reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Cil kurcze chudlas w ciazy? Jestem w szoku. Ja moje drogie w pierwszej ciazy przytylam 40 kg dlatego teraz tak sie stresuje kazdym plasterkiem sera :/ Kinga a mnie tylko od kawy odrzucilo a tak wszystko inne moge jesc. Agami ja zawsze dlugo siedze wieczorami przez 10lat moze z 3razy poszlam spac o 22:00 tak normalnie polnoc lub pozniej. Ja probuje tez oszukiwac zeladek pije mase wody przed ciaza pilam poltora litra teraz dwie butelki od tak ale glod i tak jest. Ewel o 2w nocy to jestes jeszcze lepsza odemnie heh niby w ciazy to norma ze po nocach sie podjada mam nadzieje ze mnie to ominie. Jakie plany na niedziele? U nas w planach jak zwykle film familijny zawsze ogladamy wszyscy razem po sniadaniu a pozniej po rosolku jedziemy nad jezioro sa fajne deptaki bierzemy pieski i minimum 3h spacerku .

reklama
dzien dobry!
wstalam o 9tej, ale i tak niewyspana, starszak kaszlał poł nocy, miał goraczke, podawalam mu leki i tak w kolko. tym kaszlem obudzil mlodszego i ten spal juz z nami w sypialni do rana... polamalo mnie delikatnie mowiac... co to bedize z wiekszym brzuchem? :)

Finkemma ja właśnie zaczelam silne mdłości parenaście minut temu :/ piękna noc sie szykuje.
A tycie? Tym sie nie martwię. W 1 ciąży schudłam 10kg,w drugiej 5kg...teraz startuje z dużą nadwagą,ale w ciazach po prostu nie tyje...bo mnie od jedzenia odrzuca przez 3/4 jej trwania :/
heh witam w "klubie" - moja pierwsza ciaza na koniec -1kg, w drugiej -0.5kg. a jadlam normalnie, nie odchudzalam sie ani nic tyle ze jadlam o niebo zdrowiej niz przed ciazami. i tak mi sie zrobilo. teraz tez mam nadwage, ciekawe co bedize na koniec :)
Lotka świetna robota.
Ja nie wiem jak Wy dajecie radę do 22. Podałam wczoraj o 7.
Co ciekawe jogurt pomaga mi na mdłości ale potem mam wrażenie że lata mi po przełyku. Zaczęłam w końcu tolerować zielsko na kanapki roszponke. Żeby oszukać żołądek czy wytrzymać dłużej bez jedzenia posypcie kanapkę, salatke łyżeczka słonecznika orzechami ziemne kukurydziane dynia taką mieszankę robię lub po prostu łyżeczkę jedna zjem. nic nie przytylam jeszcze a ze względu na kręgosłup nie moge znowu przytyć 20 kg. I wydaje mi się ze mdłości odpuszczają.
Najlepiej było mi przespać mdłości a w nocy ich nie miałam.
dzieki agami :)

Ja nigdy nie jadlam w nocy a tym razem to przez to ze ostatni posilek jjadlam o 17 i zrobilam sie glodna dlatego bez kolacji sie nie klade.... Ja narazie mam 0.5kg wiecej i mam.nadzieje ze nie przytyje duzo....
Ja dzis chyba nie dam rady nic planowac bo mdlosci sa silniejsze....

Witajcie :) Niestety weszlam w faze mdłości z wymiotami. Myślałam, że mnie choc wymioty ominą. Bo mdłości mam od...zagniezdzenia.
Aktualnie mam na wadze -2kg. Choćbym chciała,nie daje rady jeść. Odrzuca mnie od wszystkiego. Jem na sile, zeby cos fasolce dostarczać i biore witaminy materna,ale nie daje rady. Waga się nie martwię, tylko tym by dziecka nie glodzić :/

Wow nic nie przytyc tylko wykorzystać nadbagaz jaki sie juz posiadlo to by bylo coś. No zobaczymy bo mi póki co ciezko jest sie przestawic na zdrowe rzeczy bo od prawie wszystkiego mnie odrzuca. Najgorsze ze kocham salatki a teraz nie moge na nie patrzeć. Na sniadanie jogurt odpada po bialym pieczywie w miare dobrze sie czuje :/ jedyny plus to unikam słodyczy bo one wywołują mega mdłości. Mam nadzieje ze za chwile znów pokocham salatki. Paskudna pogoda w tę niedzielę idziemy na obiad z przyjaciółmi mam nadzieje ze jakos opanuje mdlosci. A wy jak tam?

Hej:)
W końcu nadrobiłam wczorajszy dzień:D I z tego co widzę to jestem nie liczną osobą która miała wczoraj zapał do pracy:D
Ale dzisiaj sobie obiecałam leżenie cały dzień:D U mnie mdłości pod kontrolą ale tylko przez to ze budzę się i od razu coś jem... Ale jak sobie pomyśle że jutro trzeba jechać do laboratorium na czczo to już mi słabo...:(

Katarzyna witaj w klubie ja tez jutro rano na wyssysanie krwi. Maz mnie zawiezie bo po tym co Oletka miała wole sie nim asekurowac jeszcze nie wyszlam w ciąży bez śniadania a to faktycznie moze osłabić :/

Witam was dziewczyny!

Ja się wczoraj i w piątek napracowałam. Posprzątałam całe mieszkanie, porządnie, włącznie z czyszczeniem szafek w środku.
Jestem dumna.
Mdłości mam niewielkie. Dopadają mnie raz za czas i zwykle wtedy wymiotuje, ale to nie częściej niż raz na dwa, trzy dni.
Piersi bolą nadal i rosną w oczach.

Ja oszukuję głód maślanką. Jak ktoś lubi i nie mdli po niej to polecam bo jest mało kaloryczna, zabija uczucie głodu i działa na zaparcia.
Zwykle pije tuż przed snem bo z pustym żołądkiem trudno zasnąć.

U mnie brzuch widoczny już zwłaszcza wieczorem, ale na wadze mam tyle samo. W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg, teraz chce 10- 12 maks.
Do miesiąca potem już miałam swoją wagę więc chce tym razem podobnie wrócić do formy.

Sylka ja też właśnie muszę męża namówić żeby ze mną jechał zwłaszcza że troszkę pojeżdżę bo muszę jechać do dwóch dobrze ze nie są daleko od siebie oddalone

reklama
Ja zawsze jeżdżę z kims. Nawet opcji nie ma by jechac samodzielnie. W ciąży czy nie, organizm na glodniaka może różnie zareagować :(

Do góry