reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Hej:)

Ja dziś zaczełam dzień bardzo wcześnie od wizyty w diagnostyce mam nadzieje że wyniki dotrą do poniedziałku do przychodni ale tak mnie baba po kłuła że rek mi odpadnie:) A co do lekarzy na nfz to moja mamuśka ma takie szczęście że mój brat kiedyś chodził do klasy z chłopakiem którego rodzice obydwoje są lekarzami i moja mama się z nimi zaprzyjaźniła więc jak ona gdzieś potrzebuje iśc albo brat to wszystko po znajomości ja szczerze wam powiem byłam raz po znajomości u gina w szpitalu i okropnie się czułam kiedy przyszłam i od razu weszłam do gabinetu a inni czekali więc ja z takiej pomocy rzadko korzystam a na wizyty prywatne nie bardzo mnie stać więc dla mnie to już jest konieczność iść prywatnie...

reklama
Dzięki Malaja jeszcze pokombinuje może się w końcu uda. Szkoda że na aplikacji na telefonie tego nie widac.
Powiem wam dziewczyny że ja mam takiego lekarza że jak miałam plamienia i wpadłam mu do gabinetu w panice (chociaż byłam u niego 4 dni wcześniej) to zrobił usg zbadał itd i nawet kasy nie chciał a wcale dużo nie bierze za normalna wizyte bo 80zł z usg ale u mnie nie duża miejscowośc więc pewnie dlatego

Już jeden suwaczek widać.

Ja w pierwszej ciąży miałam cudnego lekarza. Chodziłam do niego na NFZ a tylko kilka razy prywatnie. Raz też wpadłam z ulicy bo miałam kolkę nerkową i też za szybkie usg pieniędzy nie wziął.
A za wizytę brał 120 zł, ale każdą- nawet usg genetyczne i połówkowe.
Teraz mój na NFZ ma dużą wiedzę i w moim odczuciu jest bardzo kompetentny, ale nie zleca prawie wcale badań i niewiele mówi. Ciągnę go ciągle za język i o wszystko pytam.
To nie problem jak się wie o co pytać bo to wygląda tak:
A jaka szyjka
Długa,
A ile ma dziecko
4, 5 cm
A łożysko funkcjonuje
itp...

No widać widać ale jak chce drugi dodać to mi się zamieniają, poczekam do jutra i jutro spróbuje drugi wkleić - jeszcze raz dzięki za pomoc.

No z tymi lekarzami zależy jak się trafi ja mam tego samego co w 1 ciązy i żeby bylo smiesznie to teraz przyjmuje na PC na NFZ no i prywatnie i dopiero mi kazał przyjść prywatnie kolo 17/18tyg zeby dokładnie płec określić. Bo na USG w szpitalu to zależy na kogo sie trafi niestety.

Malaja mamy dzieciaczki w tym samym wieku praktycznie, mój łobuz w czerwcu skończy 3 latka

I co Anushka, cieszy się mały na rodzeństwo? Bo moja bardzo choć wcześniej powtarzała, że ona nie chce brata ani siostry. A teraz mówi do brzucha, że kocha dzidziusia :)

Malaja ja mam tą Philips FlexCare Plus szczotka z sanitiz ale sa tez tansze i bez tego satenizatora. I tez wywalilam oczy na cenę. Ale wcześniej mialam elektryczną i jak dostałam tabletki wybarwiajace pokazujace gdzie niedomylam zebow to sie zalamalam jak bardzo ta szczotka nie dociera wszedzie. I zamowilam soniczna robiac test z tabletka myje idealnie a do tego sie nie gimnastykujesz tylko przykladasz do zębów. Ratuje mnie to teraz bo nie mam az takiego odruchu wymiotnego myjąc.

Sylka dzięki. Zapytam periodontologa i może zainwestuje. Kasa nie mała, ale ja tam uważam, że jak warto to...warto :)

reklama
Tak cieszy sie nawet bardzo i tez do brzuszka gada :) mój od początku ala lala i tez kocha ale jak mu mówie ze bedzie moze braciszek to się ze mną kłóci i mówi że nie chce :)

Do góry