reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Finemma a jak moge zapytac ile wazylas przed ciaza? Ja wlasnie odwiozlam corke do szkoly zrobilam szybkie zakupy i zarietam sie za objad :-)

reklama
Claudia nawet mi nie mow o uczuleniu bo mi od kwitnacych traw lzawia oczy i mam taki katar ze ciezko wytrzymac. Jeszcze raz przestudiowalam czy jakies leki przeciwalergiczne mozna brac w ciazy ale oczywiscie okazalo sie ze nie bardzo. Na szczescie w pracy wszedzie naokolo mamy ladnie przyciete trawniczki wiec to cholerne trawsko nie pyli...ale jak pojade do domu to masakra. Sasiad pod nami sprzedaje mieszkanie z ogrodkiem i oczywiscie trawy nie kosi bo po co...ta trawa ma juz chyba okolo 1m! Nawet okna w domu boje sie otworzyc, a jesli juz to tylko na chwile bo zaczynam kichac.

Dziewczyny - ja w poprzedniej ciazy plywalam, przemiane materii mam bardzo slaba bo mam niedoczynnosc tarczycy i zawsze mialam problem z dodatkowymi kg. Mimo tego w ciazy przytylam 9kg. Zaczynajac poprzednia ciaze wazylam jednak jakies 15kg mniej niz teraz...mam nadzieje ze nie przytyje za duzo bo jakbym teraz miala przytyc np 15kg to bede sloniem :(

Dzisiaj mam usg - stresik jest oczywiscie:)

Ja dzis umieram mam taki bol glowy spie roznie na brzuchu tez chociaz mam poduszke to budze sie na brzuchu zreszta druga noc z rzedu walcze w nocy wogole zasnac nie moge a jak mi sie juz uda to tancze po calym lozku jestem wykonczona jeszocze w sobote mamy imprezke urodzinowa blizniakow nie wiem jak to wytrzymam ja juz tyle przytylam ze schowalam wage bo w szok sie wbijam ale tym wogole sie nie martwie urodze izrzuce

Ja mam uczulenie na wiele rzeczy a w cuazy to jest bardzo wzmocnione plus nic nie moge brac bo wapno to se moga wsadzic. Kicham tak ze czasami to sie az boje zeby dziecka nie wypchac no i jak zaczynam 20 minutowe kichanie to musze szybko leciec na kibel bo jestem w stanie sie posikac. Glowe mi rozsadza okna pozamykane i niby odrobine lepiej ale mam tez uczulenie na roztocza a jak sie tak zle czuje to nie mam sily na latanie ze szmata i zamkniete kolo teraz to juz czuje sie chora i znajac zycie zaraz bedzie na zatokach. Ciaza piekny stan ale jak nic nie dolega

ja zasypiam na którymś boku albo na brzuchu z podkuloną nogą tak żeby brzuch był w górze. ale budzę się zawsze na brzuchu. dziś zimno. okropnie i ja mam ochotę przespać ten dzień.

Mi na szczęście nie dolega żadne uczulenie ale cały czas mam katar i budzę się z bolącym gardłem. W poprzedniej ciąży całe 9 miesięcy katar i teraz się to powtarza :-( Lekarz jest bezradny, bo nic mi nie pomaga

Ja zasypiam na brzuchu i spię i tak się budzę bo mi nic nie wystaje jeszcze z przodu. Cieszę się że tak moge spac ale z drugiej strony już bym chciała ten brzunio zobaczyć. No niech on rosnie!! :happy:

Kinia w pierwszej ciazy startowalam z waga 60 kg przy wzroscie 172 cm w ostatni dzien ciazy rowno 100 kg pozniej dolozylam sobie jezzcze 10 kg :( teraz zaczynalam z 76 kg dzis 79,9 kg
U nas juz po obiedzie dzis poledwiczki z papryka i cebulka do kaszy mniami. Teraz czas na relaks wiec leze sobie pozniej jak bede dobrze sie czula dwu godzinny spacerek z corka i pieskami i tak dzien zleci. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry