reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

finkemma - 40 kilo w ciąży? Słyszałm o takich przypadakch. U mnie na osiedlu była taka dziewczyna - sąsiadka co tyle przytyła ale ona się obżerała i się do tego przyznała.
Ja jem z apetytem - waże dwa kilo więcej. Dziś na snaidanie pizza domowej roboty- resztki z obiadu. :)

reklama
ka przytyłam prawie 30 kilo dokładnie 28. zaczynałam z wagą 79 kg przy w zroście 175 cm. teraz zaczynałam z wagą 75 kg a teraz mam już prawie 80 kg. jem mało więcej się ruszam a kilogramy lecą. nie jem w ogóle praktycznie słodyczy zjadam 5 małych posiłków. a rosnę w oczach przynajmniej w swoich

hej
ja się tam wagą nie przejmuje, póki co mam 2 kg na plusie, jak urodzę pewnie z trójką dzieci szybko schudnę :-) właśnie zjadłam zupę kalafiorową, pyszota :-) najbardziej dokucza mi bezsenność, już nie daję rady, walam się całą noc z boku na bok. Biorę antybiotyk na tokso i chyba mi nie służy, bo jestem w WC częściej niż zazwyczaj ....
Co do imion to u nas póki co zmieniają się wersję, na dzień dzisiejszy jest Magdalena lub Maksymilian :tak:

Chudziną nie jestem bo aktualnie 70 kilo przy wzroście 169. Ja jem wszystko prawie. Zawsze uprawiałam sporty i mam raczej dobrą przemiane materi i chciałabm przytyc w ciąży ale tylko na brzuszku który nie chce rosnąć. Nigdy nie narzekałam bo mam proprcionalną figurę. Kilogramy ładnie się rozkładają. :happy: No rozkładały... bo teraz to mi w tyłek poszło.

Chudzinką ja też nie jestem :-) Na razie mam wrażenie, że idzie mi w cycki i w brzuch. Chodzicie już w spodniach ciążowych? Bo ja jeszcze nie ....
W poniedziałek byłam u gina, wszystko ok, maleństwo salutowało :-) Muszę zrobić badanie na awidność, jak wyjdzie źle, to prawopodopodobnie będę musiała mieć badania inwazyjne. Ale jestem dobrej myśli :tak:

przed ciaza schudlam 20 kg i efekt jojo mnie dopadl do tego jadlam duzo slodyczy zawsze mialam z nimi problem. W ciazy sie nasililo jeszcze bardziej mi sie chvialo.Mam tez kiebski metabolizm moja chuda kolezanka jadla pol bochenka na kolacjie a ja nigdy tak nie jadlam jedna dwie kromki ale nadrabialam czekolada. I tylko milka z orzechami.

Hej dziewczyny  jestem mamą grudniowa 2014, po pierwsze składam wam wszystkim ogromne gratulacje i życzę spokojnych całych 9 miesieecy tego pięknego okresu 

Pisze tutaj ponieważ mam do sprzedania trzy fajne pozycje książkowe.

Cena za całość 110 zł z przesyłką. Można kupić osobno wtedy przesyłka 8 zł. Nasze dziecko 40 zł w oczekiwaniu na dziecko 20 zł (dziennik do wypełniania - jest super, dostałam dwa identyczne w prezencie ) oraz Ciężarówką przez 9 miesięcy ( brzuch boli od wiecznych spazmow śmiechu z autorki ) 20 zł . Zapraszam do kupna. więcej na priv.

reklama
Hej,
ja śpię na boku, jakoś wygodniej mi na lewym nie wiem czemu.
Brzuch już mam spory, wysyłałam nawet zdjęcie, i to robione rano a wieczorem jest zawsze sporo większy. Ja ważyłam się tydzień temu u lekarza to jestem 0,5kg na minusie. Ale ja na samym początku schudłam z 2 kg bo nie bardzo mi jedzenie szło. Teraz już jem prawie wszystko więc pewnie zacznie się niedługo waga podnosić. Oby nie za dużo:)
A w spodniach ciążowych to ja już od dwóch miesięcy chodzę, na szczęście koleżanki mnie obdarowały swoimi, więc nie miałam wydatków. Kupiłam tylko leginsy w h&m.
Narazie niie chcę zbierać rzeczy dla dziecka, bo jeszcze za wcześnie i od 2 miesięcy mieszkamy w swoim mieszkanku więc za dużo mebli nie ma, pokój dziecięcy jest narazie graciarnią wszystkiego, więc nie mam gdzie tego trzymać. Ale ostatnio kolega z pracy męża przyniósł nam reklamówkę ciuszków po swoich półrocznych bliźniakach. I aż mi się zachciało szykować już wszystko dla maleństwa:) I jeszcze 3 koleżanki chcą dać, ale to jeszcze trochę poczekam, chociaż jak poznamy płeć. Pewnie jeszcze trochę z dzieciaków od rodziny dostanie, to ciuszków będziemy mieli. Chociaż na tym przyoszczędzimy. Bo ja dalej kasy od szefowej nie dostałam więc już 2 miesiąc bez kasy jestem, czekam na pieniądze z ZUSU. Czekam jeszcze do końca tygodnia i idę to zgłosić do PIPu. Miałam nadzieję, że się obejdzie bez tego, ale niestety nie.

Do góry