reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

noooo to powiem Ci że masz nie ciekawą sytuację a internet jeszcze powoduje nakręcanie. współczuję Ci. mam jednak nadzieję że wszystko będzie ok. trzymam mocno kciuki.

reklama
cześć, nie lubię nakręcać sie złymi wiadomościami ale wczoraj mąż mnie oszołomił info ze zona kolegi straciła teraz dziecko a miała już w lipcu rodzic. nie wyobrażałam sobie ze na takim zaawansowanym etapie coś może być nie tak :no: próbuje myśleć pozytywnie, ze każdy przypadek jest inny...

Wnuczka, ten test robi się tego samego dnia co usg pomiędzy 11 a 13 tygodniem ciąży. Robi się go ze wskazań (np.wiek powyżej 35 roku życia, wady we wcześniejszych ciążach). Ale przgrzebując neta w poszukiwaniu informacji okazało się, że jak lekarze mają przydział z NFZ na te badania to zlecają je również młodym dziewczynom.

moja siostra cioteczna straciła dziecko tydzień przed planowanym porodem pojechała na ktg a serce nie biło! Rozumiecie to bo ja do tej pory nie bo ciaza przebiegała idealnie od samego poczatku... Nie mysle o tym bo wiiem ze w wiekszosci przypadkow nie zalezy to od nas... Wiec po prostu to co moge zrobic zeby moje dziecko dobrze sie rozwijalo to robie i nic poza tym jestem dobrej mysli...

Fusun zobaczysz zrobisz nifty I bedzie wszystko w porzadku u mnie dolna granica to 1:150 chyba na pazdziernikowkach widzialam dziewczyny mialy niskie wyniki a nifty wychodzilo dobrze nie ma co sie nakrecac pozytywnie myslimy zreszta u ciebie to nie ma innej opcji musi byc wszystko dobrze:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja nie robilam usg prenatalnego czy jak to tam zwal ani testu papa. Dlugo mialam dylemat czy robic tutaj widze ze chyba wszystkie robily. Ja jednak odpuscilam co bedzie to bedzie. Moj lekarz za kazdym razem gdy o tym wspominalam odradzal. W rodzinie nie ma chorob ja jestem przed trzydziestka. Moze zle ze zrezygnowalam... Nie wiem, modle sie by malenstwo bylo zdrowe. Wizyte mam 20 maja czekam niecierpliwie.

Ostatnia edycja:
Ale z tego co czytałam to wyniki sa mało wiarygodne... Wiec poco sie denerwowac... Do gina chodze prywatnie wiec widocznie z nfz nie ma nic podpisanego i tyle...

Moj maz pytał gin ze jesli bedzie potrzeba jakis dodatkowych badan to koszty dla nas nie graja zadnej roli a ona na to ze wszystko jest Ok i zeby przestać sie niepotrzebnie martwic... Mysle ze wiek tez ma znaczenie bo ja mam 24 lata dopiero i moze dlatego o tym nie mówiła...

reklama
Tak Wnuczka. Racja. Są mało wiarygodne bo to tylko statystyka. Nie rozumiem dlaczego są wykonywane. Tyle się ostatnio naczytałam jakie wyniki miały dziewczyny (np.1:4 i fatalne usg, a dziecko zdrowe i odwrotnie - ryzyko dużo mniejsze, a dziecko chore). To zawsze jest loteria. Nawet jak ryzyko wyjdzie 1:10000 to zawsze można być tą jedynką z przodu...

Do góry