reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Finemma a jak moge zapytac ile wazylas przed ciaza? Ja wlasnie odwiozlam corke do szkoly zrobilam szybkie zakupy i zarietam sie za objad :-)

reklama
Claudia nawet mi nie mow o uczuleniu bo mi od kwitnacych traw lzawia oczy i mam taki katar ze ciezko wytrzymac. Jeszcze raz przestudiowalam czy jakies leki przeciwalergiczne mozna brac w ciazy ale oczywiscie okazalo sie ze nie bardzo. Na szczescie w pracy wszedzie naokolo mamy ladnie przyciete trawniczki wiec to cholerne trawsko nie pyli...ale jak pojade do domu to masakra. Sasiad pod nami sprzedaje mieszkanie z ogrodkiem i oczywiscie trawy nie kosi bo po co...ta trawa ma juz chyba okolo 1m! Nawet okna w domu boje sie otworzyc, a jesli juz to tylko na chwile bo zaczynam kichac.

Dziewczyny - ja w poprzedniej ciazy plywalam, przemiane materii mam bardzo slaba bo mam niedoczynnosc tarczycy i zawsze mialam problem z dodatkowymi kg. Mimo tego w ciazy przytylam 9kg. Zaczynajac poprzednia ciaze wazylam jednak jakies 15kg mniej niz teraz...mam nadzieje ze nie przytyje za duzo bo jakbym teraz miala przytyc np 15kg to bede sloniem :(

Dzisiaj mam usg - stresik jest oczywiscie:)

Ja dzis umieram mam taki bol glowy spie roznie na brzuchu tez chociaz mam poduszke to budze sie na brzuchu zreszta druga noc z rzedu walcze w nocy wogole zasnac nie moge a jak mi sie juz uda to tancze po calym lozku jestem wykonczona jeszocze w sobote mamy imprezke urodzinowa blizniakow nie wiem jak to wytrzymam ja juz tyle przytylam ze schowalam wage bo w szok sie wbijam ale tym wogole sie nie martwie urodze izrzuce

Ja mam uczulenie na wiele rzeczy a w cuazy to jest bardzo wzmocnione plus nic nie moge brac bo wapno to se moga wsadzic. Kicham tak ze czasami to sie az boje zeby dziecka nie wypchac no i jak zaczynam 20 minutowe kichanie to musze szybko leciec na kibel bo jestem w stanie sie posikac. Glowe mi rozsadza okna pozamykane i niby odrobine lepiej ale mam tez uczulenie na roztocza a jak sie tak zle czuje to nie mam sily na latanie ze szmata i zamkniete kolo teraz to juz czuje sie chora i znajac zycie zaraz bedzie na zatokach. Ciaza piekny stan ale jak nic nie dolega

ja zasypiam na którymś boku albo na brzuchu z podkuloną nogą tak żeby brzuch był w górze. ale budzę się zawsze na brzuchu. dziś zimno. okropnie i ja mam ochotę przespać ten dzień.

Mi na szczęście nie dolega żadne uczulenie ale cały czas mam katar i budzę się z bolącym gardłem. W poprzedniej ciąży całe 9 miesięcy katar i teraz się to powtarza :-( Lekarz jest bezradny, bo nic mi nie pomaga

Ja zasypiam na brzuchu i spię i tak się budzę bo mi nic nie wystaje jeszcze z przodu. Cieszę się że tak moge spac ale z drugiej strony już bym chciała ten brzunio zobaczyć. No niech on rosnie!! :happy:

Kinia w pierwszej ciazy startowalam z waga 60 kg przy wzroscie 172 cm w ostatni dzien ciazy rowno 100 kg pozniej dolozylam sobie jezzcze 10 kg :( teraz zaczynalam z 76 kg dzis 79,9 kg
U nas juz po obiedzie dzis poledwiczki z papryka i cebulka do kaszy mniami. Teraz czas na relaks wiec leze sobie pozniej jak bede dobrze sie czula dwu godzinny spacerek z corka i pieskami i tak dzien zleci. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry