reklama
Mam swoje daje swoje, a jak nie mam to słoiczek. Wczoraj jadła ziemniaczki z maselkiem i mięsko z indyka w pulpecikach. Nie blendowalam, ziemniaki gniotlam widelcem, a mięsko używałam kawałki i do buzi i se gryzla. Ale takiego obiadu zje mało, a jak daje słoiczek to cały prawie zje.
kiniasw86
Fanka BB :)
Ja te blenduje ale czasami rozgniatam widelcem roznje...
Jak dlugo podaje sie wit D???
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Kinie tez mnie ta Wit.D zaciekawiła, myślałam że trzeba do roku, a tu piszą tak....
Przez ile czasu trzeba podawać maluszkowi preparat zawierający witaminę D?
Eksperci zalecają, by – ze względu na duże niedobory – profilaktycznie podawać tę witaminę nie tylko niemowlętom, lecz także dzieciom w wieku przedszkolnym i szkolnym. Powinni ją również przyjmować dorośli, w tym zwłaszcza kobiety w ciąży i karmiące.
Przez ile czasu trzeba podawać maluszkowi preparat zawierający witaminę D?
Eksperci zalecają, by – ze względu na duże niedobory – profilaktycznie podawać tę witaminę nie tylko niemowlętom, lecz także dzieciom w wieku przedszkolnym i szkolnym. Powinni ją również przyjmować dorośli, w tym zwłaszcza kobiety w ciąży i karmiące.
kiniasw86
Fanka BB :)
Ja corce chyba podawalam do 1.5roku ale tak chcialam was podpytać jak wu robocie???
w naszej strefie klimatycznej trudno jest zapewnićorganizowi wit D tylko słońcem (bo lbo pochmurnie, lbo filtry, długie rękawy, a trzeba by ię naświetlaćmiędzy 11-16 przez 1,5h nakrótki rękaw ikrótkie spodnie. i to tylko od kwietnia do września, przeznastępnepół roku to w ogóle nie maszans. my wszyscy birzemywege wit D2K3 wtedy jest najlepsza przyswajalność. ja do tego łykam teżwege Omegi bo o Omegi też ciężko w naszej diecie, trzeba by codziennie jeść ryby tłuste, albodużo glonów, albo dużo orzechów nie przetworoznych, anie zawsze jest okazja. kupuje suplementy naturalne
reklama
Ja te blenduje ale czasami rozgniatam widelcem roznje...
Neonatolog nam mowila, ze do roku chyba ze pediatra zaleci inaczej.