reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Tak cieszy sie nawet bardzo i tez do brzuszka gada :) mój od początku ala lala i tez kocha ale jak mu mówie ze bedzie moze braciszek to się ze mną kłóci i mówi że nie chce :)

Hehe, takie dzieci są zabójcze.
Pewnie będzie siostra skoro on tak chce :)

Moja też chce siostrę- tz twierdzi, że "tam: jest dziewczynka, a że dzieci widzą więcej to pewnie tak jest ;)
A dziś mi powiedziała "nie martw się, dzidziuś jest zdrowy". Nie wiem skąd jej się takie coś wzięło. Pewnie coś podsłuchała, ale fajne to było.

Uciekam do pracy. Dzięki za miłe pogaduchy.

reklama
Dzieciaki mają takie pomysły nieraz że to szok, ja nie wiem skąd one to biorą :)
No to zobaczymy czy przepowiednie naszych pociech sie spełnią :)
Dzięki również, ja też obiad i po małego do przedszkola, miłej pracy :)

Śmieszne są takie maluchy. Jak chrześniak mojego męża się dowiedział, że jestem w ciąży, to jak po miesiącu rozmawiałam z nim przez telefon, że do niego jedziemy, to się zapytał czy już z dzidziusiem:)
Ja chodzę na NFZ i jestem zadowolona, nawału informacji może nie mam od lekarza, ale powie, to co najważniejsze, odpowie na wszystkie pytania i mimo, że ma mega kolejki zawsze, nigdy nie czułam, że mam się spieszyć.

Gina 16tydzień się zaczął.
Przejrzałam ciuszki z lidla i chyba też się wybiorę po leginsy i bluzkę:) Tylko też się zastanawiam, jak chcecie te staniki do karmienia kupić już teraz?

a ja nie mam lidla... a szkoda.
stanik do karmienia kupilam juz z piesiac temu bo mialam okazję :) rozmiar taki jak teraz, tyle ze mi cycki nie rosna jak karmię. no chyba ze teraz bedzie wyjatek, to znajde inne ;-)

Ojojoj dziewczyny ale tu od rana produkcja:)
Ja jeszcze naszej coreczce nie powiedzialam ze dolaczy do nas nowy czlonek rodziny. Caly czas czekam na te prenatalne zeby sie upewnic ze wszystko ok i wtedy juz moge mowic wszystkim:)
Ja w poprzedniej ciazy mialam fajnie z lekarzem bo znalazlam takiego co mial prywatny gabinet i kontrakt z NFZ. Kilka razy (moze ze dwa lub 3) bylam odplatnie a reszte wizyt na NFZ. On mi tez robil usg prenatalne i w sumie to bylo tez w ramach wizyty... i szczerze mowiac myslalam ze wszyscy lekarze to robia standardowo dopiero teraz dowiedzialam sie ze nie wszyscy lekarze maja do tego uprawnienia.

Alergia mnie meczy na te cholerne trawy. Czy ktos tez ma taki problem?

Dziewczyny - jeśli któraś nie wie a chciałaby skorzystać wklejam link do programu - badania antygenu HPA-1a (konflikt płytkowy), które można zrobić bezpłatnie do 20 tc
Strona główna
Ja o programie dowiedziałam się od swojej gin - jestem zapisana na przyszły tydzień.

Jeśli chodzi o staniki do karmienia - ja polecam alles. Do najtańszych nie należą ale bardzo dobrze trzymają biust i mają precyzyjne instrukcje do wybrania rozmiaru - kupiłam u nich 3 sztuki i wszystkie były OK. Ale zakup był już jak karmiłam.

Angoba dzięki za informację, nawet nie wiedziałam że może być coś takiego jak konflikt płytowy. W przyszłym tygodniu idę zrobić krew i mocz do diagnostyki to zrobię tez sobie to badanie skoro jest bezplatne:)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny ;) dawno do was nie zagladalam i ciezko mi nadrobic wszystko ale chodziaz postaram sie kilka ostatnich stron podczytam ;)
A ja melduje sie po wizycie. U nas wszystko ok mialam dzis usg genetyczne i dzidzia jest zdrowa, na plec jeszcze za wczesnie ale moze za miesiac ukaze co sie tam kryje;) zdjecie w odpowiednim watku ;)

Od jakiejś godzinki raz na jakis czas czuje klucie w pachwinie myslicie ze to tez sprawka macicy czy powinno mnie zaniepokoic?

reklama
Do góry