reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Dziewczyny powiedzcie mi jak bylyscie w 8 -10 tyg mialyscie czasami bole podbrzusza jaknikow albo czulyscie ze macie wzdety brzuch? Kurde martwie sie bo w pierwszej ciazy tak nie mialam :-(

Kłucia i wzdęcia miałam cały czas i w pierwszej ciąży i teraz.
Wzdęcia pomału mi mijają.\

Bóle podbrzusza (takie jak podczas okresu) miałam kilka dni w 6- 7 tyg, ale minęły. Jakby nie minęły leciałabym do lekarza bo w piuerwszej ciązy nie miałam ich wcale, ale też byłam na duphastonie.

reklama
Oczywiście te badania daja tylko % możliwości posiadania dziecka z chorobami chromosomowymi. Zeby mieć pewność wykonuje sie te inwazyjne badania.
Widzę ze i w Polsce i za granicą jest na nie duzy popyt.

Czesc dziewczyny:-) nie pisałam,ale was czytalam :-)
Ja nadal mam schizy..boli cycek... nie boli cycek. Paranoja w kółko.

Wzielam urlop na czw i pt i co?prawie cały przespałam. Śpie do 14, i jeszcze później ze 2 drzemki. Ze 2 razy może mnie zemdliło i to wszystko. We wtorek usg i już zaczynam tym żyć... w końcu jutro będzie dzień, 59 d.c ... i się stresuję, bo dokładnie w tym dniu moja 1 ciąża się zakończyła... a kolejna nawet nie dotrwała do tego dnia. Ale może w końcu będzie ok...do 3 razy sztuka:-)

Ostatnia edycja:
Makartaka tez mam we wtorek usg juz nie moge sie doczekac :) kurcze czy wy tez ciagle macie uczucie glodu? Bo ja zjem a za godz znowu mi burczy w brzuchu :( najgorsze to ze zaraz mi sie niedobrze robi jak glodna jestem. Wlasnie zjadlam plaster sera po 23 taki grzech bede tyc bardzo duzo jak tak dalej bedzie.A obiecalam sobie ze w tej ciazy bede rosadniej jadla :(

Finkemma ja właśnie zaczelam silne mdłości parenaście minut temu :/ piękna noc sie szykuje.
A tycie? Tym sie nie martwię. W 1 ciąży schudłam 10kg,w drugiej 5kg...teraz startuje z dużą nadwagą,ale w ciazach po prostu nie tyje...bo mnie od jedzenia odrzuca przez 3/4 jej trwania :/

Ostatnia edycja:
Finkemma mam to samo, ciągle ssanie w żołądku jakbym odkurzacz tam miała :-D mam jednak taki problem, ze to co zawsze jadalam teraz jest szkodliwe dla mnie.. Kurcze wszelkie jgurty powodują u mnie takie zamieszanie ze dziś 3h bez przerwy miałam mdłości.. A zjadlam małego jogurta no nic trzeba odstawić. Dobrze ze mleko i jajka oki co mi nie szkodzą :-) Ale ogólnie ostatnio to est jakiś koszmar bo ciągle się źle czuje,ale to dobrze, a no i bol cyckow wrócił :-) także ja nie panikuje bo dzidzia musi się rozwijać skoro tak źle się czuje :-)

Ja dzis o 2 jadlam... Boze nigdy w nocy nie jadlam;) co prawda poszlam spac o 20 bez kolacji... Wiec mnie tak ssalo ze zjadlam w nocy jablko potem czulam sie wyspana i nie moglam zasnąć;) co do piersi to smiesznie bo np nie bola pol dnia a potem daja czadu;) u kazdnej pewnie fasolki dobrze rosna widac po naszych objawach hehe

Lotka świetna robota.
Ja nie wiem jak Wy dajecie radę do 22. Podałam wczoraj o 7.
Co ciekawe jogurt pomaga mi na mdłości ale potem mam wrażenie że lata mi po przełyku. Zaczęłam w końcu tolerować zielsko na kanapki roszponke. Żeby oszukać żołądek czy wytrzymać dłużej bez jedzenia posypcie kanapkę, salatke łyżeczka słonecznika orzechami ziemne kukurydziane dynia taką mieszankę robię lub po prostu łyżeczkę jedna zjem. nic nie przytylam jeszcze a ze względu na kręgosłup nie moge znowu przytyć 20 kg. I wydaje mi się ze mdłości odpuszczają.
Najlepiej było mi przespać mdłości a w nocy ich nie miałam.

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj spalam od 16 do 21 wiec obudziłam sie nawet wyspana :) a później wkroilam sobie mango do jogurtu i 2 godziny sie później meczylam bo go po trochu zwracalam. Czyli nie tylko na mnie jogurt działa wymiotnie :/ Ewel mnie cycki tez bolą na raty raz prawie wcale a raz tak ze nie wyrabiam. Wczoraj w ciagu dnia zaczely mnie tak kluc jakby mi ktos szpilki wybijal. Jak teraz mam D to ciekawe jaki stanik będę później nosić hihi.

reklama
Ja tez mam D ;-)) E chyba bedzie potem ja od rana mecze sie znowu z mdlosciani zbiera i zbiera a nie idzie nic a nic buuuuuu jestem glodna a nie wiem co Jeść...

Do góry