reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Gosikkk trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :) ale narobiłaś mi ochoty na tą zupę kalafiorową :) przyznam szczerze, że nigdy nie gotowalam takiej zupy, a z chęcią bym ją zrobiła, masz może jakiś sprawdzony przepis?
Ja jeszcze nie chodzę w spodniach ciążowych, ale wszystkie jeansy są na mnie za ciasne. Ostatnio chodzę głównie w legginsach. Na lato zamówiłam sobie na allegro legginsy rybaczki ciążowe w trzech kolorach. Poza tym mam nadzieje, że część letnich sukienek będzie na mnie pasować.

Ostatnia edycja:
reklama
Troszkę mnie stresik łapie przed jutrzejszą wizytą więc od rana za pisanie pracy się złapałam... Jak zwykle z małą przerwa na wymioty... Już powoli tracę nadzieje że w ogóle przejdą... A propo wizyt w supermarkecie byłam raz i całkiem podobnie jak u Ciebie tylko ja nie zdążyłąm wyjść na zewnatrz...

Claudia nawet mi nie mow o uczuleniu bo mi od kwitnacych traw lzawia oczy i mam taki katar ze ciezko wytrzymac. Jeszcze raz przestudiowalam czy jakies leki przeciwalergiczne mozna brac w ciazy ale oczywiscie okazalo sie ze nie bardzo.

Wiesz, ja też jestem takim alergikiem, ale poszłam do alergologa i powiedział mi, że mogę brać leki, tylki starszej generacji. Przepisał Claritine i Buderhin. Nie biorę codziennie, jednak jak mam naprawdę gorszy dzień to mi pomagają. Mi gin powiedział, że to już 2 trymestr i gorsze jest jak kicham i mam katar niż jak biorę tabletki.

Jeśli chodzi o spanie to śpię na boku. Ale ostatnio w nocy budzi mnie ból biodra, przewracam się na drugi bok i za chwilę drugie biodro zaczyna boleć. Masakra jakaś. Czasami muszę usiąść albo wstać i pochodzić to przejdzie.

Ja spodni ciążowych nie noszę ale niestety od dłuższego czasu tylko leginsy wchodzą w rachubę:)
Spodnie ciążowe sobie kupiłam w C&A i nosiłam już kilka razy, super wygodne. Ale u mnie też hitem są leginsy

Hej dziewczyny  jestem mamą grudniowa 2014, po pierwsze składam wam wszystkim ogromne gratulacje i życzę spokojnych całych 9 miesieecy tego pięknego okresu 

Pisze tutaj ponieważ mam do sprzedania trzy fajne pozycje książkowe.

Cena za całość 110 zł z przesyłką. Można kupić osobno wtedy przesyłka 8 zł. Nasze dziecko 40 zł w oczekiwaniu na dziecko 20 zł (dziennik do wypełniania - jest super, dostałam dwa identyczne w prezencie ) oraz Ciężarówką przez 9 miesięcy ( brzuch boli od wiecznych spazmow śmiechu z autorki ) 20 zł . Zapraszam do kupna. więcej na priv.
cypryda, do ogloszeń i reklam jest dział sprzedażowy, pisz tam, bo tak po różnych działach to podlega pod spamowanie :) dziekuje :)

Katarzyna92 a czemu martwisz się wagą ? Ja też ważę 55 kg przy wzroście 172 cm i uważam, że to dobrze
Jestem po wizycie, moja kruszyna ma 6 cm, 2 kości nosowe, przezierność i przepływy idealne, więc odetchnęłam z ulgą. Głowa mi pęka, bo jednak bardzo się denerwowałam :sorry:

Aleali gratuluję pozytywnych wieści po usg genetycznym.
Ja na obiadek dziś ugotowałam gulasz, ale jeszcze nie jadłam, gdyż czekam na męża jak wróci z pracy.
Sylka jesteś w cudnym miejscu, tylko pozazdrościć. Cieszę się, że wesele się udało.
Kiniasw, ja zazwyczaj zasypiam na lewym boku, później przekręcam się na prawą stronę, natomiast w nocy często budzę się na wznak i później doskwiera mi ból pleców. Też się zastanawiam nad kupnem tej poduszki ciążowej.
Odnośnie wagi, to ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg. Po ciąży schudłam 18 kg. Teraz mam na plusie jakieś 4 kg.
Madzius trzymam kciuki za dzisiejsze USG.
Ja się troszkę stresuję jak i jestem podekscytowana jutrzejszą wizytą u lekarza, mam wielką nadzieję, że podejrzymy dzidziusia, bo już się bardzo stęskniłam za jego widokiem i chciałabym już poznać płeć.
Dziś byłam z moim synkiem u fotografa, robiłam mu zdjęcia do paszportu, w lipcu zamierzam się z nim wybrać do mojego brata do UK, tym bardziej, że mieszkają nad samym morzem.

oj mi też ból bioder dokucza. zjadłam dziś te lody które zrobiłam wczoraj i poszłam spać. zaraz wylądują w toalecie. co do jedzenia. to mi się marzy jakaś dobra zupa uwielbiałam kalafiorową a teraz mogę jeść tylko suche ziemniaki na obiad i mięso bez grama tłuszczu. kiedy to się skończy. jestem już tak tym zmęczona.

ja też kupiłam sobie leginsy ale nie ciążowe tylko takie z wysokim stanem. kupiłam sobie kilka bluzek w h&m bo cycki mi tak urosły że wszystko do pępka mi sięgało i wyglądałam jak w za małych ciuchach.

Cześć!

Powiem wam, że ja też jestem z tych co się wagą przejmują. Zawsze bardzo bałam się nadwagi i źle się czuję jak mam dodatkowe kilogramy. W pierwszej ciąży po pierwszym trymestrze przytyłam 4 kg zupełnie niepotrzebnie i co z tego, że to zrzuciłam jak całą ciąże czułam się strasznie grubo i źle (bo poszło w nogi).
Teraz nie przytyłam nic, już się pilnuje mniej niz na początku ale nadal słodyczy nie ruszam i uważam na to co i ile jem. Po za tym mam 2 godziny dziennie szybkiego marszu, zamierzam wrócić do basenu jeszcze w tym tygodni i może jakieś ćwiczenia.
Mam nadzieje, że przytyję zdrowo - do tych 12 kg. I tylko w brzuch :)

A jeszcze wam powiem, że ja już drugi raz mam cudowną ciąże. Nic nie boli, śpię dobrze, mam energię, funkcjonuje normalnie, pracuję dużo...oby tak do końca

reklama
A jeśli chodzi o spanie to uczę się spać na boku (głównie lewym) BO faktycznie jest to zdecydowanie korzystniejsze i dla dziecka i dla matki, ale różnie mi to wychodzi.

Siedzę w pracy i strasznie już głodna jestem. Biedny dzidziuś pewnie też. Zaraz idę do domu

Do góry