reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Malaja gratulacje dla Twojej córci :)

Nasza malutka zaczyna podwijać nóżkę do siadania, ale jeszcze nie siada. raczkować też próbuje, przekłada nóżkami na przemian, ale niestety rączki ma jeszcze za słabe i się przewraca

Niestety po sczepieniu mamy obrzęk i mały guzek obok wkłucia :( Posmarowałam altacetem i obserwujemy. Oby szybko przeszło

reklama
My czwarte szczepienie w czerwcu teraz.
A można nie zaszczepić na mmr?

Na kontroli z rehabilitacji wszystko ok, rozwój prawie 2miesiace do przodu, ale asymetrii troszkę jest, ponoć się to wyprostuje jak zacznie chodzić. Ja nie chciałam ryzykować i wyprosilam 10 spotkań :). Będę spokojniejsza, że wrazie W, sie starałam i zrobiłam co mogłam.

Moja mała straciła zainteresowanie zabawkami, woli kleczeć i skakać na kolankach oraz wspinać się na proste nogi.
Interesują ją rzeczy zakazane :p - pilot, telefon, torebka mamy i klapki po domu :p raczkuje do tych Rzeczy jak szalona.

Dziś zjadła cały słoiczek(125) obiadku z 1/2zoltka.

Można na wszystko nie szczepić. decyzja należy do rodziców, ale jaka ona ma być to już niełatwe...

Mała znosi szczepienia idealnie. Nawet podczas wkłuć nie płacze, a potem nie ma żadnych skutków ubocznych więc szczepię bez jakiś strasznych obaw, ale przed mmr się wzbraniam i zapewne poczekam do 2- 3 roku życia...

Reni dziękuję w imieniu mojej córci :) Ja sama mam ochotę jej gratulować bo każdy krok w rozwoju to ogromny wyczyn :)

My dzis bylismy u neurologa(w ramach miejskiego programu dla wczesniakow) babeczka stwierdzila, ze asymetrii juz nie ma, napiecia tez. Powiedzialam jej, ze Mikolaj ma tendencje do baardzo mocnego odchylania glowy i jutro idziemy sie rehabilitowac w ramach tego miejskiego programu. Zobaczymy czy sie odzwyczai.

Dzis wrocil mu apety. Nawet obiadu mu bylo za malo (125ml) i musialam dorobic mleka :) W dzien duzo spi, na spacerze ok 2h, w domu 2,5 (i ja z nim:)) i o 20 juz padl.

Odkąd mała jest, nieudalo mi się drzemnąć w dzień, także Olcia zazdroszczę :p. Zresztą po spaniu w dzień boli mnie głowa :p

Malaja tez się nad tym zastanowię Czy nie zrobić tych szczepień później

My czwarte szczepienie w czerwcu teraz.
A można nie zaszczepić na mmr?

Na kontroli z rehabilitacji wszystko ok, rozwój prawie 2miesiace do przodu, ale asymetrii troszkę jest, ponoć się to wyprostuje jak zacznie chodzić. Ja nie chciałam ryzykować i wyprosilam 10 spotkań :). Będę spokojniejsza, że wrazie W, sie starałam i zrobiłam co mogłam.

Moja mała straciła zainteresowanie zabawkami, woli kleczeć i skakać na kolankach oraz wspinać się na proste nogi.
Interesują ją rzeczy zakazane[emoji14]- pilot, telefon, torebka mamy i klapki po domu[emoji14]raczkuje do tych Rzeczy jak szalona.

Dziś zjadła cały słoiczek(125) obiadku z 1/2zoltka.
Moj nie raczkuje ale jak widzi telefon to pelza tez jak szalony do niego.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi sie udalo moze pare razy. Dzis juz ledwo nogi za soba ciagalam... Codziennie obiecuje sobie, ze ide spac wczesniej a tu ciagle 24 albo 1 :( Niestety spie niespokojnie, jak mlody sie obraca to ja juz stoje na rowne nogi i to jest niedoopanowania, tak mam i juz.

Jestem z mala 10 godzin zupełnie sama i naprawdę mam mnóstwo czasu na przytulanie i pieszczenie... nie wyobrażam sobie jak mogłaby spać z nami teraz... na łóżku nawet na sekundę jej nie zostawię samej mam kłaść się spać razem z nią...

Byliśmy u ortopedy Nadia chodziła wzdłuż stołu stała sama bez podparcia... w przeciągu dwóch miesiący sama ma zacząć chodzić tak mówi lekarz... juz się boje... w tej chwili nie mogę jej z oczu spuścił cały czas wstaje wszędzie wystarczy krzeslo stół a nawet ściana dzisiaj stanęła nawet opierając się na butelce... I nie chce żeby ją trzymać wiec tylko ja asekuruje... nie da się zatrzymać takiego dziecka które chce ciągła stać...

Olcia ja też nie śpię dopóki mała nie uśnie dobrze... wystarczy ze się przekręci a ja juz się budzę... jęknie przez sen i juz jestem przy niej mimo że ślicznie śpi... chyba tak mają wszystkie matki...

reklama
Jeśli chodzi o jajko to ja od razu zaczęłam podawać całe w tej chwili robie dwa na śmietanie trochę bułeczki do tego i mała chętnie je i najada się na jakieś 3 i pół godziny...

Do góry