reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Z tym podciąganiem to powiem tak lekarz na wizycie powiedział ze mała juz to powinna robić trochę sie przestraszył am i od tamtej pory jak jest wyspana trzy razy dziennie podciągam ja najpierw główka wisiała a teraz po dwóch tygodniach jak tylko chwytam za rączki główkę mocno przyciąga do klatki i pięknie siada oczywiście cały czas podtrzymywania przeze mnie.
Myślę że każda z nas jest najlepsza matka jaka umie być i nikt nie zajął by się lepiej naszymi pociechami jak my MAMY☺
U nas zęby idą. Nadia dużo płacze bardzo marudzi ma problemy z usypianiem i spaniem w nocy. Ciągła smaruje maścią dziąsła. Jest ciężko ale staram się nie denerwować wiem że dzięki temu zdecydowanie szycie Nadusia się uspokaja. Na dodatek jutro teściowa ma mnie odwiedzić nie wiem jak to przeżyje ale czego nie zrobi się dla ukochanego męża. Tabletki uspokajające juz od rana zacznę brać ziołowe oczywiście ☺

reklama
A propo wielkości mieszkań to nam bardzo duże 150 m kupę sprzątania odkurzania mycia podłóg i latanie do kuchni w nocy po mleko przez całe mieszkanie Uwierzcie w takich chwilach bardzo zazdroszczę Wam tych małych mieszkanek. Dodam że cały dzień spędzamy prawie same w tak dużym domu bo mąż pracuje 9-10h

nooooo w moim małym mieszkaniu jest za ciasno ale 150 m też nie potrzebuję. chciałabym tak z 70 m. dom który chcę budować ma być parterowy 100 m. nie lubię być niewolnicą własnego domu

Ja mam 65 metrów. Dziewczynki mają wspólny pokój 15 metrowy więc na razie jest wystarczająco miejsca. Docelowo też chce dom 100 metrów, albo mieszkanie koło 80- 90. Dla mnie to dobry złoty środek bo za dużo też nie chce.

Moja starsza też w pierwszym dniu 5 miesiąca miała już ząbka więc i ja się spodziewam.

Ja mam 64 m i jest ok chociaż przydałby się 4 pokój żeby mieli.osobne pokoje syn z córką no ale na początku będą razem a potem zobaczymy. Szkoda mi Rezygnować z sypialni...
Póki co na pewno nie zmienie mieszkania dopiero kiedyś na mniejsze heheh

Mój miał pierwszego zęba jak miał 8 miesięcy

hej :-)
czekam na męża, jak dzieciaki wczoraj poszły spać i posprzątałam, ogoliłam się :-) wreszcie :-) dziś już ugotowałam rosołek i przygotowałam 2 danie. Miałam jeszcze upiec ciasto ale za dużo szczęścia na raz. Poza tym będę jutro piekła, bo w sobotę jest u nas festyn i będą zbierane pieniążki na leczenie koleżanki syna .... i moje ciasta pójdą na sprzedaż :-) oby się udały i sprzedały!!!!
my mamy 3 pokoje, chłopaki mają razem - duża różnica wieku, wiem, ale póki co się dogadują, a ja z małą w sypialni, a w salonie kot :-) za jakiś czas my z mężem do salonu, a sypialnie przerobimy na dziecięcy pokój.
Dziś nici ze spaceru, wieje i pada. jakoś mała zasnęła, ale zaraz bedzie pobudka ...
starszy miał ząbka jak miał 4 miesiące, a młodszy 8 :-)

reklama
Dziewczyny które macie kolejne dziecko to mniej więcej wiecie kiedy ten pierwszy ząbek się pojawi. U mnie to będzie totalna niespodzianka :biggrin2: Chociaż to ślinienie i gryzienie piąstek może świadczyć, że coś ją tam swędzi i zaczyna się dziać. Dziąsełka nie są obrzmiałe ani zaczerwienione. A czy po dziąsełkach widać, że ząbki idą?

My mamy 40m2 dwa pokoje. Narazie mała jest z nami w sypialni a salon zamieniliśmy w bawialnię i składowisko wszelkich sprzętów. Czasami nie ma gdzie suszarki na pranie rozłożyć. Też myślimy o czymś większym.

Co do spania to Zosia nadal śpi w rożku ale już nie zawijam jej nóżek tylko kocykiem przykrywam.

Do góry