrałam opis i wyniki z genetycznego Kość nosowa: prawidłowa Niedomykalność zastawki trójdzielnej prawidłowa wszystko resztę mamy w normię a co do wyniku testu papp-a się nie wypowiem bo ja nie wiem jak to odczytać lekarka powiedziała że wszystko jest prawidłowe i tak mi napisali ale muszę sprawdzić jeszcze jedno zagadnienie o którym tu mowa bo pierwsze widzę takie coś:)

Ja narazie miałam 1kg mniej i znowu mam to kg więcej wiec ważę tyle ile przed ciążą.
Jakoś odetchnelam ze juz koniec 1 go trymestru.
Jutro musze na Badania krwi i moczu a jak mi się nie chce....

ja tez czekam na brzuch, u mnie wszystko w uda idzie :( jakoś czasami az nie mogę uwierzyc ze jestem w ciazy, widze dziecko na usg, czuje mdlosci ale nie ma na razie zadnych widocznych oznak ciazowych :) no chyba ze sutki sie powiekszyly znacznie.
a ze snem to na brzuchu juz sie boje spac, a wczesniej tylko na bruchu, na boku czasami cos mi kuje, wiec spie na plecach. i tez zamierzam ta poduche kupic dla ciezarnych niedlugo :)

Hejka, po urlopie chyba nie dam rady nadrobić wszystkich postów, ale mam wielką nadzieję że wszystko u Was pozytywnie :-)
Ja jeszcze w ciuchach chodze normalnych ale brzuch mi troche doskwiera juz. Też jestem z tych co sie boi przytyć za bardzo ...mam zamiar zacząć sie pilnowac jak dotad mi sie nie udawalo bo jak nie mialam apetytu a nagle zachcialo mi sie slodyczy to nie odmawialam sobie ale chyba musze je odstawic calkowicie. Aczkolwiek ostatnio tak mnie na lody nachodzi ze szok.

W piątek mam prenatalne i boje sie jakos , mam ostatnio ciagle zle sny hmmmm moze dlatego ze mysle o tych badaniach ciagle.
W pracy moja wydajnosc spada do minimum, malo moge sie skoncentrowac bo cisnienie mam strasznie niskie a kawa dalej nie bardzo mi wchodzi, no i zbieram sie zeby szefom w koncu powiedziec o ciazy, jeszcze nic nie mówilam a czuje ze sily mi slabną ale jakos tak mam obawy tez przed tą rozmową pewnie bedą fochy, no ale cóż.....

Dziewczęta a mam pytanie te usg prenatalneto jest przez brzuch badanie czy transvaginalne bo w sumie czytalam w necie ze i takie i takie a wy jak mialyscie?

reklama
Ja też mam potworny problem ze spaniem bo podobno od 3 miesiąca życia spałam na brzuchu... Poduszkę polecam jest znacznie lepiej i rzadziej budzę się na brzuchu... A ten mam już całkiem spory więc potem boli i nudności mnie przez to w nocy łapią... No ale cóż dam rade... Jutro rano wizyta tak bardzo bym chciała żeby wszystko było OK i żeby dzidziuś odwrócił się dobra stroną....

Do góry