reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

hej właśnie wróciłam od lekarza. Stasiu mało przybrał ale w tym okresie miał duże problemy z brzuszkiem więc myślę że to przez to. za tydzień pójdę go jeszcze raz zważyć żeby sprawdzić czy jest ok.

dostałam skierowanie do gastrologa i na posiew moczu. zobaczymy co i jak.

ja byłam na spacerze bo u nas pogoda bez wiatru i całkiem przyjemnie

reklama
Miniaaa a mało to znaczy ile? Moją dziś ważyłam i znów w tydzień (bez dnia) 150 gram więc się ciesze, ale wcześniej 150 w trzy tygodnie/
No nic..na razie już martwię się mniej tym przybieraniem i karmię nadal bez kombinowania i dokarmiania.
Zobaczymy...
Kupy też robi musztardowe, ale bardziej jak zielonkawa musztarda niż żółta. Nie wiem czy to dobrze...

Reni z zębami to nigdy nie wiadomo bo dzieci w tym wieku ślinią się i zjadają łapki i to o zębach świadczyć nie musi, ale może :) Moja starsza nigdy nie miała jakiś szczególnie zaczerwienionych i rozpulchnionych dziąseł, zwykle zębów nic nie wróżyło tylko pojawiały się nagle i zawsze nas zaskakiwały. Za to w drugim roku życia te "większe" zęby zawsze zwiastował katar. Nie było zębów bez kataru :)

Moja mała rożka nie używała, ale teraz zrobiłam jej z rożka kołderkę. Ubrałam w poszewkę i przykrywam. Pod samym kocykiem mi marzła.

A jeszcze o mieszkaniu...ja też nie chce oddawać swojej sypialni, ale u nas na upartego można wydzielić jeden pokój więcej. Byłyby wtedy 3 po 10 metrów i salon. Może tak byśmy zrobili, ale mnie jeszcze korci jedno dziecko i wtedy już będzie trzeba większe.

Moja malutka bo jeszcze 5 kg nie ma, ale ja już 3 używam od kilku dni bo dwójeczki już były za małe. 3 są trochę za duże, ale przynajmniej kupa się nie wylewa :)

Mamy DADY

Moja malutka bo jeszcze 5 kg nie ma, ale ja już 3 używam od kilku dni bo dwójeczki już były za małe. 3 są trochę za duże, ale przynajmniej kupa się nie wylewa :)

Mamy DADY
My mamy 6200 i jeszcze dwojki. Konczymy pake i zastanawiam sie czy trojki nie za duze beda.ale chyba wezme w takim razie.

Malaja a ty masz 2 czy 3 dzieci?
U mnie między synem a córka jest 5,5 roku więc kiedyś może być ciężko,a nie da się nam podzielić pokoi bo mam 10, 11 no i salon z kuchnią. jeżeli naprawdę będą źle się dogadać to.kiedys zrezygnujemy z sypialni ale narazie nastawiam się że będą musieli się dogadać....
Moja ma niecałe 5 500 i już długo 3 ma

Moja ma 6 kg. Mamy teraz drugie opakowanie pampersow trójek, może się orientujecie dady 3 są większe od pampersow 3 ? może jak będę kupować kolejną paczkę to wypróbuję te dady wlaśnie

reklama
Do góry