reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Claudia31 maleństwo miało 1 cm i nie biło serduszko (ciałko żółte było ), lekarz określił wiek ciąży na 6 tydzień. Zorientowałam się, że coś jest nie tak kiedy moja beta nie przyrastala tak jak powinna, jednego dnia było 4000 a dwa dni później 6300, powinna się podwoić. Byłam u lekarza i kazał mi przychodzić co tydzień, maleństwo w ogóle nie rosło i musiałam mieć lyzeczkowanie.

reklama
Strasze bardzo mi przykro, to chyba najgorsze kiedy idziesz uslyszec serduszko a dostajesz cisze. No ja nastepna wizyte mam za 3 tyg to bedzie 7 tyg i 5 dni wiec powiedzial ze wtedy serduszko powinno byc juz na 100% nie moge sie doczekac nawet nie biore pod uwage ze moze byc cos nie tak chociaz w srodku po waszych przejsciach mam taki wewnetrNy strach

Claudia31 ja się cholernie boje, ale naszym groszkom to nie pomoże. Jeśli ma się wydarzyć coś złego to tego nie unikniemy. Zróbmy wszystko co możemy żeby pięknie nasze maleństwa się rozwijały, myslmy pozytywnie, dobrze się odzywiajmy i uwierzmy w nasze groszki. :)
Ja mam wizytę 16 marca to będzie 6tc +3 mam nadzieje, ze zobaczę wtedy chociaż pecherzyk z całkiem żółtym.

Kurcze ja w pierwszej ciazy wcale o tym nie myslalam zaszlam w ciaze wiwc bede miala dziecko dopiero pozniej sie balam jak wyszlo ze lozysko centralnie przodujace i ze sie starzeje lozysko za szybko pozniejten krwotok ale mimo tego wszystko jest idealnie. Zdrowy silny 3 latek terazktoryod tygodnia robi juz calkiem siusiu donocnika :-)

Ja mialam to samo jak zaszlam w pierwsza ciaze to wiedzialam ze spotkamy sie za 9 miesiecy, potem ciaza uswiadomila ze to tak prosto nie wyglada a teraz sie boje pomimo iz moze lez wyplakalam nad ta ciaza. Trzeba myslec pozytywnoe tylko jak to zrobic.
Moj 2,5 latek od pazdziernika chodzi bez pampka pieluchy pozegnalismy calkowicie. Bede musiala na nowo w nie wpasc :o

. Ja tez w poerwsze ciazy nie myslalam o pustych jajach ani tego typu sprawach dla mnie to ze zaszlam w ciaze rownalo sie z tym ze za 9 miesiecy bedzie dzidzia a teraz czlowiek starszy wiecej na necie siedzi to czyta to czwgo nie powinien i sie martwi
dlatego ja nie czytam tego czego nie powinnam- wolę nie wiedzieć a będzie co ma być :tak:

Myślę o tym,ze piłam alkohol i brałam tabletki przeciwbólowe. Strasznie się boję,ze bedzie cos nie tak. A pochwalilam sie juz tylu osobom...

W pierwszej ciąży jak nie wiedziałam o lokatorze też nieźle dawałam do wiwatu ale całe szczęście przez ten okres kiedy jeszcze nie wiemy o ciąży dziecko nie jest z nami połączone dlatego wcale nie musi być źle :-) głowa do góry

Miłej soboty :-D

Ok wpadniemy znowu w pieluchy ale jeszcze chwile pocieszy,y sie czasem bezpieluchowym :-) mamy fajny czas ns latok bedxie jeszcze maly brzuszek chociaz podobno w kolejnych ciazach brzuszek szybko wychodzi a urodximy zanim rozkreci sie zima wiev nie trzeba bedzie lazic opatulona z brzuszyskiem gigantem :-) musi byc tak ze bedzie,y do siebie dziewczyny pisalu lezac na po.oznictwie z maluchem przy cycu :-)

Claudia31 , Mamba_2008 chyba już z nami matkami tak jest, że się musimy ciągle martwić...
Ja raczej jestem osobą pozytywna ale jak mnie czasem coś złapie, kiedy pomyślę sobie, że może być coś nie tak, znowu...... Eh.
Patrzyłam na statystyki - mniej niż 6% kobiet traci dziecko poraz drugi.
Dziś idę do kościoła pomodlić się o groszka. ;)
Jak sie czujecie? U mnie nadal klucie jajników, czasem mnie trochę ciągnie brzuch no i senność, przespalabym cały czas do wizyty u lekarza. ;)

reklama
Mnie klucie i ciagnie w lewym boku od nocy mam nadzieje ze to tak ma byc. Juz nie moge sie doczekac az poczuje ruchy malenstwa to jest uczucie jedyne w swoim rodzaju a moje dziecko wczoraj na mnie nakrzyczalo ze zjadlam dzidziusia je sie chlebek a nie dzidziusie on kotka przeciez nie je hahajaha

Do góry