reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

hej! Ja w poprzedniej ciazy uzywalam tantum verde w sprayu bo lekarka mówiła ze to działa miejscowo. Ale możesz płukac tez woda z solą .

reklama
Niuska mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Trzymam kciuki jak za kazda

Oletka moze dziewczyny maja racje ;) Ja sobie nie wyobrazam dnia codziennego z Olim i blizniakami musialabym chyba dobudowke zrobic i vana kupic. Chociaz mo z nadzieja w glosie powiedzial: Moze beda blizniaki? Przeraza mnie ten moj chlop.

Boziu mam straszns zaparcia :/ Oszaleje

Tak wlasnie zrobilam teraz sol i woda ale myslalam ze zwymiotuje;/ fuuu
Jutro trzeba powtorzyc moze przejdzie. Tak mi sie dluzy ten tydzien do tego usg... Bezsensu:(

Tak wlasnie zrobilam teraz sol i woda ale myslalam ze zwymiotuje;/ fuuu
Jutro trzeba powtorzyc moze przejdzie. Tak mi sie dluzy ten tydzien do tego usg... Bezsensu:(
Teraz to sie chyba kazdej dluzy a jak sobie pomysle ile jeszcze przed nami ...
Ja pierwsza ciaze zle znosilam mialm plamienia zapalenie szyjki macicy, przepukline pepkowa bylam na podtrzymaniu, ciagle jakies leki i teraz boje sie wlasnie o te 9 miesiecy. Zreszta zawsze powtarzalam ze ja moge miec dzieci ale chodzic w ciazy juz nie. Stan dla mnie pelen obaw i takiej bezsilnosci.

No wlasnie a w pierwszej ciazy to bylo tak ze jak mialas ochote to sie polozylas itd a teraz ja sobie nie wyobrazam z wielkim brzuchem i jeszxze z mlodym, wykoncze sie;) i to wszystko na wlasne zyczenie

Moze mu sie przytrafia bycie gdziecznym w przerwach wklejania ciastoliny w dywan albo wlazeniem na parapet i mowieniem zobaczysz potrafie otworzyc okno

O o o niee, blizniaki nie wchodza w gre;P nie ma takiej opcji;) kurde nie mam pojecia ja miesiaczke mialam 30stycznia a owulacje na 90% 13 luty. W poniedzialek beta byla 982 a w srode 2461

no przyrost bardzo blizniakowy ;)

powod
zenia dziewczyny!!! zdrowych ciaz zycze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :)

Wczoraj już nie za wiele czasu miałam i padam przed 21 spać, o dziwo razem z córką :)

Ja na waszym miejscu nie byłabym się tak przyrostu bety.

W ciąży bliźniaczej miałam podobny przyrost jak o tym razem, a jak byłam tydzień temu.na usg to był jeden pęcherzyk. Tak więc spokojnie ;)

Ja robiłam tez betę i to 6 razy aż, ale wpisze wam dwa ostatnie wyniki bo to porównywalne tygodnie jak wy piszecie:
4t 3d 1309, a 4t 5d 2850 :)

I progesteron też sprawdzalam - nawet ostatnio lekarz zalecił mi badanie go z estradiolem ale wyniki dopiero dowiem się w środę na wizycie. W każdym razie ten progesteron miałam przy pierwszym pobraniu bety 91, przy trzecim 84, i przy szóstym 52 - jak widać spadał, zaczęły się plamienia lekarz wiec zmienił mi moje dotychczasowe leki na podtrzymanie i zadziałało. Wszystko jest super :)

Co do ciąży z prawie dwulatka to nie jest źle :) sama widzę, że bz sensu jest się martwić na przyszłość i jakoś się ds rade. Oby tylko wszystko dobrze poszło.

Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
Do góry