reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Katarzyna mi wyszła nadczynność tarczycy i od ginekologa dostałam skierowanie do endokrynologa. Też nie poszłam do mojego gina bo musiałabym zbyt długo czekać tylko poszłam do przychodni i powiedziałam co i jak i że chciałabym tylko żeby jakiś lekarz odczytał mi wyniki i powiedział czy mam sie martwić czy nie. Ja u endokrynologa byłam w Wieliczce (na nfz) bo mam blisko i terminy straszne mieli, udało mi sie umówić na następny dzień tylko dlatego że im się termin zwolnił, a następny wolny dopiero w czerwcu mieli, więc mi się upieło. Ale Kraków duży jest, lekarzy też sporo, więc mam nadzieję że dostaniesz jakiś termin na dniach. Ale podejdź jutro koniecznie do przychodni i molestuj recepcję, żeby Cię nie zbyli tak jak mnie chcieli..

Dziewczynyyyyy normalnie nadrobić Was z przed weekendu to czytania na całe popołudnie :-) Zaglądam ale mdłości tak mi dokuczają, że wszelkie obowiązki domowe trwają 3 razy dłużej niż zwykle. Czasem kilka razy próbuje wejść do sklepu po zakupy i zdarza się, że wracam do domu z niczym :-)
Mam pytanie do dziewczyn, które biorą clexane. Też biore od pozytywnego testu ciążowego i do wczoraj nie było żadnych problemów.Zero bólu czy siniaków. Teraz to jakaś masakra. Nie mogę się wkłuć bo tak boli, ani z jednej strony ani z drugiej. Nie wiem czy to zrosty się porobiły czy o co chodzi? Macie jakieś patenty na te zastrzyki?
I czy dostałyście refundacje na clexane? Ja mam jeszcze zapas po poprzedniej ciąży - wtedy lekarz dał mi z refundacją 90 szt ale szybko poroniłam i prawie wszystkie mi zostały. Teraz mam innego lekarza i boje się, że ten nie będzie tak łaskawy co do refundacji ;( biorę je profilaktycznie po 3 samoistnych poronieniach więc nie wiem czy się łapię na refundację.

Katarzynka po pierwsze to strasznie mi przykro z powodu tego co Cię spotkało ;( Myślę teraz o Tobie codziennie i podziwiam za siłę! Co do tego TSH to warto to skonsultować. Ja przed ciążą miałam podobny wynik i biorę leki. Do endokrynologa trzeba mieć niestety skierowanie na NFZ ale kobiety w ciąży są przyjmowane poza kolejnością. Nie trzeba czekać tygodniami na wizytę.

Dziewczyny ciezki mam dzis dzien nie mam sily was nadgonic juz z 5 razy zabieralam sie za pisanie posta i mi cos przeszkadzalo. Oczywiście przeczytalam o waszych super wizytach tak sie ciesze i mam nadzieje ze po malu wychodzimy z tego piekielnego 1 trymestru i będą już same dobre wiesci o rosnacych babelkach ;) Ja coraz gorzej znosze prace i w ogole funkcjonowanie. Nic mi przez gardlo za bardzo nie przechodzi a jak juz przejdzie to szybko wraca. Jednoczesnie dzięki temu tak bardzo nie wariuje na czwartkowa wizyte bo skoro mnie tak wszystko meczy to znaczy ze lobuzy male szaleja porządnie. Nie moze byc inaczej:) Przez te wasze wyniki badan zagadalam gdzie trzeba i dostane je jutro bo sie zestresowalam. A co do tycia to ja na wadze stoje ale czuje ze ten brzuch sie robi taki twardy i wzdety. Jeść za troje na pewno nie planuje hihi.

Pałeczkaa: Ja dzisiaj 36 zastrzyk z clexane robiłam i jeszcze nie mam metody. Czasami nie ma śladu po zastrzyku, a czasami siniak na pół brzucha. Pielęgniarka mi tłumaczyła, że to zależy od tego czy trafisz w naczynko czy nie. Jak trafisz to nie ma siły żeby siniak nie wyszedł. Jeżeli miałabym u siebie jakiejś zasady szukać, to najczęściej siniaki wychodzą na linii pępka. Jak robię poniżej lub powyżej to nie ma siniaków. Nie zdarzyło mi się, żebym w ogóle nie mogła się wkuć. Mój ginekolog wypisuje mi z refundacją recepty. Za to skierowań żadnych od niego nie dostaję, a zleca badań całą masę :)

Ja odebralam wyniki wlasnie i w moczu mam bakterie liczne.... Ciekawe co na to mi da doktorka dobrze ze wizyta jutra kurde przerabane z tym moczem w ciazy a reszta wynikow dobra

Marcik Dzięki za rady. No ja nie wiem ile już tych zastrzyków zrobiłam, też coś ponad 30 szt i do tej pory super szło a wczoraj i dzisiaj normalnie kryzys, ból.. nic może taki dzień i to przejdzie tak nagle jak się pojawiło. W takim razie pocisnę go o tą refundację bo cena jest masakryczna bez.

Witam. Jestem tu nowa i tak weszłam z ciekawości poczytać jak to przeżywają inne przyszłe mamy.
Coś o mnie? hmm... 27lat, jednen "Aniołek"(Listopad 2014), podej. zespołu Antyfosfolipidowego, więc zastrzyki Clexane, Acard i Duphaston. Nigdy o tym z nikim nie gadalam, nadal mam opory ale w "kupie" siła.

Kasi wydaje mi sie moze wystarczy zadzwonic do lekarza i on zdexyduje czy wizyta musi byc juz czy mozna zaczekac jesli stwierdzi ze juz to sam cie gdzies wcisnie.
Taki pakiet dobra rzecz i wyszlo by taniej ale w Tychach w lux med nie ma donrych specjalistow i jest ich malo wiec mi odpada. Gdyby bylo to spoko bi ja za sama wizyte place 130 plus badania

reklama
Katarzyna nie wiem czy dobrze doczytałam, ale jeżeli w przychodni nie chcą Cię przyjąć to się uprzyj. Mnie w I ciąży też raz pani położna chciała odprawić to jej kazałam podpisać pismo, że mnie nie przyjęła w nagłej sytuacji i nagle się okazało, że się da. Nie lubię tak postępować, wole polubownie, ale czasami inaczej się nie da.
Do rodzinnego nie idź bo Ci leków nie przepisze i tak ze względu na ciąże (przynajmniej moim zdaniem to nie ma sensu). A z tego co ja wiem to przy takim wyniku leki są konieczne.

Użyłam dziś po raz pierwszy detektora tętna. To początek 11 tygodnia więc nastawiałam się, że może być różnie i używałam go pierwszy raz w życiu, ale udało się. Szukałam długo- jakieś 15 min, ale teraz już wiem gdzie szukać i czego :) Takie cichutkie to stukanie :)
Wiem, że są przeciwnicy tych dopplerów i powinno się cierpliwie czekać na wizytę, ale każdy jest inny a ja akurat jestem taka, że mnie to bardzo uspokoiło, a że to już 11 tc zaczynam powoli wierzyć, że będzie ok.

Do góry