reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

hej właśnie wróciłam od lekarza. Stasiu mało przybrał ale w tym okresie miał duże problemy z brzuszkiem więc myślę że to przez to. za tydzień pójdę go jeszcze raz zważyć żeby sprawdzić czy jest ok.

dostałam skierowanie do gastrologa i na posiew moczu. zobaczymy co i jak.

ja byłam na spacerze bo u nas pogoda bez wiatru i całkiem przyjemnie

reklama
Miniaaa a mało to znaczy ile? Moją dziś ważyłam i znów w tydzień (bez dnia) 150 gram więc się ciesze, ale wcześniej 150 w trzy tygodnie/
No nic..na razie już martwię się mniej tym przybieraniem i karmię nadal bez kombinowania i dokarmiania.
Zobaczymy...
Kupy też robi musztardowe, ale bardziej jak zielonkawa musztarda niż żółta. Nie wiem czy to dobrze...

Reni z zębami to nigdy nie wiadomo bo dzieci w tym wieku ślinią się i zjadają łapki i to o zębach świadczyć nie musi, ale może :) Moja starsza nigdy nie miała jakiś szczególnie zaczerwienionych i rozpulchnionych dziąseł, zwykle zębów nic nie wróżyło tylko pojawiały się nagle i zawsze nas zaskakiwały. Za to w drugim roku życia te "większe" zęby zawsze zwiastował katar. Nie było zębów bez kataru :)

Moja mała rożka nie używała, ale teraz zrobiłam jej z rożka kołderkę. Ubrałam w poszewkę i przykrywam. Pod samym kocykiem mi marzła.

A jeszcze o mieszkaniu...ja też nie chce oddawać swojej sypialni, ale u nas na upartego można wydzielić jeden pokój więcej. Byłyby wtedy 3 po 10 metrów i salon. Może tak byśmy zrobili, ale mnie jeszcze korci jedno dziecko i wtedy już będzie trzeba większe.

Moja malutka bo jeszcze 5 kg nie ma, ale ja już 3 używam od kilku dni bo dwójeczki już były za małe. 3 są trochę za duże, ale przynajmniej kupa się nie wylewa :)

Mamy DADY

Moja malutka bo jeszcze 5 kg nie ma, ale ja już 3 używam od kilku dni bo dwójeczki już były za małe. 3 są trochę za duże, ale przynajmniej kupa się nie wylewa :)

Mamy DADY
My mamy 6200 i jeszcze dwojki. Konczymy pake i zastanawiam sie czy trojki nie za duze beda.ale chyba wezme w takim razie.

Malaja a ty masz 2 czy 3 dzieci?
U mnie między synem a córka jest 5,5 roku więc kiedyś może być ciężko,a nie da się nam podzielić pokoi bo mam 10, 11 no i salon z kuchnią. jeżeli naprawdę będą źle się dogadać to.kiedys zrezygnujemy z sypialni ale narazie nastawiam się że będą musieli się dogadać....
Moja ma niecałe 5 500 i już długo 3 ma

Moja ma 6 kg. Mamy teraz drugie opakowanie pampersow trójek, może się orientujecie dady 3 są większe od pampersow 3 ? może jak będę kupować kolejną paczkę to wypróbuję te dady wlaśnie

reklama
Do góry