reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

NaNa8 na razie na zapas nie ma się co martwić. Jedna kupa o niczym nie świadczy. Panuje teraz wirus żołądkowy ale jeżeli to nie była wodnista kupa i na razie tylko jedna to bądź spokojna.
Może coś jej zaszkodziło, może zęby...a nawet jak wirus to może lekko go przejdzie. Wirusy żołądkowe rozwijają się błyskawicznie. Jest jedna kupa, a za chwile juz leci woda, wymioty i to w ciągu kilku godzin...
Obserwuj i czekaj...

Moja córcia już biega, wspina się na wszystko- nawet na meble- jest bardzo, bardzo ruchliwa.
Podobno najbardziej w żłobku a nadal jest najmłodsza....

Niestety często łapie lekkie infekcje. Dobrze, że lekkie ale nie pamiętam już tygodnia bez kataru- uroki żłobka.

Nocnika nie lubi. Pokazuje, że chce sikać, ale zanim ją posadzę już nasika w pampersa, a i tak usiedzi 10 sekund. Może za jakiś czas się uda...Starsza w jej wieku już była bez pampersa w dzień.

reklama
Moja chodzi od 10 miesiąca ale mówi niewiele. Nie ma czasu na pokazywanie, czytanie książeczek i rozmowy. Ma czas tylko na biegi :)
Starsza miała rok i tydzień jak sama poszła, ale za to w tym samym czasie już składała słowa w stylu "mama daj", "Mama choć".
Zupełnie inny typ :)))

U nas ostatnio katar był w sierpniu lub początek września oby tak dalej bez zadnych chorób... kupkami ja się w ogóle nie przejmuje jak raz na jakiś czas zrobi luźnej sza... jak zielona przypominam sobie co nowego jadła i od razu wiem dlaczego... myślę że z dziećmi tak jak z dorosłymi jedza prawie wszystko to co my i tak jak nam może się czasami przy dążyć inny stolec i tyle... dopóki nie robi zbyt dużo często i bardzo wodnistych a fo tego nie na gorączki ani innych objawów typu ból brzucha i płacz to moim zdaniem nie na powodu do zmartwień...
Mojej tez sprawność ruchową potoczyła się w zastraszająco szybkim tempie... mowa powoli w swoim tempie... chodź od jakiegoś czasu zaczyna składać... wszystko rozumie co do niej mowie przynosi o co poproszę naśladuje a to ze nie potrafi wszystkiego powiedzieć co chce to chyba nic złego dla rocznego dziecka...

Malaja Dzieki jutro kupie . Był już taki etap że się niczego nie doszukiwalam ale chyba tak się nie da ,bo coś zobaczę , coś przeczytam i znów...
Ta ostatnia gorączka i kupki to raczej od zębów .
A teraz dwie luźne kupki ale nie woda.

Mała wybiera sobie co chce jeść na kolacje czy śniadanie bo kanapki jej się znudziły . Daje kanapkę a ta kiwa że" nie nie" to ja szybko albo kaszka, albo parowa , albo twarożek ale nie zawsze mam i jest problem.

Zusia mam to samo . jak poczytam co u innych to po prostu wiem że to normalne co się dzieje np też u nas...

Nocnik to będzie ciężka sprawa ,bo jej mokry pampek nie przeszkadza , ogólnie cała by mokra chodziła bo ostatnio bierze picie do buzi i wypluwa je sobie na bluzkę , nie wiem co to za wygłupy.

Ahaaa i jeszcze jedno mała jak np bawi się drzwiami od szafki i zwrócę jej uwagę "nie wolno bo przytrzasniesz paluszki " i naprawdę sobie przytrzasniesz to się nie przyznaje do tego , nie płacze , tylko tak długo próbuje je wyciągnąć aż jej się uda i idzie gdzieś gdzie może byś sama i pokazuje nerwy ...

Hello zła jestem od rana. Robiłam badania do pracy i kurcze posiałam orginalne zaświadczenie które powinnam zanieść do pracy. Kopie mam.robiłam porządki i całkiem możliwe ze wyrzuciłam bo szukam szukam i nie ma. Nie wiem co teraz . ..
Każde dziecko inaczej się rozwija na mnie dziwnie się patrzą ze nye chodzi. Skończyła rok i nie chodzi ? Starszy np poszedł późno ale w wieku 1.5 roku rozróżnial kolory i marki aut. Średni kolory poznał w wieku 3 lat ;-) a biegał na roczek. Młodej lepiej na czterech łapkach.

reklama
Do góry