reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Gosikkk trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :) ale narobiłaś mi ochoty na tą zupę kalafiorową :) przyznam szczerze, że nigdy nie gotowalam takiej zupy, a z chęcią bym ją zrobiła, masz może jakiś sprawdzony przepis?
Ja jeszcze nie chodzę w spodniach ciążowych, ale wszystkie jeansy są na mnie za ciasne. Ostatnio chodzę głównie w legginsach. Na lato zamówiłam sobie na allegro legginsy rybaczki ciążowe w trzech kolorach. Poza tym mam nadzieje, że część letnich sukienek będzie na mnie pasować.

Ostatnia edycja:
reklama
Troszkę mnie stresik łapie przed jutrzejszą wizytą więc od rana za pisanie pracy się złapałam... Jak zwykle z małą przerwa na wymioty... Już powoli tracę nadzieje że w ogóle przejdą... A propo wizyt w supermarkecie byłam raz i całkiem podobnie jak u Ciebie tylko ja nie zdążyłąm wyjść na zewnatrz...

Claudia nawet mi nie mow o uczuleniu bo mi od kwitnacych traw lzawia oczy i mam taki katar ze ciezko wytrzymac. Jeszcze raz przestudiowalam czy jakies leki przeciwalergiczne mozna brac w ciazy ale oczywiscie okazalo sie ze nie bardzo.

Wiesz, ja też jestem takim alergikiem, ale poszłam do alergologa i powiedział mi, że mogę brać leki, tylki starszej generacji. Przepisał Claritine i Buderhin. Nie biorę codziennie, jednak jak mam naprawdę gorszy dzień to mi pomagają. Mi gin powiedział, że to już 2 trymestr i gorsze jest jak kicham i mam katar niż jak biorę tabletki.

Jeśli chodzi o spanie to śpię na boku. Ale ostatnio w nocy budzi mnie ból biodra, przewracam się na drugi bok i za chwilę drugie biodro zaczyna boleć. Masakra jakaś. Czasami muszę usiąść albo wstać i pochodzić to przejdzie.

Ja spodni ciążowych nie noszę ale niestety od dłuższego czasu tylko leginsy wchodzą w rachubę:)
Spodnie ciążowe sobie kupiłam w C&A i nosiłam już kilka razy, super wygodne. Ale u mnie też hitem są leginsy

Hej dziewczyny  jestem mamą grudniowa 2014, po pierwsze składam wam wszystkim ogromne gratulacje i życzę spokojnych całych 9 miesieecy tego pięknego okresu 

Pisze tutaj ponieważ mam do sprzedania trzy fajne pozycje książkowe.

Cena za całość 110 zł z przesyłką. Można kupić osobno wtedy przesyłka 8 zł. Nasze dziecko 40 zł w oczekiwaniu na dziecko 20 zł (dziennik do wypełniania - jest super, dostałam dwa identyczne w prezencie ) oraz Ciężarówką przez 9 miesięcy ( brzuch boli od wiecznych spazmow śmiechu z autorki ) 20 zł . Zapraszam do kupna. więcej na priv.
cypryda, do ogloszeń i reklam jest dział sprzedażowy, pisz tam, bo tak po różnych działach to podlega pod spamowanie :) dziekuje :)

Katarzyna92 a czemu martwisz się wagą ? Ja też ważę 55 kg przy wzroście 172 cm i uważam, że to dobrze
Jestem po wizycie, moja kruszyna ma 6 cm, 2 kości nosowe, przezierność i przepływy idealne, więc odetchnęłam z ulgą. Głowa mi pęka, bo jednak bardzo się denerwowałam :sorry:

Aleali gratuluję pozytywnych wieści po usg genetycznym.
Ja na obiadek dziś ugotowałam gulasz, ale jeszcze nie jadłam, gdyż czekam na męża jak wróci z pracy.
Sylka jesteś w cudnym miejscu, tylko pozazdrościć. Cieszę się, że wesele się udało.
Kiniasw, ja zazwyczaj zasypiam na lewym boku, później przekręcam się na prawą stronę, natomiast w nocy często budzę się na wznak i później doskwiera mi ból pleców. Też się zastanawiam nad kupnem tej poduszki ciążowej.
Odnośnie wagi, to ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg. Po ciąży schudłam 18 kg. Teraz mam na plusie jakieś 4 kg.
Madzius trzymam kciuki za dzisiejsze USG.
Ja się troszkę stresuję jak i jestem podekscytowana jutrzejszą wizytą u lekarza, mam wielką nadzieję, że podejrzymy dzidziusia, bo już się bardzo stęskniłam za jego widokiem i chciałabym już poznać płeć.
Dziś byłam z moim synkiem u fotografa, robiłam mu zdjęcia do paszportu, w lipcu zamierzam się z nim wybrać do mojego brata do UK, tym bardziej, że mieszkają nad samym morzem.

oj mi też ból bioder dokucza. zjadłam dziś te lody które zrobiłam wczoraj i poszłam spać. zaraz wylądują w toalecie. co do jedzenia. to mi się marzy jakaś dobra zupa uwielbiałam kalafiorową a teraz mogę jeść tylko suche ziemniaki na obiad i mięso bez grama tłuszczu. kiedy to się skończy. jestem już tak tym zmęczona.

ja też kupiłam sobie leginsy ale nie ciążowe tylko takie z wysokim stanem. kupiłam sobie kilka bluzek w h&m bo cycki mi tak urosły że wszystko do pępka mi sięgało i wyglądałam jak w za małych ciuchach.

Cześć!

Powiem wam, że ja też jestem z tych co się wagą przejmują. Zawsze bardzo bałam się nadwagi i źle się czuję jak mam dodatkowe kilogramy. W pierwszej ciąży po pierwszym trymestrze przytyłam 4 kg zupełnie niepotrzebnie i co z tego, że to zrzuciłam jak całą ciąże czułam się strasznie grubo i źle (bo poszło w nogi).
Teraz nie przytyłam nic, już się pilnuje mniej niz na początku ale nadal słodyczy nie ruszam i uważam na to co i ile jem. Po za tym mam 2 godziny dziennie szybkiego marszu, zamierzam wrócić do basenu jeszcze w tym tygodni i może jakieś ćwiczenia.
Mam nadzieje, że przytyję zdrowo - do tych 12 kg. I tylko w brzuch :)

A jeszcze wam powiem, że ja już drugi raz mam cudowną ciąże. Nic nie boli, śpię dobrze, mam energię, funkcjonuje normalnie, pracuję dużo...oby tak do końca

reklama
A jeśli chodzi o spanie to uczę się spać na boku (głównie lewym) BO faktycznie jest to zdecydowanie korzystniejsze i dla dziecka i dla matki, ale różnie mi to wychodzi.

Siedzę w pracy i strasznie już głodna jestem. Biedny dzidziuś pewnie też. Zaraz idę do domu

Do góry