reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Ja się cieszę, że mi mdłości już przeszły. Czasami mnie zmuli wieczorem lub jak za długo nie jem. Generalnie cudowny drugi trymestr. Gdyby nie Pappa...

reklama
a ja myślę, że tenczas jest iptymalny, można nacieszyć się rosnącym brzuszkiem, przywilejami i spokojnie komplemetnować rzeczy dla maluszka. no i poukładać sobie wszystko w życiu i głowie, bo nie ukrywam, że dla nas to ogromna zmiana (mimo, że bardzo chcieliśmy i staraliśmy się o dzidziusia). byleby tylko ten cas spokojnie minął, trzymam kciuki za listopad, niech będzie szczęścliwy :tak:

ooo troche mnie tu nie było, ale dopadł mnie leń...
dzisiaj byłam na usg...wszystko w porządku:-) w przyszył piątek idę na genetyczne+test pappa... i nie wiem czy tego drugiego sobie nie darowac, co by sie nie denerwować...

kurcze współczuję Ci tego stresu. spróbuj myśleć pozytywnie. pamiętaj to tylko statystyka... dla tego ja sobie odpuściłam i zrobiłam tylko usg genetyczne. a z ciekawości jaka statystyka wyszła Ci z samego usg????

co do chodzenia dłużej w ciąży to ewolucja wszystko by załatwiła za Nas :-) 9 miesięcy to i długo i krótko... a do tego co Nas czeka nie da się przygotować... życie zaskakuję macierzyństwo tym bardziej

FUSUN a jak parametry z USG?
Gdzie robisz NIFTY?

Makartaka czy to już jest ten moment gdy jesteś spokojna i cieszysz się ciążą? W końcu najgorsze za tobą i myślę, że już uwierzyłaś, że w końcu się udało :)
Ja też nie przytyłam i bardzo się z tego cieszę...choć pilnuje się coraz mniej...

Wracając do testu pappa...ja bym nigdy nie zdecydowała się na amniopunkcję więc dla mnie robienie tego testu właściwie nie ma sensu. Bo jakbym miała zły wynik to co?? Zamartwianie się do końca ciąży...

Miniaaa, nie mam takiej informacji. Ale samo usg wyszło prawidłowo. Przezierność 1,2, kość nosowa jest, narządy wew., itd. Ale ja mam 38 lat, więc już z samego wieku mi ryzyko wzrosło, a i biochemia nie wyszła najlepiej. Przeczytałam w internecie chyba wszystko co się dało, cały wątek o amniopunkcji z babyboom. To wszystko jest optymistyczne, ale są i przykłady, że dziecko super wyglądające na usg rodzi się z ZD. Była taka dziewczyna z wynikiem jak ja (1:303), z super usg, nie robiła amniounkcji bo wynik 30e to jeszczr norma i po porodzie sie okazało - ZD. Masakra....

ech ciężkie to są sprawy...
Prawda jest taka, że osoba z 1:10000 ryzykiem też może urodzić chore dziecko.
A co ci radzą lekarze?

reklama
Dziewczyny prosze napiszcie mi o co chodzi z tym testem Pappa bo widze ze cały czas któraś o nim pisze a ja nie mam pojecie... Kiedy go się robi? czy wszyscy go robią? Bo moja gin nic mi o nim jeszcze nie mówiła....

Do góry