reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Oletka bedzie dobrze jak juz mowilam ja tez na poczatku ciazy sie rozlozylam na 8 dni a wiec sam poczatek mialam masakryczny ale poki co jest dobrze ;) czekam do 6 tyg zeby do gina pojsc bo chcialabym cos juz na USG zobazyc ;) kurcze jak ten czas wolno leci.. Zastanawiam sie czy nie zrobic sobie powtornej bety no i profilaktycznie progesteronu bo soe troszke obawiam.. Dziewczyny a do kiedy czulyscie ze cos kluje czy ciagnoe w jajnikach/ macicy? Bo ja sie troszke martwie ze cos moze byc nie tak.. To moja pierwsza ciaza i noe wiem czy powinno tak byc ze co jakis czas odzywa sie jajnik i cos tam soe dzieje w macicy?

reklama
Hej słomka witaj w klubie ja tez plakalam i mam takie ssameysli jak Ty.
Oletka sppokojnie nie panikuj
Kinga mnie tez jakby ciagnie w podbrzuszu i od czasu do czasu ukluje cos w jajniku myske ze to po prostu zmiany jakie w nas zachodza.
Jeszcze 2 dni i wizyta jejku nie moge sie doczekac bo nie robilam zadnej bety ani progesteronu. Dzisiaj polozylam sie na kanapie i zasnelam nawet nie wiem kiedy :o Dlugo nie sppalam bo mlody juz byl w domu wiec skutecznie mnie dobudil ale bylam w szoku bo nawet nie zarejestrowalam faktu zamykania oczu. Na szczescie jutro weekend i maz wraca do domu. Uffffff

Hej słomka witaj w klubie ja tez plakalam i mam takie ssameysli jak Ty.
Oletka sppokojnie nie panikuj
Kinga mnie tez jakby ciagnie w podbrzuszu i od czasu do czasu ukluje cos w jajniku myske ze to po prostu zmiany jakie w nas zachodza.
Jeszcze 2 dni i wizyta jejku nie moge sie doczekac bo nie robilam zadnej bety ani progesteronu. Dzisiaj polozylam sie na kanapie i zasnelam nawet nie wiem kiedy :o Dlugo nie sppalam bo mlody juz byl w domu wiec skutecznie mnie dobudil ale bylam w szoku bo nawet nie zarejestrowalam faktu zamykania oczu. Na szczescie jutro weekend i maz wraca do domu. Uffffff

Troche mnie uspokoilas :) ale jutro i tak chyba zrobie badania zobacze czy beta ladnie rosnie wedlug teorii powinna juz byc na poziomie 200 okolo jutro

Witam. Mam na imie Paulina i nieśmiało pozwoliłam sobie do Was dołączyć. Dziś zaczynam 7 tydzień ciaży. Kalkulatory internetowe mówią, że termin mam na 30 października, ale że to tylko 48 godzin różnicy to dołączyłam do Was:). Byłam na pierwszej wizycie 4.03. Lekarka potwierdziła, że wszystko rozwija się prawidłowo. Następną wizytę mam 13.03. Wtedy może dowiem się więcej. Ciaża nieplanowana. Na początku przyznaję szczerze,że płakałam i nie byłam zadowolona. Teraz panicznie boję się, że mnie pokara za to zachowanie i stanie się coś złego...Ogólnie czuje się dobrze, dużo śpię i cały czas mi zimno.

Ja też pierwszej ciąży nie planowałam i strasznie płakałam na samym początku- długo dochodziłam do siebie ale na szczęście wszystko skończyło się ok więc głowa do góry :)

Witaj slomkaaa, gratulacje;)

Do mnie dzisiaj przyjechala tesciowa i zajmuje sie OLiwierem, mnie rozlozylo calkowicie, leze w lozku i sie poce;( z nosa leci woda, oddychac nie moge,smarkac juz tez nie mam sily bo wssytsko juz mam podraznione od tego papieru.
Mam juz dosc;( czuje sie jak wrak. A dwa dni temu moglam jeszcze gory prZenosic.
Cos czuje ze mi nie pisane......
dokładnie wiem jak śię czujesz-nos mam czały czerwony leci mi z niego i cały czas kicham i dotego gardło... masakra- ale trzymajmy się razem na pewno to przetrwamy:tak:

