reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja się zastanawiam bo koleżanka która bierze tabletki wczoraj zadzwoniła ,że jest w szoku ale znów będzie mamą...
Na razie nie biorę nic ,ale chyba trzeba coś pomyśleć , a to już kolejny przypadek w środę znajomych ze antykoncepcja zawiodła (i czy to tabletki czy spiralka)

reklama
Myślicie że lekarz medycyny pracy bez problemu wystawi mi nowe orzeczenie ? Nie daje mi to spokoju ..... kopie mam.
Ja mam nadzieje ze u mnie się nic nie wydarzy kocham dzieci ale bez przesady :-) z trójką mam wystarczający arnagedon .

Hello zła jestem od rana. Robiłam badania do pracy i kurcze posiałam orginalne zaświadczenie które powinnam zanieść do pracy. Kopie mam.robiłam porządki i całkiem możliwe ze wyrzuciłam bo szukam szukam i nie ma. Nie wiem co teraz . ..
Każde dziecko inaczej się rozwija na mnie dziwnie się patrzą ze nye chodzi. Skończyła rok i nie chodzi ? Starszy np poszedł późno ale w wieku 1.5 roku rozróżnial kolory i marki aut. Średni kolory poznał w wieku 3 lat ;-) a biegał na roczek. Młodej lepiej na czterech łapkach.

Tak naprawdę to niewiele jest dzieci, które rozwijają się równolegle i fizycznie i intelektualnie. Zwyczajnie nie mają na to czasu bo jak poświęcają się aktywności fizycznej w 100% to nie mają głowy do nauki mówienia czy rozróżniania kolorów. Ja też już teraz widzę kolosalna różnicę pomiędzy córkami i wiem, że intelektualnie mniejsza raczej jakaś super szybka to nie będzie. Starsza za to zaskakiwała nas na każdym kroku, ale fizycznie do tej pory jest leniuszkiem :)
Ja się zupełnie nie przejmuje. Wiem, że rozwój zarówno szybki czy trosze wolniejszy w pierwszych 3 latach życia nie świadczy o niczym

Ja bym chciała kiedyś trzecie dziecko ale na pewno nie szybko. Może za dwa lata...
Ale jakby się zdarzyło to jakoś bym przebolała :))

Nienawidzę być w ciąży. To dla mnie okropny czas więc tylko to mnie powstrzymuje...

reklama
Ja od miesiąca walczę z cera która po porodzie bardzo się pogorszyła biorę silne leki które podobno są ostatnia szansa na pozbycie się trądziku który pojawił mi się w wieku 22 lat na okres ciąży znikł w 100 procentach po zakończeniu karmienia masakra. Obowiązkowo przy tym leku musze brać antykoncepcję a w związku z tym ze re zmiany trądzikowe są częściowo przez hormony mam leczenie dwa w jednym. Leki musze brać min pół roku potem pół przerwy i będziemy się starać o następne nie ma na co czekać mam 26 lat.

Do góry