reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

No to rzeczywiście można się pogubić:) Ja właśnie dzwoniłam do przychodni czy będzie mój gin w poniedziałek bo 2 tygodnie go nie było ale babeczka powiedziała że kartki żadnej nie ma to chyba będzie:D Bo nie chce mi się dwa razy jeździć po południu do innego gina

reklama
Ja się modle aby mój ginekolog w Polsce nie miał urlopu jak ja tam polecę. Akurat będę miedzy 19 a 22 tyg.ciąży (przełom czeriwc,lipiec) i chce żeby dla porównia on też mi zrobił USG. Tutaj mi zrobia w 18 tyg. poza tym che mu się pochwalić ciażą bo to on wykrył moje problemy z budową układu rozrodczego i bardzo mnie wspierał. Taki ludzi facet.

Wiolinka30 to ile tych USG bedziesz miala? Ja mialam jedno i mam juz date nastepnego na koniec czerwca i to wszystko z tego co mi wiadomo. Tez mysle, zeby w pl zrobic jedno ekstra ale to dopiero we wrześniu. Co do ksiegi, to u mnie polozna wszystko wypelniala w kompie, dali mi login i haslo i moge miec dostep do wszystkiego online wiec nie musze nic nosic. Czekam tylko na wyniki testu pappa z krwi, ale jak mówicie , ze przyszedlby do mnie list to dobrze bo minelo 9 dni i nic nie dostałam. Tylko info o nastepnym scanie.

Katarzyna92, my to prawie urodzimy razem patrząc na twój termin i mój. :-)
Ja to się zaczynam uzależniać od tego forum! Nie ma to jak nałogi. :-D
Jak nie przeczytam co dziewczyny piszą przez dwa dni to chora jestem.No i nie pracuje a pogoda nie sprzyja dłuższym spacerom ostatnio.

holcia a gdzie ty mieszkasz? Tez UK?
Ja nie wiem w sumie ile ich będzie.Mi połozna powiedziała, ze więcej bo nigdy nie rodziłam a te co rodzą maja mniej jesli wszystko u nich ok.Ja ciągle nie rozumiem tego systemu.Mam napisane , ze dodatkowy scan dla kobiet w 25 i 31 tyg ciazy.Moja madra księga tak mówi a potem w 40 jesli jeszcze nie urodze a po drodze to nie wiem ile razem.

A no bo ty dzień wcześniej ale powiem Ci w poprzedniej ciąży urodziłam syna 3 tygodnie wcześniej chociaż mam nadzieję że tym razem historia sie nie powtórzy:) Ja też się uzależniłam:D A na spacery nie bardzo mam z kim chodzić jedynie z mężem jak ma wolne:) U nas pogoda piękna ale po porannych zakupach mam dość:)

Ostatnia edycja:
Ja się modle aby mój ginekolog w Polsce nie miał urlopu jak ja tam polecę. Akurat będę miedzy 19 a 22 tyg.ciąży (przełom czeriwc,lipiec) i chce żeby dla porównia on też mi zrobił USG. Tutaj mi zrobia w 18 tyg. poza tym che mu się pochwalić ciażą bo to on wykrył moje problemy z budową układu rozrodczego i bardzo mnie wspierał. Taki ludzi facet.
Wiolinka jakie masz problemy z budową układu rozrodczego?
U mnie stwierdzono dwie szyjki macicy i dwa trzony macicy i przegrodę.

Wiolinka dwa scany jeden w 12 tyg drugi w 20 I moze trzeci jakos w okolicach 34 tyg ale to nie kazdy szpital je robi I tyle system jest prosty:-)jezeli juz rodzilas I wszytsko bylo ok to mniej jest ingerencji w ciaze a jak byly komplikacje to wiecej podgladania I badan np
Holcia to nie masz folderu le u nie duzo zeczy jest za darmo albo ze znizka ale musze pokazac folder zeby udowodnic ze jestem w ciazy
Nikka a dawno o tym wiesz czy sie dowiedzilas przed prodem

Mama tuż przed porodem się dowiedziałam. Wcześniej nikt tego nie zauważył. I właśnie dlatego miałam cięcie.

reklama
nikka04 - ja mam jednorożną macice tzn że jest mniejsza niż normalna zdrowa i ma inny kształ a do tego jeden jajnik i jeden jajowód. Cykle owulacyjne średnio 5 razy w roku. Jak masz dwa jajniki to masz więcej cykli płodnych teoretycznie bo raz jeden raz drugi jajnik produkują a u mnie tylko jeden i to czasami. Ja się musiałam długo starać o maleństwo.Mnie lekarz poinformował, że mniejsza macica mniej się rozciaga i dziecku bedzie ciasniej to mogę mieć mniejsze a poza tym jak będzie mu ciasno to się nie obróci do porodu i duża szansa na cesarkę. :-(Powiedział, ze sporo kobiet z tą wadą ma cesarki.
Ale widzę ty też masz dziwną przypadłość?!

Do góry