Dokładnie 11,5 kilo a miałam z czego bo przed ciążą warzyłam 78 kilo przy wzroście 169cm. Tak konsultowałam spędziłam nawet kilka dni w szpitalu na wzmocnieniu i co dali kroplówki zbadali dzidziusia wszystko w porządku i do domu. No i kazali jeść i jeść nie wymiotować.
reklama
Witajcie. Mam na imię Ola i chciałabym dołączyć do Was. To moja III ciąża (mam już córeczkę i syna). Dziś kończę 10 tydzień i czuję się fatalnie, ale mam nadzieję, że za 3-4 tygodnie będzie tylko lepiej. Pozdrawiam wszystkie starające się mamusie
calineczkaa
Fanka BB :)
Ja od początku ciąży schudłam 2 kg, a to przez to, że mam dietę cukrzycową
Mi z krwi poleciał hematokryt, ale nie jakoś bardzo, bo norma jest od 37, a ja mam 36,4. Hemoglobinę mam w normie. Czy muszę brać żelazo?Bo lekarka nic mi nie mówiła na ten temat.
Mi z krwi poleciał hematokryt, ale nie jakoś bardzo, bo norma jest od 37, a ja mam 36,4. Hemoglobinę mam w normie. Czy muszę brać żelazo?Bo lekarka nic mi nie mówiła na ten temat.
calineczkaa
Fanka BB :)
Ewel, zauważyłam, że zmiejszają mi się też czerwone krwinki i płytki krwi w porównaniu z badaniem z 7 tyg ciąży, a tym z 11 tyg. Ale to też podobno normalne. Taka specyfika ciąży. Słyszałaś może o soku z buraków i soku marchewkowym na podbudowanie układu krwiotwórczego?
W moim przypadku najlepszą dietą jest ciąża. Dawno takiej figury nie miałam... Ale to jest najmniej ważne w moim przypadku... Staram się jeść troszkę więcej i dużo czasu spedzać na dworzu to troche powstrzymuje wymioty... Jestem dobrej myśli...
reklama