Oletka bedzie dobrze jak juz mowilam ja tez na poczatku ciazy sie rozlozylam na 8 dni a wiec sam poczatek mialam masakryczny ale poki co jest dobrze czekam do 6 tyg zeby do gina pojsc bo chcialabym cos juz na USG zobazyc kurcze jak ten czas wolno leci.. Zastanawiam sie czy nie zrobic sobie powtornej bety no i profilaktycznie progesteronu bo soe troszke obawiam.. Dziewczyny a do kiedy czulyscie ze cos kluje czy ciagnoe w jajnikach/ macicy? Bo ja sie troszke martwie ze cos moze byc nie tak.. To moja pierwsza ciaza i noe wiem czy powinno tak byc ze co jakis czas odzywa sie jajnik i cos tam soe dzieje w macicy?
reklama
Mamba_2008
Bubusiowa Mama:)
Hej słomka witaj w klubie ja tez plakalam i mam takie ssameysli jak Ty.
Oletka sppokojnie nie panikuj
Kinga mnie tez jakby ciagnie w podbrzuszu i od czasu do czasu ukluje cos w jajniku myske ze to po prostu zmiany jakie w nas zachodza.
Jeszcze 2 dni i wizyta jejku nie moge sie doczekac bo nie robilam zadnej bety ani progesteronu. Dzisiaj polozylam sie na kanapie i zasnelam nawet nie wiem kiedy Dlugo nie sppalam bo mlody juz byl w domu wiec skutecznie mnie dobudil ale bylam w szoku bo nawet nie zarejestrowalam faktu zamykania oczu. Na szczescie jutro weekend i maz wraca do domu. Uffffff
Kinga mnie tez jakby ciagnie w podbrzuszu i od czasu do czasu ukluje cos w jajniku myske ze to po prostu zmiany jakie w nas zachodza.
Jeszcze 2 dni i wizyta jejku nie moge sie doczekac bo nie robilam zadnej bety ani progesteronu. Dzisiaj polozylam sie na kanapie i zasnelam nawet nie wiem kiedy Dlugo nie sppalam bo mlody juz byl w domu wiec skutecznie mnie dobudil ale bylam w szoku bo nawet nie zarejestrowalam faktu zamykania oczu. Na szczescie jutro weekend i maz wraca do domu. Uffffff
Hej słomka witaj w klubie ja tez plakalam i mam takie ssameysli jak Ty.
Troche mnie uspokoilas ale jutro i tak chyba zrobie badania zobacze czy beta ladnie rosnie wedlug teorii powinna juz byc na poziomie 200 okolo jutro
Witam. Mam na imie Paulina i nieśmiało pozwoliłam sobie do Was dołączyć. Dziś zaczynam 7 tydzień ciaży. Kalkulatory internetowe mówią, że termin mam na 30 października, ale że to tylko 48 godzin różnicy to dołączyłam do Was. Byłam na pierwszej wizycie 4.03. Lekarka potwierdziła, że wszystko rozwija się prawidłowo. Następną wizytę mam 13.03. Wtedy może dowiem się więcej. Ciaża nieplanowana. Na początku przyznaję szczerze,że płakałam i nie byłam zadowolona. Teraz panicznie boję się, że mnie pokara za to zachowanie i stanie się coś złego...Ogólnie czuje się dobrze, dużo śpię i cały czas mi zimno.
Ja też pierwszej ciąży nie planowałam i strasznie płakałam na samym początku- długo dochodziłam do siebie ale na szczęście wszystko skończyło się ok więc głowa do góry
dokładnie wiem jak śię czujesz-nos mam czały czerwony leci mi z niego i cały czas kicham i dotego gardło... masakra- ale trzymajmy się razem na pewno to przetrwamyWitaj slomkaaa, gratulacje
Do mnie dzisiaj przyjechala tesciowa i zajmuje sie OLiwierem, mnie rozlozylo calkowicie, leze w lozku i sie poce;( z nosa leci woda, oddychac nie moge,smarkac juz tez nie mam sily bo wssytsko juz mam podraznione od tego papieru.
Mam juz dosc;( czuje sie jak wrak. A dwa dni temu moglam jeszcze gory prZenosic.
Cos czuje ze mi nie pisane......
