Nie miałaś usg między 11 a14 tygodniem gdzie spr się przepływy przeziernosc serduszko itp? To jest badanie podstawowe dla każdej kobiety w ciąży w sumie obowiązkowe nawetJa nie robilam usg prenatalnego czy jak to tam zwal ani testu papa. Dlugo mialam dylemat czy robic tutaj widze ze chyba wszystkie robily. Ja jednak odpuscilam co bedzie to bedzie. Moj lekarz za kazdym razem gdy o tym wspominalam odradzal. W rodzinie nie ma chorob ja jestem przed trzydziestka. Moze zle ze zrezygnowalam... Nie wiem, modle sie by malenstwo bylo zdrowe. Wizyte mam 20 maja czekam niecierpliwie.
reklama
Mamuśki czy to możliwe zebym już czułą ruchy mojego maleństwa takie delikatne kłocie i łaskotanie w dolnej środkowej części brzucha...???? Dopiero zaczełam 16 tydzień! To naprawde jest bardzo dziwne uczucie i pojawia sie raz na jakiej pó,łtorej godziny i trwa kilkanaście minut....???? Prosze o odpowiedz...
finkemma
Fanka BB :)
Mialam usg w 11 tyg wszystko bylo dobrze dzidzus pomierzony . Mam tez film i zdjecie 4 d. Ale wy mowicie tu o jakims usg genetycznym to chyba inne tak?
Katarzyna92
Ja większość tych dodatkowych badań mam na nfz... A szczerze mówiąc mam 23 lata i nie wyobrażam sobie teraz nie robić Tych wszystkich badań ... U mnie w rodzinie nie ma żadnych chorób genetycznych a jednak mój syn się z jedną urodził więc ja nie wierze w to że jak kobieta jest młoda nie ma żadnego zagrożenia... Ale to jest moje zdanie...
Ostatnio u gin byłąm cztery tygodnie temu był to poczatek dwunastego tygodnie miałam to badanie genetyczne dzidzius dobrze sie ułożyl długo trwało to USG ( pierwszy raz przez brzuch) No i mierzyła srawdzała i powiedziała ze wszystko ok przeziernosc 0,8 mm z tego co pamietam kość nosowa była widoczne serce powiedziała ze tez OK mimo ze nie które z Was uwazaja ze puls 140 uderzen na minute to za malo...
M
mama290
Gość
Finkemma genetyczne usg wyglada tak samo tylko mierzona jest przeziornosc karkowa I kosc nosowa przeplywy sprawdza sie organy wewnetrzne czyli nie wiele sie rozni od zwyklego usg
Pierwsze ruchy toczuc jakby byl motylek w brzuchu I nas laskotal skrzydelkami albo uczucie jajka ktore sie przekreca ja mam tak za kazdym razem ale to raczej krotkie ruchy trwaja moze sekunde
Pierwsze ruchy toczuc jakby byl motylek w brzuchu I nas laskotal skrzydelkami albo uczucie jajka ktore sie przekreca ja mam tak za kazdym razem ale to raczej krotkie ruchy trwaja moze sekunde
reklama
holcia
Nie wiem dziewczyny, tez mi sie wydaje, ze za duzo o tych badaniach i chorobach piszemy. Trzeba wierzyc, że wszystko bedzie dobrze i nie martwić się na zapas. Badania sa dobrowolne i juz przewalkowalysmy temat tysiac razy, nie każdy chce je robić - to sprawa indywidualna.
Do dziewczyn z UK, gdybyscie mialy cynka, że w lidlu sa ciuszki maternity to dajcie znać, bo mam lidla dosc blisko, ale nie jestem tam zbyt czesto a jak juz jestem to zadko ogladam ciuszki a coś tam bym moze sobie wybrala, skoro polecacie.
A jak dziewczyny u Was z ruszaniem sie? Ćwiczycie cos? Ja znalazlam fajne cwiczenia na I i II trymestr, ale przyznam sie szczerze, ze po pracy, jak wracam do domu to juz mi sie tak nie chce, ze odpuszczam sobie. Zastanawiam sie tylko jak to bedzie zaczac ćwiczyć po porodzie po takiej dlugiej przerwie, gdzie czasu przeciez bedzie mniej
Do dziewczyn z UK, gdybyscie mialy cynka, że w lidlu sa ciuszki maternity to dajcie znać, bo mam lidla dosc blisko, ale nie jestem tam zbyt czesto a jak juz jestem to zadko ogladam ciuszki a coś tam bym moze sobie wybrala, skoro polecacie.
A jak dziewczyny u Was z ruszaniem sie? Ćwiczycie cos? Ja znalazlam fajne cwiczenia na I i II trymestr, ale przyznam sie szczerze, ze po pracy, jak wracam do domu to juz mi sie tak nie chce, ze odpuszczam sobie. Zastanawiam sie tylko jak to bedzie zaczac ćwiczyć po porodzie po takiej dlugiej przerwie, gdzie czasu przeciez bedzie mniej