reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja swojego malego tez myje codziennie. Chyba, ze jest padniety to nie.
Moj jeszcze w spacerowce nie jezdzi bo nie siedzi. Unosze go tylko w gondoli, zeby mogl wiecej zobaczyc swiata :)
Jesli chodzi o drzemki to wszystko zalezy od dnia, pogody, atrakcji w ciagu dnia. Dzis jakos pobudzony jest i od rana drzemal tylko 0.5h.. Moze wczoraj sie wyspal bo od 18:30 spal do prawie 6 rano. Zazwyczaj jest jednak przewidywalny i przed kolejnym posilkiem ucina sobie drzemki od 0,5-2h. W sumie pewnie sie nazbiera ok 5-6h. Na porannych i okolo poludniowych spacerach zazwyczaj spi. Po poludniu raczej podziwia swiat.

reklama
Masełko to na płasko wozisz?
Ja w gondoli nie mogłam regulować oparcia bo by mi wypadła, a już strasznie źle znosiła jazdę gondolą. Darła się cały czas. Odliczałam dni aż sama usiądzie żeby ją w ta spacerówkę na pól siedząco posadzić.

No i w końcu od kilku dni jeździmy i jest super.

A teraz jak siada to w foteliku do karmienia też już ją sadzam.
Im więcej potrafi tym łatwiej nam jest :)

Na plasko ale czasem podnosze troche na chwile bo tak to caly czas glowe dzwiga. Jak go posadze to siedzi sam, czasem leci na bok jeszcze.ale sam nie siada. Gondola zrobila sie za mala niestety.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamy dużą gondole, a i tak już mało miejsca.
Drzemki między 10 a 11, później 14-15, później chciałaby kolo 18 śle to już za późno bo po 20 spać. W aucie to moment wieczorem i spi. A jeśli chodzi o czas to różnie od 20min do 1h. Częściej krótsze są.

Dziś Stoję w łazience przed lustrem, patrzę w bok, a tam Wiktoria doszła do przedpokoju :)
Dalej nie siada :(, a ja jej nie Sadzam.
Pampki jeszcze 3 z pampersa mamy, Używacie jeszcze 3?

Kupiłam dziś szynkę z piersi kurczaka bez konserwantów, myślicie że mogę małej dać czy nie bardzo?

Moja starsza na 3 zakończyła przygodę z pieluchami, a mała jest tak mała, że pewnie w 4 nigdy tez nie wskoczy :)

Byliśmy dziś na basenie po raz pierwszy. Chciałam iśc dużo wcześniej ale jakoś zawsze coś stało na drodze. Fantastycznie było więc polecam.
Malutka szczęśliwa i po powrocie spała 2, 5 godziny :)

Malaja chcemy iść na basen, ale jak znów zrobi się ciepło. A na ile byliście z takim maluchem? W takich pampkach do wody?

U nas na basen wchodzi się na 2 godziny od razu bo to aquapark. W sumie w wodzie była koło godzinki, pól godziny leżała sobie na leżaku zawinięta w ręcznik.

Gdybym była tylko z małą to myślę że 30- 45 minut na początek wystarczy. Ale wiadomo, że starsza chciała szaleć do oporu więc mała musiała się poświęcić i być prawie te dwie godziny.

Pampersy miałam jeszcze stare po córce- dwie sztuki mi zostały. Chyba to są haggis swimmer.

reklama
Przychodzi taki czas ze nasze dzieciaczki robią mega postępy w niewielkim czasie dla nas ten przełomowy moment to pół roku Nadia w przeciągu dwóch tygodni zaczęła raczkowac do przodu sama siadać sama wstawać przy meblach i wyszły jej dwa żeby...
Teraz juz sama wstaje bez podparcia wszędzie... chodzi wzdłuż mebli i zaczyna się puszczać jak ma kroczek lub dwa do czegoś ciekawego.... a ma tylko 7 i pół miesiąca... ale jest mega silna od małego...
Spacerowke używam już od 3 miesięcy bo wtedy siedziała juz sztywno jak ja posadziłam... przyszedł taki dzień ze sama usiadła w gondoli i musiałam zmienić...

Do góry