reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja mialam juz dwie i normalbie tez rodzilam nie polecam upierac sie na cesarke przynajmniej u mnie tragedia nie moglam dijsc do siebie dlogo a po normalny juz po 2 godzinach normalnie chodzilam i bylo spoko:)

reklama
Moim zdaniem można jedynie planować, rozwój sytuacji może być różny w ostatecznej sytuacji :D ja bym chciała cesarke...ale mogę sobie chcieć hehe:-D

Ja będę robiła wszystko żeby mieć cesarkę bo mój pierwszy poród był naprawdę straszny!! urodziłam syna 4600 i 60 cm, strasznie mnie pocięli i do tego popękałam masakra

Jasne ze to wszystko zalezy od wielkosci dziecka a przede wszystkim od ulozenia macicy.
Ja rodzilam naturalnie bez znieczulenia (4h skurcze i 30min porod) ale jak sobie przypomne to chyba chcialam wyrzucic przez okno wszystkich ktorzy podchodzili i mowili bedzie dobrze-dasz rade;)
Ale z prrspektywy czasu i tak chce rodzic naturlanie;)

Ja sie nie upieram ja nie mam wyjscia. Pierwsza ciaza od poczatku ze wskazaniem do cc teraz bedzie to samo bo jestem po wypadku samochodowym i po zabiegu oka.
Ja jestem na wychowawczmam nadzieje sie dogadac z szefowa zeby przyjella mnie na chwile zebym mogla przejsc na l4 ciazowe.

Dziewczyny zachecam do tworzenia suwaczkow bedzie sie nam duzo leppiej rozmawiac jak kazda bedzie wiedziec w ktorym tyg. Ciazy jest kolezanka.

Dzisiaj ppiekny dzien zamierzam go wykorzystac na lapanie ppromieni slonecznych

Claudia31 czy mozesz mi powiedziec na jakiej podstawie mozna stwierdzic w tak wczesnej ciazy jak urodzisz dziecko?

Jestem po pierwszej cesarce i pekniwciu macicy to pierwsze wskazanie. Jestem po przebytym TIA kolejne mam ubytek w ciele szklistym oka co przy parciu grozi slepota trzecie wskazanie dochodzi jeszcze do tego wada serca. Wiec na takiej podstawie w tak wczesnej ciazy idzie stwierdzic jak urodzisz dziecko .

reklama
Mnie cesarka chyba bardziej przeraża niż poród naturalny. Pierwszy miałam naturalny 7 h i było po wszystkim, mam nadzieję że drugi poród też pójdzie szybko.

Do góry