reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

ja mam nosidełko ale małemu się niezbyt podoba
robiłam kilka prób po parę minut
na dwór nie będę próbowała dopóki w domu się nie przyzwyczai

Krzyś dzisiaj spał wybitnie długo, chyba odsypiał emocje po szczepieniu

reklama
My się uczymy* "gigać i gugać ".
Ja tez mam takie załamania. Bo my dziewczyny mamy tak ze wszystko byśmy chciały mieć zrobione perfect i na JUZ. Ja tak mam i przez to się denerwuje. Tu dziecko płacze, tu zmywanie, tam prasowanie, pora karmienia, pampek pełny, obiad na 15, a Ty kuźwa sama!! Niech już będzie ciepło. To pójdę do lasu się wykrzyczeć, bo wszystko w środku i kiedyś wybuchne!

Dziewczyny zółto-zielona kupka, martwić się, co moze byc nie tak?
Je tylko mm i wode pije.

Ja tam wole z dzieckiem siedziec niz myc gary itp :p jak bedzie cieplej to okna musze umyc ale tak mi sie chce :p

Ja nadal oczka i buźkę przegotowana wodą przemywam rano i wieczorem.

Co do noszenia to ja własnie moją noszę pleckami i tyłem główki do mnie, ona wszystko widzi a mi wygodniej bo się nie odgina do tyłu :)

Na mnie też tyle pracy w domu czeka, okna nie umyte, w łazience kafelki do wyczyszczenia, prasowanie 2 razy w tygodniu. Grunt to dobra organizacja, ale czasami i z tym ciężko, przecież nie powiem dziecku idź teraz spać, bo ja muszę obiad ugotować :hmm: Bycie mamą to praca na 3 etaty

ZIELONA KUPKA MOŻE BYĆ jeśli dzieci piją mm bo przecież tam w składzie jest żelazo
kupiłam chustę ale mała nie lubi w niej leżeć, poczekam kiedy będzie cieplej i jak będzie dobrze główkę trzymała
wychodzicie z maluszkami na dwór kiedy jest pora spania? czy jak wstaną? bo ja od jakiegoś czasu wychodzę na 2 drzemkę, a jeśli np. pada i zbliża się 2 drzemka i nie idziemy na dwór, to bardzo ciężko mi ją uśpić :-(
właśnie mi najbardziej doskwiera to, że nie mogę dzieci nikomu przekazać - idę się kąpać jak śpią lub z małą w leżaczku, nikt nie nakarmi i nie przebierze oprócz mnie. Starszego nikt nie wyprawi do szkoły - lekcje, nauka, treningi, przedszkolaka do przedszkola, plus obiadki, pranie, prasowanie, sprzątanie .... Wszystko na mojej głowie, są dni kiedy żyłka mało nie pęknie.
Ale wiecie co, chciałabym mieć tylko takie problemy, u mojej koleżanki syna zdiagnozowali glejaka, rokowania nie są najlepsze. Także to moje zmęczenie kiedyś minie - dzieci przecież kiedyś dorosną :-)
jutro przyjeżdża mąż, tylko na weekend, ale zawsze coś!

taaaaa.... dla tego ja się cieszę że mój zjedzie na te prawie 6 tygodni. w tym czasie mam nadzieję znaleźć mieszkanie i wynająć swoje. trzeba będzie zrobić malowanie itp.... jakieś drobne poprawki. więc będzie sporo roboty. a i liczę na to że w tym czasie unormuje się praca brzuszka Stasia i że już będzie ok :-)

glejak paskudna sprawa przykro mi. bardzo współczuję koleżance i jej dziecku

Dziewczyny jeśli już o kupkach mowa moja robi takie musztardowe to ok karmię tylko piersią, ale są takie wodniste i sluzowate ten śluz też taki musztardowy to ok?

Czym przykrywacie swoje dzieci? Moja na początku spała w spiworku teraz już nie chce bo jej ciasno a ona strasznie rusza nóżkami no i przykrywam kocem jakoś się boję jeszcze kołdrą że sobie nosek zakryje

reklama
ja przykrywam kocykiem złożonym na części.
śluz w kupce oznacza że może być coś nie tak.
rzadkie kupki przy cycku to norma. musztardowy kolor jest ok :-)

Do góry