reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja wczoraj miałam 118 dzisiaj z rana 111 i jest mi bardzo duszno! Na razie nie brałam bo nie wiedziałam że to pomaga a często wymiotuje zwłaszcza po połknięciu tabletek... Ale coś będę musiała z tym zrobić jak mi nie przejdzie bo się martwię...

reklama
Wnuczka ja też mam podwyższony puls i niestety często problemy z oddychaniem to na pewno normalne. Dobrze piszą dziewczyny, możesz brać magnez (dawkę w razie czego ustal z lekarzem), pocieszę się, że w II trymestrze powinno się unormować i mam nadzieję będziesz czuła się lepiej. Co do ciśnienia to często ciężarne mają niższe to znacznie lepiej niż podwyższone

Ja bym zadzwoniła do lekarza na Twoim miejscu nic nie zaszkodzi a bedziesz spokojniejsza.
Mnie dzis od rana mdli nawet kawy nie wypilam..... Wiec znowu wesolo

jakieś dwa tygodnie temu miałam ciśnienie 80 na 50 a puls 58 i czułam się strasznie słabo bez przerwy czarno przed oczami dostałam skierowanie do szpitala i chyba tym sie trochę przestraszyłam bo trochę się polepszyło . A teraz proszę odwrotnie puls prawie 120 a nie denerwuje się i nie biegam leże od 8 tygodniu w łóżku tylko czasami krótki spacerek...

A ja wam powiem tak jak mowi moj kardiolog ze luls do 100 spoko ale powyzej powinien byc konsultowany z kardiologiem. W pierwszej ciazy tez z tym mialam priblem niskie cisnienie a wysoki puls i moj gin powiedzial ze w ciazy czasami tak sie dzieje ale on radzi isc do kardiologa bo moze to byc spowodowane ciaza ale nie musi a pamietajmy ze przed wiekszoscia z nas ciezka sprawa jaka jest porod wiec moim zdaniem lepiej przejsc sie do dobrego kardiologa( partacz nawet na ciebie nie popatrzy jak uslyszy ze w ciazy jesyes bo stwierdzi ze to to ) i uslyszec ze wszystko ok i miec pewnosc ze nic sie nie dzieje niz pozniej przy porodzie miec przykra niespodzianke

A jeśli chodzi o samopoczucie to totalna załamka od 6 tygodnia ciąży jestem wrakiem a nie człowiekiem nic nie mogę jeść ciągłe wymioty kilka razy dziennie, nawet w środku nocy ( dzisiaj o 2) kilogramy lecą bez przerwy w dół. Leże w domu już dwa miesiące i nic nie robię nie mam po prostu na to siły. Nie sprzątam nie gotuje bo na sam widok jedzenia wymiotuje. Dobrze ze rodzice mieszkają pod nami i mąż po pracy ma co jeść! Denerwuje mnie taka bezczynność ja przed ciążą byłam naprawdę pracowita babka. rano na uczelnie potem 6-7b godzin korepetycjii a wieczorem jeszcze za gotowanie czy sprzątanie a teraz zupełnie nic!

I niestety mimo wszystkich opinii że te mdłości to tylko do końca pierwszego trymestru nadal jak to mój mąż mówi więcej wymiotuje niż jem. Boje się że to już w ogóle nie przejdzie mi do końca ciąży...

reklama
Do góry