reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
No ja właśnie bym chciała tego uniknąć bo o ile pośladki jeszcze ukryje to brzucha nie a w poprzedniej ciąży używałam oliwki bambino to niestety wychodziły mi krosty jakieś muszę spytać w aptece może mi coś polecą

katarzyna92 jeśli masz atopowe zapalenie skóry polecam Ci nierafinowany olej kokosowy. 100% naturalny, dobrze się wchłania i nawilża a jak zabraknie Ci oleju do smażenia to możesz sobie go użyć :-) hehehe... noooo i boski zapach kokosa :-)

ja już nie mogę pić miętowej herbaty odrzuca mnie od niej a tylko ta mi zmniejsza mdłości.

mama290 w tym liście nie ma nic o skanie więc pewnie zrobia mi inne podstawowe badania. Ale skan też muszą zrobić niedługo z tego co wiem.Teraz jestem w 10 tyg.We wtorek zaczyna mi się 11tydzień.To najwyższa pora.

Hej Wiolinka30, ja tez mieszkam w Uk, tez dlugo czekalam na spotkanie z polozna, chyba 4 tygodnie i juz bylam zniecierpliwiona, ale mialam spotkanie w srode i za pare dni dostalam zaproszenie na scan. Polozna wszystko przyspieszyla, zeby udalo sie zrobic w 12 tyg wiec mam termun usg na srode. Moja polozna to starsza angielka, bardzo miła, nie martw sie, Twoja na pewno tez bedzie ok.

A na pierwszej wizycie wypelnialysmy razem formularze, wywiad o mnie, ojcu dziecka, podstawowe badania, mocz, cisnienie itp. Dostalam kwas foliowy i witaminy i nastepna wizyta za miesiac. Z tego co slyszalam, (nie mam doswiadczenia bo to moja pierwsza ciaza) to tu w Anglii jest dobra opieka. Moja siostra urodzila dwojke i jest bardzo zadowolona. Mam nadzieje, ze my tez bedziemy!

Cześć holcia, dzięki za informacje.Ja też czekam na wizyte około 4 tyg.To pocieszające, że tak szybko po pierwszej wizycie zapisali cię na skan.Oby u mnie było tak samo.
Ja wiem, że mają dobra opiekę w szpitalach.Przekonałam sie o tym w bardzo przykrej sytuacji gdy rok temu poroniłam.Przeżycie straszne ale opieka była naprawdę na wysokim poziomie.Byłam wręcz w szoku bo wiem jak się zajmują chorymi w polskich szpitalach.Moi rodzice oboje byli operowani w szpitalach w Polsce i aż się przykro robiło jak leżeli potem po zabiegach.Czasem to aż mnie szlak trafiał jak patrzyłam na poziom opieki,warunki i mega zjechany sprzęt.

Wiolinka pierwszy scan jest robiony pomiedzy 11 a 14 tyg nie dostalas w przychodni takiego pakietu informacyjnego?? ja mam spotaknie z polozna po scanie bo malpa czasu nie ma ja nie bede spotykac sie z polozna ale z lekarzem bo to bedzie moje 4 cc I mam historie ciaz zagrozonych I strat o blizniakach nie wspomne

mama290, współczuje bo wiem co to znaczy.Dostałam taką informację o pierwszym badaniu między 11 a 14 tyg.Ja sie poprostu martwię bo jeszcze nikt mnie, że tak powiem nie oglądał a to juz koniec 10 tyg.Niecierpliwię się.

reklama
Wiolinka ciaza w uk uczy cierpliwosci :-)cala machine ruszy po spotakniu z polozna taki system ic nie poradzisz ja juz jeden szybki scan mialam ale to tylko ze zrobilam go na odziale na ktorym praowalam I kolezanka mi zrobila ale nie ukrywam ze juz odliczam dni do 28:-)

Do góry