reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

hej! Ja w poprzedniej ciazy uzywalam tantum verde w sprayu bo lekarka mówiła ze to działa miejscowo. Ale możesz płukac tez woda z solą .

reklama
Niuska mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Trzymam kciuki jak za kazda

Oletka moze dziewczyny maja racje ;) Ja sobie nie wyobrazam dnia codziennego z Olim i blizniakami musialabym chyba dobudowke zrobic i vana kupic. Chociaz mo z nadzieja w glosie powiedzial: Moze beda blizniaki? Przeraza mnie ten moj chlop.

Boziu mam straszns zaparcia :/ Oszaleje

Tak wlasnie zrobilam teraz sol i woda ale myslalam ze zwymiotuje;/ fuuu
Jutro trzeba powtorzyc moze przejdzie. Tak mi sie dluzy ten tydzien do tego usg... Bezsensu:(

Tak wlasnie zrobilam teraz sol i woda ale myslalam ze zwymiotuje;/ fuuu
Jutro trzeba powtorzyc moze przejdzie. Tak mi sie dluzy ten tydzien do tego usg... Bezsensu:(
Teraz to sie chyba kazdej dluzy a jak sobie pomysle ile jeszcze przed nami ...
Ja pierwsza ciaze zle znosilam mialm plamienia zapalenie szyjki macicy, przepukline pepkowa bylam na podtrzymaniu, ciagle jakies leki i teraz boje sie wlasnie o te 9 miesiecy. Zreszta zawsze powtarzalam ze ja moge miec dzieci ale chodzic w ciazy juz nie. Stan dla mnie pelen obaw i takiej bezsilnosci.

No wlasnie a w pierwszej ciazy to bylo tak ze jak mialas ochote to sie polozylas itd a teraz ja sobie nie wyobrazam z wielkim brzuchem i jeszxze z mlodym, wykoncze sie;) i to wszystko na wlasne zyczenie

Moze mu sie przytrafia bycie gdziecznym w przerwach wklejania ciastoliny w dywan albo wlazeniem na parapet i mowieniem zobaczysz potrafie otworzyc okno

O o o niee, blizniaki nie wchodza w gre;P nie ma takiej opcji;) kurde nie mam pojecia ja miesiaczke mialam 30stycznia a owulacje na 90% 13 luty. W poniedzialek beta byla 982 a w srode 2461

no przyrost bardzo blizniakowy ;)

powod
zenia dziewczyny!!! zdrowych ciaz zycze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :)

Wczoraj już nie za wiele czasu miałam i padam przed 21 spać, o dziwo razem z córką :)

Ja na waszym miejscu nie byłabym się tak przyrostu bety.

W ciąży bliźniaczej miałam podobny przyrost jak o tym razem, a jak byłam tydzień temu.na usg to był jeden pęcherzyk. Tak więc spokojnie ;)

Ja robiłam tez betę i to 6 razy aż, ale wpisze wam dwa ostatnie wyniki bo to porównywalne tygodnie jak wy piszecie:
4t 3d 1309, a 4t 5d 2850 :)

I progesteron też sprawdzalam - nawet ostatnio lekarz zalecił mi badanie go z estradiolem ale wyniki dopiero dowiem się w środę na wizycie. W każdym razie ten progesteron miałam przy pierwszym pobraniu bety 91, przy trzecim 84, i przy szóstym 52 - jak widać spadał, zaczęły się plamienia lekarz wiec zmienił mi moje dotychczasowe leki na podtrzymanie i zadziałało. Wszystko jest super :)

Co do ciąży z prawie dwulatka to nie jest źle :) sama widzę, że bz sensu jest się martwić na przyszłość i jakoś się ds rade. Oby tylko wszystko dobrze poszło.

Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
Do góry