Troche mnie uspokoilas ale jutro i tak chyba zrobie badania zobacze czy beta ladnie rosnie wedlug teorii powinna juz byc na poziomie 200 okolo jutro
w pierwszej ciąży nie robiłam bety tylko test i teraz też ie robię bo nie chcę się dodatkowo stresować. Zajrzałam do mojej poprzedniej karty ciąży i wynika z niej że pierwszy raz u doktora byłam dopiero w 8 tygodniu- jakoś wtedy nie dopuszczałam do siebie że coś może być nie tak i teraz też nastawiam się na pozytywne myślenie :-)
Ja też tak jakby "czuje" prawego jajnika. Coś delikatnie tam kłuje/boli...Nie wiem czy tak powinno być czy nie. Najchętniej to bym się nie ruszała z łóżka, żeby tylko nic się nie stało. Jestem na L4 bo pracowałam w sklepie odzieżowym 12 godzin na nogach, czasem nawet na prerzwe nie było czasu. Żeby było ciekawiej to jestem na okresie próbnym więc pewnie mam już po pracy ale nie to jest najważniejsze.
Slomka, a jak dlugi ten okres probny i L4 masz typowo ciazowe? Z tego co wiem w niektorych przypadkach pracodawca musi przedluzyc umowe do terminu porodu ale nie wiem dokladnie w jakich.. Wiem ze mi musi mam umowe do wrzesnia a termin na listopad wiec beda misieli mnie trzymac a na L4 planuje isc od maja bo tez mam zmiany 10 godzinne praca w placowce bankowej i czesto z agresywnymi klientami mam doczynienia wiec nie ce sie niepotrzebnie stresowac do tego ponad 8 godz przy kompie itd itp..
Justyna moze masz racje lepiej myslec pozytywnie do lekarza ide 19 marca czyli 6 tydz i wtedy sie dowiem co i jak poki co odczuwam typowe dolegliwosciciazowe nic nadzwyczajnego.. Chyba.. wiec dam sobie spokoj z badaniami bo bede sie denerwowala na zapas ale najlepsze jest to, ze wedlug lekarza to jeszcze w ciazy nie powinnam byc.. Mialam sie zglosic do noego pod koniec kwietnia jak bede w 8tyg ciazy a tu taki psikus i tabletki, ktore mi zapisal i pewnie modlitwa pewnej dobrej kobiet bardzo szybko przyniosly skutek i w 8 tyg bede jeszcze w marcu
Teraz czeka mnie najgorsze powiedziec przyszlym tesciom.. Baaaardzo przyszlym.. Ze bedzie nieslubne dziecko ale to dopiero gdzies tak 22marca
Justyna moze masz racje lepiej myslec pozytywnie do lekarza ide 19 marca czyli 6 tydz i wtedy sie dowiem co i jak poki co odczuwam typowe dolegliwosciciazowe nic nadzwyczajnego.. Chyba.. wiec dam sobie spokoj z badaniami bo bede sie denerwowala na zapas ale najlepsze jest to, ze wedlug lekarza to jeszcze w ciazy nie powinnam byc.. Mialam sie zglosic do noego pod koniec kwietnia jak bede w 8tyg ciazy a tu taki psikus i tabletki, ktore mi zapisal i pewnie modlitwa pewnej dobrej kobiet bardzo szybko przyniosly skutek i w 8 tyg bede jeszcze w marcu
Teraz czeka mnie najgorsze powiedziec przyszlym tesciom.. Baaaardzo przyszlym.. Ze bedzie nieslubne dziecko ale to dopiero gdzies tak 22marca
Ten przepis mówi, że jak na ostatni dzień okresu próbnego upływa 12 tydzień ciąży to muszą przedłużyć do porodu. Z moich wyliczeń wynika,że bede wtedy w 11 tygodniu i 4 dniu Okres próbny kończy mi się 12.04.2015. Może lekarz mi wystawi odpowiednie zaświadczenie. Pójde na wizyte z mężem on umie zagadać do ludzi w takich sprawach. Znalazłam już chyba odpowiedniego lekarza bo ta lekarka u której byłam w środe to kieeepska. Poszłam tylko dlatego,że są krótkie terminy do niej.
Ja dzisiaj bylam u ginekologa wiadomo bardzo wczesnie bo to 4 tydzien i 5 dzien nastepna wizyta za 3 tyg strwierdzil ze ladny pokoik juz jest teraz czekamy na lokatora. Zlecil podstawowe badania i bete jeszczw zrobic. Ja jestem na l4 od 4 miesiecy wiec teraz przeszlam na ciazowe. Ja tez w poerwsze ciazy nie myslalam o pustych jajach ani tego typu sprawach dla mnie to ze zaszlam w ciaze rownalo sie z tym ze za 9 miesiecy bedzie dzidzia a teraz czlowiek starszy wiecej na necie siedzi to czyta to czwgo nie powinien i sie martwi
reklama