reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
hej
ostatnio przymierzyłam małą do nowego fotelika ale nad morze pojechała w tym 0-13 kg, bo ona z tych mniejszych - waży ok 8 kg.
Dziś ugotowałam jarzynową. Warzywa wrzuciłam z mrożonki i dopiero potem doczytałam,że jest tam kapusta biała ..... Moja je mleko 5 x 180, obiadek ok 190, deserek albo słoiczek, albo banan, albo pół jabłuszka. Pije tylko wodę. Raz kiedyś dostaje soczek jabłkowy - uwielbia - rozcieńczam go z wodą.
Zawsze tak mam że przed okresem sprzątam jak szalona, zaraz będę odkurzała i myła podłogi. O oknach też myślałam, ale nie wiem czy się wyrobię ...

Kiszonki raczej bym odpuscila, ale to moje zdanie.
Fotelika nie mamy jeszcze w planach mimo że małej nogi wystają. Ale to chodzi o kilogramy, wzrost i to czy dziecko siedzi stabilnie. Głowa się mieści, kg w normie, mała nie siedzi wiec mamy czas na fotelik.
W takim siedzącym foteliku trochę pojezdzi, wiec będzie to dla nas dość spory wydatek bo chcemy kupić dobry fotelik.

Gosikkk to dużo mleka pije tak jak u nas, a ja się zastanawiałam czy nie przesadzam :p

My dziś idziemy na pierwszą rehabilitację. Mam milion pytań do :)

Nana to zapytaj proszę jak to jest z tym wstawaniem i klęczeniem jak jeszcze dziecko nie siada. Jestem ciekawa co fizjoterapeuta na to.

Moja zjada 4 posiłki w ciągu dnia i jeden w nocy:
8:00 kaszka z owocami i mleczko (wychodzi ok. 180 ml)
12:00 mleko 150 ml
15:30 obiadek (słoiczek 190ml lub moja zupka ok 200ml)
19:00 mleko 180ml lub mleko z kleikiem ryżowym
około północy mleko 180ml

Bylismy w sklepie z fotelikami ale wszedzie nam mówią, że najepiej dziecko przesadzić nie wcześniej niż ok. 10 miesiąca. Naszej nogi wystają ale głowa nie więc jest OK

Kinia ja podaję mojej suszone śliwki ze słoiczka gerbera

Renu zapytam bo też jestem ciekawa, będę ją bombardowac pytaniami pewnie codziennie :p, jest ich kilka każdej będę pytać hehe

Koleżanka roczną wodzi w tym 0-13 bo jest niska. Nie wiem czy to dobrze

reklama
Gosikkk to masz dzień na wypasie :). A ja mojej tez daje 5razy mleko :(

A więc jesteśmy po pierwszej wizycie...ale był płacz.
Według nich 7 miesiecy to za wcześnie, żeby dzidziuś wstawał i stał. Jeśli tylko będę mogła mam ją zpowrotem kłaść. Bo wiadomo ze, jej nie przywiąze.
Na kolankach może klęczeć i tak sobie ćwiczyć. Etap między 5-8miesiacem powinien być nauką siadania, lub już siedzenia, a nie stania i chodzenia przy lozku- się Wikulka pospieszyła.
Raczkujące dziecko najlepiej nosić plecami do siebie. Nie wolno stawiać dziecka nawet na moment, tym bardziej jak samo robi to za wcześnie.

Do góry