reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Dla dziewczynki duzo jest imion i chyba sie nie zdecyduje a dla chlopcow kurcze no trudno ale nic mi sie nie podoba a to co juz bym chciala to znajomych dzieci tak maja itd bezsensu;)

reklama
Cil ja tutaj znam dziewczyne jej synek zmarl nagla smiercia lozeczkowa I nie wyobrazam sobie zeebym nie miala maty zreszta moi mieli bezdechy bo sa wczesniakami I musielismy miec je wage mialm od poloznej bo musialm kontrolowc wage dzieci co tydz wiec to nie sa jakies wymysly czasem ale koniecznosc tez kupuje zabawki I ubrania ecologiczne jemy w 98 % jedzenie organiczne ksiazki tez kupuje normalne choc czasem uzywam kindle bo latwiej mi zabrac ze soba cienkie cos z 1000 moich ulubionych ksiazek niz brac je wszytskie ze soba przeciwnikiem nie jestem
Calineczka najwazniejse ze wszytsko w porzadeczku z malym:-)ja dla dziewczynki juz mam gozej z chlpakiem bedzie:-)

Ja mam już imie dla chłopca. Moje dzieci nie są Polakami,albo inaczej są w jakiejs części ;) więc chłopiec będzie prawdopodobnie Raffaello lub Jacob. Dla dziewczynki prawie wszystkie na "a" mi się podobają : Aurora, Aurelia, Anastasia albo nie na "a" Miriam, Stella, Ginevra ;)

My już dawno wybraliśmy, bardzo demokratycznie.Była długa lista i punktacja. :-D Dla chłopca Eryk a dla dziewczynki Aurelia. Nie obchodzi mnie jak nazywają inni ludzie,znajomi czy nie.Nie kieruje się modą.Wiem jedno nie lubie takich pospolitych polskich imion jak Ola,Kasia,Tomek,Piotrek itd. Wolę coś świeżego. Ja bardzo chciałam Patrycja ale mój ukochany skreślił z listy tak samo jak skreślił mi Dawida. Ale jak mówiłam demokracja.

Mi się strasznie podoba dla dziewczynki Kaila ale mąż nigdy się nie zgodzi...
Wiolinka mi też się nie podobają pospolite imiona nawet zauważyłam że moje koleżanki również swoim dzieciom dają jakieś wyjątkowe...

my dla chłopca też już mamy Konrad :) a dla dziewczynki to nie mam pojęcia :/ fajnie,że już coraz więcej dziewczyn jest po prenatalnych!będzie coraz radosniej :)

Mi sie imiona kojaza konkretnie z osobami ktore znam:-) I my juz mamy Jana,Rozalie ,Alexandra I Maxymiliana przydalaby sie dziewczynka do kompletu :-)

Mi się strasznie podoba dla dziewczynki Kaila ale mąż nigdy się nie zgodzi...
Wiolinka mi też się nie podobają pospolite imiona nawet zauważyłam że moje koleżanki również swoim dzieciom dają jakieś wyjątkowe...
Ja lubię mniej popularne imiona (w naszym kraju bo gdzie indziej może są oklepane )ale mój luby nie bardzo i tu jest pies pogrzebany. Dla chłopca np Brunon,Olaf,Fabian, Dla dziewczynek Rozalia,Idalia,Kornelia. A Kaila nigdy nie słyszałam aznam dużo imion bo kilka lat pracowałam w Polsce w przedszkolach i wiem co jest modne i na czasie a co niespotykane, oczywiście w moim rodzinnym mieście.W innych miastach inne imiona królują.
Mam wrażenie, że jestem tu jedyną, która nie miała usg.
A co do tarczycy bo wiem, że była mowa o tym to ja leczę tarczycę od 12 lub 13 roku życia.Choroba na zawsze.Całe życie leki.Jak raz się zacznie to koniec.Zazwyczaj.

reklama
cześć dziewczyny, nie nadrabiam wszystkich postów, bo czytam tylko wieczorem po pracy, a przychodzę późno.
Miałam wczoraj usg, dziecko ma już 3 cm, jednak jest 10 tyg, a 5 maja mam prenatalne. Byliśmy razem z mężem i słyszeliśmy serduszko, super:):-)
z kolei w domu mam teraz tłok, bo teściowie się wprowadzili na czas swojego remontu, a okres tez sie przedłuża o kolejny tydzień :szok:

Do góry