reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

ja mam nosidełko ale małemu się niezbyt podoba
robiłam kilka prób po parę minut
na dwór nie będę próbowała dopóki w domu się nie przyzwyczai

Krzyś dzisiaj spał wybitnie długo, chyba odsypiał emocje po szczepieniu

reklama
My się uczymy* "gigać i gugać ".
Ja tez mam takie załamania. Bo my dziewczyny mamy tak ze wszystko byśmy chciały mieć zrobione perfect i na JUZ. Ja tak mam i przez to się denerwuje. Tu dziecko płacze, tu zmywanie, tam prasowanie, pora karmienia, pampek pełny, obiad na 15, a Ty kuźwa sama!! Niech już będzie ciepło. To pójdę do lasu się wykrzyczeć, bo wszystko w środku i kiedyś wybuchne!

Dziewczyny zółto-zielona kupka, martwić się, co moze byc nie tak?
Je tylko mm i wode pije.

Ja tam wole z dzieckiem siedziec niz myc gary itp :p jak bedzie cieplej to okna musze umyc ale tak mi sie chce :p

Ja nadal oczka i buźkę przegotowana wodą przemywam rano i wieczorem.

Co do noszenia to ja własnie moją noszę pleckami i tyłem główki do mnie, ona wszystko widzi a mi wygodniej bo się nie odgina do tyłu :)

Na mnie też tyle pracy w domu czeka, okna nie umyte, w łazience kafelki do wyczyszczenia, prasowanie 2 razy w tygodniu. Grunt to dobra organizacja, ale czasami i z tym ciężko, przecież nie powiem dziecku idź teraz spać, bo ja muszę obiad ugotować :hmm: Bycie mamą to praca na 3 etaty

ZIELONA KUPKA MOŻE BYĆ jeśli dzieci piją mm bo przecież tam w składzie jest żelazo
kupiłam chustę ale mała nie lubi w niej leżeć, poczekam kiedy będzie cieplej i jak będzie dobrze główkę trzymała
wychodzicie z maluszkami na dwór kiedy jest pora spania? czy jak wstaną? bo ja od jakiegoś czasu wychodzę na 2 drzemkę, a jeśli np. pada i zbliża się 2 drzemka i nie idziemy na dwór, to bardzo ciężko mi ją uśpić :-(
właśnie mi najbardziej doskwiera to, że nie mogę dzieci nikomu przekazać - idę się kąpać jak śpią lub z małą w leżaczku, nikt nie nakarmi i nie przebierze oprócz mnie. Starszego nikt nie wyprawi do szkoły - lekcje, nauka, treningi, przedszkolaka do przedszkola, plus obiadki, pranie, prasowanie, sprzątanie .... Wszystko na mojej głowie, są dni kiedy żyłka mało nie pęknie.
Ale wiecie co, chciałabym mieć tylko takie problemy, u mojej koleżanki syna zdiagnozowali glejaka, rokowania nie są najlepsze. Także to moje zmęczenie kiedyś minie - dzieci przecież kiedyś dorosną :-)
jutro przyjeżdża mąż, tylko na weekend, ale zawsze coś!

taaaaa.... dla tego ja się cieszę że mój zjedzie na te prawie 6 tygodni. w tym czasie mam nadzieję znaleźć mieszkanie i wynająć swoje. trzeba będzie zrobić malowanie itp.... jakieś drobne poprawki. więc będzie sporo roboty. a i liczę na to że w tym czasie unormuje się praca brzuszka Stasia i że już będzie ok :-)

glejak paskudna sprawa przykro mi. bardzo współczuję koleżance i jej dziecku

Dziewczyny jeśli już o kupkach mowa moja robi takie musztardowe to ok karmię tylko piersią, ale są takie wodniste i sluzowate ten śluz też taki musztardowy to ok?

Czym przykrywacie swoje dzieci? Moja na początku spała w spiworku teraz już nie chce bo jej ciasno a ona strasznie rusza nóżkami no i przykrywam kocem jakoś się boję jeszcze kołdrą że sobie nosek zakryje

reklama
ja przykrywam kocykiem złożonym na części.
śluz w kupce oznacza że może być coś nie tak.
rzadkie kupki przy cycku to norma. musztardowy kolor jest ok :-)

Do góry