reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Dziewczyny nie dam rady pisac codziennie bo mam 2 tygodni dziecko chore i zajmuje mi czas na ful. Nie da sie nic zrobic bo nic tylko mama bawic.

Ppoczytalam was pobieznie i napisze ze ja mialam juz usg przez brzuch w 8 tygodniu i wszystko bylo widac.Co do lekarzy na nfz to szybciej bym umarllla niz sie do nich dostala ppoza tym wydaje mi sie ze olewaja czlowieka okrutnie. Ja vo prawda wydaje kupe kasy na gina i endo i na badania ale jak cos jest nie tak to lekarz do mnie dzwoni ze musze wziasc jakies tabletki ze mam recepte do odebrania.
Powiem Wam ze od czasu do czasu jak spokojnie leze coraz czesciej czuje te muskania maluszka. To na pewno nie wzdecia bo to zupelnke inne odczucia. Ciesze sie ogromnie bo to oznacza ze maluch sie rusza wiec jestem spokojniejsza. Ja mam wzyte 19 maja i to bedzie wg Om 17 tydzien wg usg troszke strasza ciaza wiec licze na plec. Fajnie gdyby byla dziewczynka mialabym wtedy parke.

reklama
A jeśli chodzi o ten wątek zamknięty - to "przeniesiemy" się z pisaniem do nowego czy jak? :-)

Hej Dziewczyny, troszkę was podczytywałam od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam do Was dołączyć :) Mam nadzieję że przyjmiecie Mnie do grupy.
Mam za sobą szpital i w dalszym ciągu lece na duphastonie i nospie. Wg OM termin 19.11 Wg USG 27.11 - ciąża z przejściami ale to tak samo jak miałam z synkiem mam nadzije że i tym razem wszystko będzie ok :)
p.s staram się ogarnąć temat suwaczków i strony
Pozdrawiam Wszystkie przyszle listopadowe Mamuśki

Agnoba mysle ze z ogolnym tematem zostanieny tutaj a zamkniete będzie na prywate czyli fotki itp. Witaj Anushka89 :)

Cześć!

U nas piękny słoneczny dzień dzisiaj.
Na 16 idę na wizytę pierwszy raz prywatnie. Sama nie wiem czy zostanę na NFZ czy się przeniosę. Zobaczę po wizycie.
Samopoczucie mam dobre, energii sporo, nic mi nie dokucza...
Jedynie z dziąsłami mam problem bo od dwóch tygodni walczę ze stanem zapalnym, dentyści każą czekać aż samo przejdzie a CRP podwyższone.
Zobaczymy co lekarz powie na to.

a widziałyście, że już są nie tylko grudniowe mamy, ale i styczniowe 2016?
Leci czas nie? A dopiero co miałyśmy dwie kreski na teście i obawy co to będzie :)

I do końca jeszcze pół roku. To już nie brzmi tak źle ;)

Ja sie zawiodlam na dentystach bo bagatelizuja problem dziąseł :/ trafilam do dr periodentologa i mi bardzo pomaga. I zainwestowalam w szczoteczke soniczna i jest mega dobra czuje kosmiczna roznice ale kosztuje majątek. Tylko jak to przeliczyc na wizyty u dentysty to moim zdaniem sie opłaca. Ani manulana ani elektryczna nie domywala mi zebow przy dziaslach.

Sylka co to za szczoteczka i co daje?
Ja w pierwszej ciąży chodziłam do periodontologa i w dwie wizyty całkowicie wyleczyła mi dziąsła. Ale teraz mieszkam gdzie indziej i tu na perio czekam jeszcze tydzień, a "zwykli" dentyści wmawiają mi, że nic takiego się nie dzieje bo chyba boją się leczyć. Normalnie bez ciąży daliby dawno antybiotyk. Zresztą w pierwszej ciąży też brałam na dziąsła i lepsze to niż przeciągający się stan zapalny.

O jej, te szczoteczki to do 1000 zł potrafią kosztować. Sporo

reklama
Ja jak narazie na NFZ chodze na wizyty do szpitala i raz na miesiąc prywatnie do swojego gin bo wole mieć wszystko pod kontrola,co do dentystów to wrrrr byłam ostatnio na kontroli a ona do mnie że mam 7 zębów do roboty !!! Nie żebym w styczniu była zrobiła mi 1 zęba bo reszta była ok .
Jak się moge dopisać do tej grupy zamkniętej ?
Malaja jak ustawiłaś 2 suwaczki na raz bo mi jakoś nie idzie....?

Do góry