reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Hej:)

Ja dziś zaczełam dzień bardzo wcześnie od wizyty w diagnostyce mam nadzieje że wyniki dotrą do poniedziałku do przychodni ale tak mnie baba po kłuła że rek mi odpadnie:) A co do lekarzy na nfz to moja mamuśka ma takie szczęście że mój brat kiedyś chodził do klasy z chłopakiem którego rodzice obydwoje są lekarzami i moja mama się z nimi zaprzyjaźniła więc jak ona gdzieś potrzebuje iśc albo brat to wszystko po znajomości ja szczerze wam powiem byłam raz po znajomości u gina w szpitalu i okropnie się czułam kiedy przyszłam i od razu weszłam do gabinetu a inni czekali więc ja z takiej pomocy rzadko korzystam a na wizyty prywatne nie bardzo mnie stać więc dla mnie to już jest konieczność iść prywatnie...

reklama
Dzięki Malaja jeszcze pokombinuje może się w końcu uda. Szkoda że na aplikacji na telefonie tego nie widac.
Powiem wam dziewczyny że ja mam takiego lekarza że jak miałam plamienia i wpadłam mu do gabinetu w panice (chociaż byłam u niego 4 dni wcześniej) to zrobił usg zbadał itd i nawet kasy nie chciał a wcale dużo nie bierze za normalna wizyte bo 80zł z usg ale u mnie nie duża miejscowośc więc pewnie dlatego

Już jeden suwaczek widać.

Ja w pierwszej ciąży miałam cudnego lekarza. Chodziłam do niego na NFZ a tylko kilka razy prywatnie. Raz też wpadłam z ulicy bo miałam kolkę nerkową i też za szybkie usg pieniędzy nie wziął.
A za wizytę brał 120 zł, ale każdą- nawet usg genetyczne i połówkowe.
Teraz mój na NFZ ma dużą wiedzę i w moim odczuciu jest bardzo kompetentny, ale nie zleca prawie wcale badań i niewiele mówi. Ciągnę go ciągle za język i o wszystko pytam.
To nie problem jak się wie o co pytać bo to wygląda tak:
A jaka szyjka
Długa,
A ile ma dziecko
4, 5 cm
A łożysko funkcjonuje
itp...

No widać widać ale jak chce drugi dodać to mi się zamieniają, poczekam do jutra i jutro spróbuje drugi wkleić - jeszcze raz dzięki za pomoc.

No z tymi lekarzami zależy jak się trafi ja mam tego samego co w 1 ciązy i żeby bylo smiesznie to teraz przyjmuje na PC na NFZ no i prywatnie i dopiero mi kazał przyjść prywatnie kolo 17/18tyg zeby dokładnie płec określić. Bo na USG w szpitalu to zależy na kogo sie trafi niestety.

Malaja mamy dzieciaczki w tym samym wieku praktycznie, mój łobuz w czerwcu skończy 3 latka

I co Anushka, cieszy się mały na rodzeństwo? Bo moja bardzo choć wcześniej powtarzała, że ona nie chce brata ani siostry. A teraz mówi do brzucha, że kocha dzidziusia :)

Malaja ja mam tą Philips FlexCare Plus szczotka z sanitiz ale sa tez tansze i bez tego satenizatora. I tez wywalilam oczy na cenę. Ale wcześniej mialam elektryczną i jak dostałam tabletki wybarwiajace pokazujace gdzie niedomylam zebow to sie zalamalam jak bardzo ta szczotka nie dociera wszedzie. I zamowilam soniczna robiac test z tabletka myje idealnie a do tego sie nie gimnastykujesz tylko przykladasz do zębów. Ratuje mnie to teraz bo nie mam az takiego odruchu wymiotnego myjąc.

Sylka dzięki. Zapytam periodontologa i może zainwestuje. Kasa nie mała, ale ja tam uważam, że jak warto to...warto :)

reklama
Tak cieszy sie nawet bardzo i tez do brzuszka gada :) mój od początku ala lala i tez kocha ale jak mu mówie ze bedzie moze braciszek to się ze mną kłóci i mówi że nie chce :)

Do góry