reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Anastazi jeśli można jeść w ciąży normalnie i zdrowo się odżywiać to jak najbardziej masz racje. Ja od szóstego tygodnie wymiotuje kilka razy dziennie miałam tak zablokowany żołądek że jadłam przez cały dzień jedną suchą bułkę i to na kilka podejść. Zero apetytu wszystko staje w gardle a jak się zmuszę bo wiem że powinnam jeść to bardzo szybko kończy się wizytą w kibelku. Więc niestety ja nie daje rady sama dostarczyć tych witaminek i muszę wspomagać się sztucznymi..

reklama
Hej.
Ja znowu przepadłam bo... znowu migrena :((( Muszę Wam powiedzieć, że póki co ta ciąża mnie zdrowotnie doświadcza i wycieńcza...mam nadzieję, że II trymestr będzie spokojniejszy, bo jestem póki co wrakiem...
Jutro moje usg genetyczne i test pappa - trzymajcie proszę kciuki za usg.

Sylka, jeśli chodzi o szpitale dla ciąż mnogich i wcześniaczych - polecam też szpital Orłowskiego na Czerniakowskiej - oddział neonatologiczny cieszy się bardzo dużym uznaniem. Rodziłam tam córkę, i też teraz bym chciała w Orłowskim.

Dziewczyny, jeśli chodzi o objawy czy ich brak - naprawdę spokojnie. Ja w pierwszej ciązy z córką tez nie czułam nic - z ciążą i córką było wszystko ok. Niektóre dziewczyny mają po prostu pełen wachlarz objawów, inne nic a nic. Ja podejrzewałam, że będę należała do tej drugiej grupy bo moja mama też rewelacyjnie i bezobjawowo przechodziła obie ciąże. Więc u mnie to rodzinne.

hej
angoba, nie jesteś sama - od wczoraj umieram tak mnie boli głowa, niedobrze mi jeszcze bardziej echhhhh. Wczoraj zjadłam Apap, nie wiem czy dziś mogę? Chyba nie jest zdrowe łykać te tabsy?
Co do witamin, niestety ja mam przykaz łykać femibion i żelazo - mam słabe wyniki krwi :-(
A w ogóle jestem wkurzona, bo wczoraj pobrali mi krew a awidność i tokso, dziś dzwonie do laboratorium a pani mi mówi, że wynik trafia od razu do poradni i że nie mogę go osobiście odebrać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No jak? Przecież to MOJE wyniki i mam chyba do tego prawo???????? Zaraz dzwonie do poradni, może tam bardziej przyjaźni ludzie będą .... Ręce opadają ..... A poradnia czynna dopiero 8 maja, a w przypadku, kiedy mam dodatnią tokso muszę zacząć brak antybiotyk!!!!!!

Hej dziewczyny co do witamin to mi lekarz na pierwszej wizycie wypisał kilka według niego najlepszych które miałam sobie wybrać i brać wiec zdecydowałam na pregne plus...
A co do staników itp to mnie na szczęście aż tak nie bolą nawet powiedziała bym że gorzej się czuje w staniku... Ale powiem wam że co do gromadzenia pokarmu to ja mam nadzieje że nie będe musiała odciągać tym razem bo w poprzedniej ciąży z jedna dziewczyną tak się załatwiłyśmy elektrycznym odciągaczem w szpitalu że ja później musiałam odciągać co 2 godziny nawet przez jakiś czas zawoziłam do szpitala ale później chciałam iśc do pracy i pozbyć się pokarmu więc poszłam do gina a ona mi powiedziała żebym przestała odciągać bo to jest najlepszy sposób... Dla mnie to było najgorsze przeżycie i męczarnia...

Wnuczka a czy Ty wiesz ze to wlasnie witaminy w zbyt wczesnym stadium ciąży wzmagają mdłości?:):):) ja na samiuteńkim początku ciąży brałam jeszcze witaminy dla kobiet karmiących bo małą cycowałam i miałam okropne mdlosci.....i wlasnie jedna z listopadowek mi powiedziała żeby odstawić witaminy......po ok tygodniu jak reka odjal:):-)

Też słyszałam takie opinie może i masz racje... Ale ja od półtora miesiąca naprawdę nie mogę nic jeść schudłam 11,5 kilo i nadal nie mogę nic jeść ... Boję się że jak przestane łykać te witaminy to dziecko nie będzie miało czym się odżywiać i z czego rosnąć... a to w tej chwili jest to dla mnie ważniejsze niż samopoczucie...

Gosikk, ja nie biorę apapu - mi nie pomaga nic a nic więc nie ma sensu ich brać. Ja mam na migrenę takie specjalne, nazywam je "końskie" tabletki ale oczywiście w ciąży ich nie mogę brać więc cierpię...
Co do wyników - wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości aby Ci ich nie wydali? Zadzwoń /zrób awanturę - powiedz czemu są takie pilne i niech wydają. Dziwne zwyczaje.

Gosik u mnie tez tak jest że jesli lekarz mi wypisuje badania to z diagnostyki wyniki trafiają do przychodni od razu. Wiec jedyne co możesz zrobić to zadzwonić lub wybrać sie do poradni i pielęgniarka czy ktoś tam na pewno Ci pokaże ale również wydaje mi się że jeżeli one już tam trafiły i było by coś nie tak to by już do Ciebie dzwonili i kazali się zjawić.

reklama
Do góry