reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Ewel powodzenia :) jestem juz w krk wiec pewnie znikne na weekend albo dłużej ale dzis po 19 wpadam zobaczyć jak tam maluch Ewel fikal :)

reklama
Hej! Ja uwielbiam jeść serek feta i już przy pierwszej ciąży przerabiałam ten temat z moją lekarką, śmiała się wtedy, że jak uda mi się kupić prawdziwą fetę to mam ją poczęstować bo to co kupujemy w dyskontach to podróbki i nie szkodzą bo są z pasteryzowanego mleka. Ale jak w poprzedniej ciąży dostałam fetę od szwagra prosto z Grecji to nie zaryzykowałam:p

Ewel trzymaj kciuki za dzisiejsze USG :) Ja miałam wczoraj.. kurcze jaki widok ;-) tylko dzidziuś ruchliwy i ciężko było wszystko zbadać ale udało się i wszystko ok termin porodu według USG to juz 9listopad wiec chyba rośnie mój maluch szybko, a lekarz podejrzewa ze to chłopak.. No ale nie chciał za wiele pokazać wstydnis jeden :-) lekarz mówił ze jak chce mogę zrobić test pappa ale nie wiem czy jest sens.. Bo ryzyko wyliczone przez niego wynosi 1:7500 ze mój dzidziuś może mieć ZD a za kasę na badania wolalabym kupić cos małżeństwu, poza tym ta wiedza i tak nic nie zmieni :)

Co do serów i innych to mi lekarz zakazał tylko plesniowych no i jeszcze nie mogę jeść salami ale i tak prawie nie jadlama tomam teraz ochotę na mozarelle kurcze chybamusze lecieć do sklepu... Znowu... :)

Gratuluje wszystkim dziewczynom ich małżeństw :)

Ja też PAPPA nie robię. Tak jak mówi Kinga nic by to u mnie nie zmieniło. A co jak mi wyjdzie zły wynik a dziecko będzie zdrowe... tylko stres przez całą ciążę.

Ester ja mam podobne podejście do Ciebie i tez nie robię testu pappa. Zresztą jak pytałam o niego lekarkę to potwierdziła to co wcześniej czytałam na necie, że często wychodzą złe wyniki mimo, że dziecko jest zdrowe.

Ja jestem przerażona tym że test może wyjść źle a dziecko być zdrowe dlatego ja walczyłam przez 10 min że nie chce ale lekarka mówi że skoro już robię na fundusz to bez gadania mi tą krew pobiorą ale szczerze dopóki nie zadzwonią że są wyniki to nie myślę o tym

Mi test zrobili też gratis w ramach opieki i powiedzieli, że jesli wynik będzie zły czyli duże ryzyko to dostane informacje w ciągu 7 dni a jak nie dostane wcale tzn , że ryzyka nie ma. Tak więc ja NIE CZEKAM na informację. :-) Brak informacji bedzie dobrą informacją w tym przypadku.

reklama
Ja nic nie doczepiam, sami to robia wszpitalu.Teraz mam tyle wizyt poumawianych w przód, że zaczynam się gubić.Dobrze, ze mi to zapisuja i wczepiają w tą moją księgę ciązy którą zawsze trzeba mieć przy sobie. Z połozna spotkam sie w ostatnim tyg maja, potem 8 czerwca tes na ryzyko cukrzycy ciązowej, ptem jakieś usg 17 czerwca i kolejne w czerwcu ( zamierzam dodatkowe zrobić w Polsce) .Mam juz nawet wyznaczone usg na któregoś tam sierpnia bo tu straszne kolejki.Angielki rozmnażają się jak myszki.

Do góry