Troche mnie uspokoilas :) ale jutro i tak chyba zrobie badania zobacze czy beta ladnie rosnie wedlug teorii powinna juz byc na poziomie 200 okolo jutro

w pierwszej ciąży nie robiłam bety tylko test i teraz też ie robię bo nie chcę się dodatkowo stresować. Zajrzałam do mojej poprzedniej karty ciąży i wynika z niej że pierwszy raz u doktora byłam dopiero w 8 tygodniu- jakoś wtedy nie dopuszczałam do siebie że coś może być nie tak i teraz też nastawiam się na pozytywne myślenie :-)

Ja też tak jakby "czuje" prawego jajnika. Coś delikatnie tam kłuje/boli...Nie wiem czy tak powinno być czy nie. Najchętniej to bym się nie ruszała z łóżka, żeby tylko nic się nie stało. Jestem na L4 bo pracowałam w sklepie odzieżowym 12 godzin na nogach, czasem nawet na prerzwe nie było czasu. Żeby było ciekawiej to jestem na okresie próbnym :D więc pewnie mam już po pracy ale nie to jest najważniejsze.

Slomka, a jak dlugi ten okres probny i L4 masz typowo ciazowe? Z tego co wiem w niektorych przypadkach pracodawca musi przedluzyc umowe do terminu porodu ;) ale nie wiem dokladnie w jakich.. Wiem ze mi musi mam umowe do wrzesnia a termin na listopad wiec beda misieli mnie trzymac a na L4 planuje isc od maja bo tez mam zmiany 10 godzinne praca w placowce bankowej i czesto z agresywnymi klientami mam doczynienia wiec nie ce sie niepotrzebnie stresowac do tego ponad 8 godz przy kompie itd itp..

Justyna moze masz racje lepiej myslec pozytywnie ;) do lekarza ide 19 marca czyli 6 tydz i wtedy sie dowiem co i jak poki co odczuwam typowe dolegliwosciciazowe nic nadzwyczajnego.. Chyba.. wiec dam sobie spokoj z badaniami bo bede sie denerwowala na zapas ;) ale najlepsze jest to, ze wedlug lekarza to jeszcze w ciazy nie powinnam byc.. Mialam sie zglosic do noego pod koniec kwietnia jak bede w 8tyg ciazy a tu taki psikus i tabletki, ktore mi zapisal i pewnie modlitwa pewnej dobrej kobiet bardzo szybko przyniosly skutek i w 8 tyg bede jeszcze w marcu :D

Teraz czeka mnie najgorsze powiedziec przyszlym tesciom.. Baaaardzo przyszlym.. Ze bedzie nieslubne dziecko ale to dopiero gdzies tak 22marca ;)

Ten przepis mówi, że jak na ostatni dzień okresu próbnego upływa 12 tydzień ciąży to muszą przedłużyć do porodu. Z moich wyliczeń wynika,że bede wtedy w 11 tygodniu i 4 dniu:) Okres próbny kończy mi się 12.04.2015. Może lekarz mi wystawi odpowiednie zaświadczenie. Pójde na wizyte z mężem on umie zagadać do ludzi w takich sprawach. Znalazłam już chyba odpowiedniego lekarza bo ta lekarka u której byłam w środe to kieeepska. Poszłam tylko dlatego,że są krótkie terminy do niej.

Ja dzisiaj bylam u ginekologa wiadomo bardzo wczesnie bo to 4 tydzien i 5 dzien nastepna wizyta za 3 tyg strwierdzil ze ladny pokoik juz jest teraz czekamy na lokatora. Zlecil podstawowe badania i bete jeszczw zrobic. Ja jestem na l4 od 4 miesiecy wiec teraz przeszlam na ciazowe. Ja tez w poerwsze ciazy nie myslalam o pustych jajach ani tego typu sprawach dla mnie to ze zaszlam w ciaze rownalo sie z tym ze za 9 miesiecy bedzie dzidzia a teraz czlowiek starszy wiecej na necie siedzi to czyta to czwgo nie powinien i sie martwi

reklama
Ja się raczej więcej martwię teraz. Ze to za piękne żeby tak łatwo się udało. Myślę o tym,ze piłam alkohol i brałam tabletki przeciwbólowe. Strasznie się boję,ze bedzie cos nie tak. A pochwalilam sie juz tylu osobom...

Do góry