reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Ja tez tak odliczam :) Niemoge doczekac sie rozwiazania i by przytulic mojgo malutkiego skarbusia.
A co do grupy zamknietej to ja niestety odpadam nie korzystam wogole z komputera a z skoro z apki nie mozna to nie mam jak tam wejsc :( lepszy bylby temat zamkniety a nie grupa no ale coz. Czasem do was zajrze jak bede na laptopie.

Ostatnia edycja:
reklama
Mi koleżanka i kuzynka co rodziły w tym roku - obie powiedziały dośc podobnie, że najgorzej to im się dłużył ten ostatni miesiąc.Zdziwiło mnie to.Ja myslałam,że pod koniec to już leci szybko z górki. :eek: Ja też już sobie wyobrażam czasami, że trzymam mojego maluszka na rękach. Ehh... A tu jeszcze tyle czekania.Pocieszę was - my ludzie nie mamy najgorzej np słonica jest w ciąży dwa lata zanim urodzi.To jeden z rekordów wsród zwierząt ale są też inne.Niestety nie pamiętam.Wiem tylko,że te duże zwierzęta maja dłuższe ciąże np nosorożce,sarny,hipopotamy,żyrafy. 2 lata lub półtorej roku w cąży? Wyobrażacie to sobie? :szok:

zwierzęta noszą dłużej ciążę ale dzięki temu rodzą samodzielne zwierzaczki które chodzą zaraz o narodzinach. gdyby nasza ciąża trwała dłużej dzieci rodziły by się już chodzące i bardziej samodzielne :-)

ja dziś zrobiłam lody czekoladowe bo jak widzę składy tych sklepowych to krew mnie zalewa.

ogólnie dziś się czuję całkiem ok. na burze się zbiera więc ciężkie powietrze ale ja nawet dziś nie spała :-)

Może urodzenie takiego bardziej samodzielnego dziecka nie byłoby takie złe :)
Mi na razie nie zależy żeby ciąża szybko minęła. Odliczałam dni do końca I trymestru a teraz już tak nie liczę. Dobrze jest taj jest. Nie spieszy mi się. W pierwszej ciąży zamiast cieszyć się ciążą to czekałam i niecierpliwiłam się a potem żałowałam, że nie podeszłam na spokojnie do tej ciąży i czasu jeszcze bez dziecka. Teraz chce inaczej do tego podejść. Na luzie i bez poganiania :)
A ostatni miesiąc rzeczywiście jest masakryczny i wlecze się strasznie :)

Mi sie tam wogole nie dluzy strasznie szybko leci ale ja mam dosc duzo obowiazkow to moze dlatego ja czuje juz ruchy delikatne mysle ze jakby kobieta chodzila 2lata w ciazy to chyba po porodzie do niczego sie nie nadwala:)

Cześć babeczki. Znowu dawno się nie odzywałam bo pogrążyłam się w otchłani stresu. Nic mi się przez to nie chce. Chciałabym się położyć i spać, spać, spać.... A wszystko przez ten cholerny test pappa, o którym tu pisałyście. Bo mój wyszedł kiepsko. Ryzyko ZD 1:303, ryzyko porodu przed 34 tc - 1:44. Jestem absolutnie załamana. Wczoraj robiłam Nifty. Na 28.05 jestem umówiona na amniounkcję. Jeśli Nifty wyjdzie ok, to amnio odwołam

Fusun, wiem co przezywasz i jestem z Toba. Dla pocieszenia - w poprzedniej ciazy mialam wyniki pappa bardzo zblizone do Twoich. Wowczas testow Nifty nie bylo, amio nie robilam, coreczka zdrowa jak rydz.

Ostatnia edycja:
reklama
Fasun trzymaj sie cieplo i badz dobrej mysli musi byc dobrze. Ja jestem za tematem zamknietym jesli sie uda to super :)
Mi mdlosci wrocily ogolnie caly dzien czuje sie jak kapec jak jestem glodna szarpie mnie na wymioty. A to przeciez tak zwany piekny 2 trymestr.

Do góry