reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
No ja właśnie bym chciała tego uniknąć bo o ile pośladki jeszcze ukryje to brzucha nie a w poprzedniej ciąży używałam oliwki bambino to niestety wychodziły mi krosty jakieś muszę spytać w aptece może mi coś polecą

katarzyna92 jeśli masz atopowe zapalenie skóry polecam Ci nierafinowany olej kokosowy. 100% naturalny, dobrze się wchłania i nawilża a jak zabraknie Ci oleju do smażenia to możesz sobie go użyć :-) hehehe... noooo i boski zapach kokosa :-)

ja już nie mogę pić miętowej herbaty odrzuca mnie od niej a tylko ta mi zmniejsza mdłości.

mama290 w tym liście nie ma nic o skanie więc pewnie zrobia mi inne podstawowe badania. Ale skan też muszą zrobić niedługo z tego co wiem.Teraz jestem w 10 tyg.We wtorek zaczyna mi się 11tydzień.To najwyższa pora.

Hej Wiolinka30, ja tez mieszkam w Uk, tez dlugo czekalam na spotkanie z polozna, chyba 4 tygodnie i juz bylam zniecierpliwiona, ale mialam spotkanie w srode i za pare dni dostalam zaproszenie na scan. Polozna wszystko przyspieszyla, zeby udalo sie zrobic w 12 tyg wiec mam termun usg na srode. Moja polozna to starsza angielka, bardzo miła, nie martw sie, Twoja na pewno tez bedzie ok.

A na pierwszej wizycie wypelnialysmy razem formularze, wywiad o mnie, ojcu dziecka, podstawowe badania, mocz, cisnienie itp. Dostalam kwas foliowy i witaminy i nastepna wizyta za miesiac. Z tego co slyszalam, (nie mam doswiadczenia bo to moja pierwsza ciaza) to tu w Anglii jest dobra opieka. Moja siostra urodzila dwojke i jest bardzo zadowolona. Mam nadzieje, ze my tez bedziemy!

Cześć holcia, dzięki za informacje.Ja też czekam na wizyte około 4 tyg.To pocieszające, że tak szybko po pierwszej wizycie zapisali cię na skan.Oby u mnie było tak samo.
Ja wiem, że mają dobra opiekę w szpitalach.Przekonałam sie o tym w bardzo przykrej sytuacji gdy rok temu poroniłam.Przeżycie straszne ale opieka była naprawdę na wysokim poziomie.Byłam wręcz w szoku bo wiem jak się zajmują chorymi w polskich szpitalach.Moi rodzice oboje byli operowani w szpitalach w Polsce i aż się przykro robiło jak leżeli potem po zabiegach.Czasem to aż mnie szlak trafiał jak patrzyłam na poziom opieki,warunki i mega zjechany sprzęt.

Wiolinka pierwszy scan jest robiony pomiedzy 11 a 14 tyg nie dostalas w przychodni takiego pakietu informacyjnego?? ja mam spotaknie z polozna po scanie bo malpa czasu nie ma ja nie bede spotykac sie z polozna ale z lekarzem bo to bedzie moje 4 cc I mam historie ciaz zagrozonych I strat o blizniakach nie wspomne

mama290, współczuje bo wiem co to znaczy.Dostałam taką informację o pierwszym badaniu między 11 a 14 tyg.Ja sie poprostu martwię bo jeszcze nikt mnie, że tak powiem nie oglądał a to juz koniec 10 tyg.Niecierpliwię się.

reklama
Wiolinka ciaza w uk uczy cierpliwosci :-)cala machine ruszy po spotakniu z polozna taki system ic nie poradzisz ja juz jeden szybki scan mialam ale to tylko ze zrobilam go na odziale na ktorym praowalam I kolezanka mi zrobila ale nie ukrywam ze juz odliczam dni do 28:-)

Do góry