reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

nie wiem dlaczego aż tyle? może dlatego, że miałam skierowanie od ginekologa do którego chodzę prywatnie? ale to tylko te pierwsze badania tyle kosztowały, bo było ich dużo, potem będzie tylko krew i mocz no i pewnie znowu toxo .... A najbardziej obawiam się tej okropnej glukozy, na samą myśl mi niedobrze :szok:
kurcze, już 3 dzień boli mnie głowa :-( zawsze brałam ibuprom i po sprawie a teraz muszę się męczyć :-(
też sobie trochę nie wyobrażam znowu pieluch, bolących cycków itp. Mam już dwójkę i wydawało mi się, że już będzie z "górki" a tu taka niespodzianka :-)
na wakacje chciałabym pojechać, ale zobaczymy jak będę się czuła. marzy mi się morze .....

reklama
Claudia nie wiem w jakimm ty szpitalu lezlas ale jakbym miala porownac porodowke z mojej miejscowosci (szpital wojewodzki)do tej gdzie pracuje w uk to przepasc 50 lat przynajmniej w szoku bylam ze np oni nadal uzywaja sprzetu ktory byl jak ja chodzilam do szkoly I jak mialam staz moja matka pracowala dla catering szpitalnego wiadomo szpital zlkwidowal kuchnie I teraz dowoza jedzenie z konca miasta wyliczonego co do ml to nie zart wszytsko np chleb wyliczony co do kromki chyba nie musze mowic co robia jak im braknie :szok: u mnie jest tak ze zawsze jest wiecej bo jak sie komus zachce jesc w nocy to musimy byc przygotowane wiadoo jedzenie angielskie nie kazdemu podejdzie
Sylka a oni ciezarnych to nie przepuszczaja w kojece do pobrania krwi???

gosikk a nie probowalas wziac apap? ja przed ciazami mialam mega migreny, bez ibupromu albo ketonalu nie dalam rady zyc. w pierwszej ciazy pare razy mnie glowa zabolala i ku memu zdziwieniu przechodzilo po 2 tabl apap-u. ewent 1 apap i kawa. jakos tak mi ciaza odmienila. i juz od tej pory tylko ten lek biore. lekarz mi wtedy mowil ze takie meczenie sie z bolem glowy tez nie jest zbyt dobre.

Mama290 w kolejce albo ciezarne albo emeryci co juz kolejkę godzine przed otwarciem zajmują i weź spróbuj im powiedzieć ze ty bez kolejki... ehhh

Ja nie zauważyłam kolejek w Uk w GP tj przychodni a jak leżałam w szpitalu ( to a propo jedzenia ) to mi dali menu i kazali wybierać a ja oczy otworzyłam i szczęka mi opadła! Leżałam w Londynie w szpitalu.powiedzcie mi gdzie tak jest w Polsce? Jak chcecie to zaraz poszukam papierów i podam nazwę i adres szpitala.Moja mama jak leżała po operacji rok temu to była głodna bo porcje głodowe jak w obozie.Ojciec jej jedzenie dowoził.Dodam, że rodzice mieszkają w Lublinie.

Sylka lokciami ich oni maja czasu na kopy:-)moja babka to tylko po lekarzach lata nie wiem po co bo choroby ma te co ma I co oni eje maja nowego wymyslic caly czas jej powtarzam ze to przez nia te kolejki :-D ja mialam straszne bole glowy w poprzednich ciazach stosowalam plastry takie zimne na czolo troche pomagaly I paracetamol Ja tez nie cierpie na nadmiar wolnego czasu caly dzien jestem sama bo moj pracuje o ile strasi sa juz w pelni samodzielni to mlodsi juz nie:-) a dokazuja ostatnio niemilosiernie nie chca spac w dzien I ja tez wtedy nie moge isc na drzemke I tak poleguje na sofie a oni szaleja

Ja nie zauważyłam kolejek w Uk w GP tj przychodni a jak leżałam w szpitalu ( to a propo jedzenia ) to mi dali menu i kazali wybierać a ja oczy otworzyłam i szczęka mi opadła! Leżałam w Londynie w szpitalu.powiedzcie mi gdzie tak jest w Polsce? Jak chcecie to zaraz poszukam papierów i podam nazwę i adres szpitala.Moja mama jak leżała po operacji rok temu to była głodna bo porcje głodowe jak w obozie.Ojciec jej jedzenie dowoził.Dodam, że rodzice mieszkają w Lublinie.
z tym jedzeniem to wierze, kolezanki mi opowiadały :)
maz mi do dzis przypomina jedzenie po pierwszym porodzie. rodzilam na glodnego 16h i po wszystkim przyszla pielegniarka z nowina ze wierzy ze musze byc bardzo glodna tylko ze kuchnia juz nieczynna ale cos mi zalatwi... po czym przyniosla szklanke herbaty, 2 kromki chleba, odrobinke masla i ... 2 grube plastry jakiegos taniego salcesonu... nigdy tego nie jadam, ale tu z glodu mysle, a trudno, zjem. posmarowalam chleb, podnioslam jeden plaster zeby polozyc na chlebie i nagle pac.... z plastra wypadl mi na talerz piekny kawalek ozora... taki wiecie... z "wloskami"... normalnie mnie cofnelo, wmusilam w siebie sam chleb z maslem. za chwile babka wraca po talerz i mowi "ooo chyba jednak nie bylas glodna" ... nosz kurka, sami niech sobie jedza takie rarytasy :D

A najlepsze co zauwazylam to ze prawie każdy bez skierowania tylko sobie kupują badania. Pewnie je robią ciągle z nudów i lekarze juz im nie chca wypisywac. Jedyna rozrywka:/ Co do opieki medycznej w uk a u nas. Mysle ze my mamy swietnych lekarzy a uk sprzet. My mamy koszmarny pamietajacy Gierka system i pielegniarki zarabiajace najniższa krajowa a do tego kwota na dzienny posilek szpitalny to chyba 3zl a dla więźnia chyba z 5. Ale lekarzy mamy bardzo dobrych i opieke pod tym wzgledem zupelnie inna. Ale nie ma co porównywać bo my jesteśmy daleko w tyle...

reklama
Wiolinka w Nl jest tak samo :D spędziłam tam w szpitalu ponad tydzień i codziennie na ekranie dotykowym mi się menu wyświetlało i wybierałam co chcę jeść i w jakiej ilości :szok: a tak samo w pierwszy dzień otwierałam oczy ze zdziwienia, szczególnie że ja byłam tam opiekunem mojego braciszka a nie pacjentem ;-) Opieka medyczna ciężarnych w Holandii jest taka sama jak w UK, ogólnie porody odbywają się w domu, chyba że ktoś chce rodzić w szpitalu to jest to przyjemność warta aż 500 euro i jeżeli nie ma się dobrego ubezpieczenia to niestety trzeba płacić z własnej kieszeni.

Do góry