Myślę ze właśnie dlatego tak jest... I tak chcę żeby bylo bo moim mlekiem od dawna się nie najada... Zwłaszcza że ma już pięć i pół miesiąca i chcę żeby jadła coś bardziej tresciwego... rano mleko około 300 w dwóch posiłkach potem obiad kasza z marchewką i ziemniakami porem przerwą jabłko i kasza manna na moim mleku przed kapaniem po kąpieli mleko dpojadą i pięknie śpi najedzone dziecko brzuszek w nocy odpoczywa nie budzi się wysypia jest bardzo wesoła cały dzień ale niestety przez cały dzień tylko trzy drzemki po 20 min
reklama
ja nawet przez 5 minut nie pomyślałam że będę się kierować wytycznymi who. jak my byliśmy mali nikt nie mówił naszym mamą jak mają nas karmić i dbać o Nas. a teraz każdy coś ma do powiedzenia.
oczywiście to jest moje zdanie i nikomu go nie narzucam.
uważam że jeśli dziecko nie ma reakcji alergicznej to czemu nie wprowadzać nowych pokarmów.
mój mały uwielbia jeść łyżeczką ale tylko półpłynne posiłki. jak dostał trochę gęstszy obiadek to mu się nie podobało i się krztusił. więc na tą chwilę daje tylko to co jest półpłynne
oczywiście to jest moje zdanie i nikomu go nie narzucam.
uważam że jeśli dziecko nie ma reakcji alergicznej to czemu nie wprowadzać nowych pokarmów.
mój mały uwielbia jeść łyżeczką ale tylko półpłynne posiłki. jak dostał trochę gęstszy obiadek to mu się nie podobało i się krztusił. więc na tą chwilę daje tylko to co jest półpłynne
Miniaa pewnie,że każdy robi jak uważai innym nic do tego.Ale naszym rodzicom i babciom też mówiono jak karmić dieci i o nie dbać - stąd też wzięła się popularność karmienia mm (ja jestem rocznik 86 i w tamtych czasach kobietom wmawiano, że karmienie butlą jest lepsze, bo bardziej higieniczne D) i do tego dzieco musiało jeść pd linijkę każde tak samo co trzy godziny. no i to rozszerzanie diety po 3 miesiącu też się zaczęło od mm, więc po prostu w różnych czasach różne zalecenia. ja osobiście ufam swojej intuicji, ana chwilę obecną wydaje mi się, że mojemu dziecku w stu procentach wystarcza moje mleko
mój mały jak ktoś jadł coś ruszał buźką i zaczynał płakać bo chciał też mielić coś ( uwielbia jeść z łyżeczki ) stąd wiedziałam że jest gotowy na coś innego niż mleczko. ale każde dziecko jest inne i bardzo ważne jest żeby obserwować dziecko i słuchać instynktu
hej. nie wiem czy któraś z Was używa mleka hipp jeśli tak to dziś trafiłam na super stronę na której mleko 1 600 g kosztuje 19.99 zł. w Rossmannie płacę 32,99 zł. jeśli któraś z Was jest zainteresowana oto link Link do: dodomku.pl - spożywczy sklep internetowy
reklama