reklama
Malaja nie siada wogole. A jak ją posadziłam żeby sprawdzić to rączkami się z przodu zapiera.
Ale dziś po rozciągająch usiadła sama tyle ze tez rączki z Przodu. Pani mówi ze ma jeszcze słabe mięśnie pleców, a na siedzenie ma Czas niby do 9miesiaca.
Jest tam taka plansza co kiedy w którym miesiącu i tez pisze ze siedzenie w 9.
Ale dziś po rozciągająch usiadła sama tyle ze tez rączki z Przodu. Pani mówi ze ma jeszcze słabe mięśnie pleców, a na siedzenie ma Czas niby do 9miesiaca.
Jest tam taka plansza co kiedy w którym miesiącu i tez pisze ze siedzenie w 9.
A jaki macie powód? My na asymetrie, ale pani chyba też coś robi, od siedzenia bo powiedziałam ze nie siedziTak, ostatnie zajecia u tej Pani i czekam na termin w innym miejscu, na NFZ. Mamy tez w sierpniu turnus 2tygodnie ale 2h od domu..juz raz przerabialismy i katorga z dojazdem :/
U nas asymetria i wzmozone napiecie miesniowe ale to byla diagnoza z przed kilku miesiecy, teraz juz po asymetrii praktycznie sladu nie ma i napieciu tez.A jaki macie powód? My na asymetrie, ale pani chyba też coś robi, od siedzenia bo powiedziałam ze nie siedzi
Dzis cwiczyla z nim pozycje jak do raczkowania. Stwierdzila, ze jest wiotki :O i ze pewnie taki zostanie...bylam z nim u kilku neurologow i kilku rehabilitantow tylko ta jedna Pani ma zupelnie inne zdanie na jego temat.
Ja mialam tylko raz... bralam tabletki a teraz odstawilam bo zmieniam i czekam, czekam...Macie po ciąży regularne miesiączki? Ja ostatnią miałam 41 dni temu, a kolejnej jeszcze nie ma :/
Moja Nadia miała 5 i pół miesiąca jak zaczęła raczkowac do tylu nikt nie wierzył dopóki nie zobaczył... ja jej do tego nie zmuszał am ani nic... równe sześć miesięcy jak sama usiadła z pozycji do raczkowania... a sześć i pół jak sama stanęła przy meblach i zaczęła raczkowac do przodu... 8 miesięcy jak zrobiła pierwsze trzy kroki... nie jestem w stanie jej zatrzymać Choć cały dzień sie staram.... jak stawała przy meblach to cały czas sadzalam ja na środku dywanu żeby nie miała czym się podeprzec To zaczęła wstawać sama bez podpórki...
Obecnie ciężko mi ją dogonić tak biega na czworaka mąż codziennie gra z nią w piłkę na czworaka aż kolana my spuchly bo inaczej mała cały czas by stała i chodziła od krzesła do stołu itd.... strasznie boje się o jej kręgosłup i wolałabym żeby była nieco wolniejsza niż rówieśnicy... bo cały czas bardzo obciąża i kręgosłup i nóżki. ...
Obecnie ciężko mi ją dogonić tak biega na czworaka mąż codziennie gra z nią w piłkę na czworaka aż kolana my spuchly bo inaczej mała cały czas by stała i chodziła od krzesła do stołu itd.... strasznie boje się o jej kręgosłup i wolałabym żeby była nieco wolniejsza niż rówieśnicy... bo cały czas bardzo obciąża i kręgosłup i nóżki. ...
reklama
Kaszka z jagodami super zjadła pełne miseczki i Rano i wieczorem... a robi się przypominam banalnie prosto...
Kupujesz kasze manne błyskawiczna bez gotowania za 2. 60 zł... wlewasz do miseczki twojego dziecka mniej niż połowę wrzątku i od razu wsypujemy manne ciągle szybko mieszając aż mocno zgestnieje potem dodajesz pokrojone owoce obojętnie jakie dosypuje sz dwie lub trzy miarki mm wszystko blenderujesz i gotowe... wszystko gotowe w dwie minuty...
Kupujesz kasze manne błyskawiczna bez gotowania za 2. 60 zł... wlewasz do miseczki twojego dziecka mniej niż połowę wrzątku i od razu wsypujemy manne ciągle szybko mieszając aż mocno zgestnieje potem dodajesz pokrojone owoce obojętnie jakie dosypuje sz dwie lub trzy miarki mm wszystko blenderujesz i gotowe... wszystko gotowe w dwie minuty...