reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

hej
ja już miałam 2 okres, pierwszy to był koszmar, lało się ze mnie, teraz było ok.
moja przekręca się na boczki i raz udało się jej z brzuszka na plecki ale myślę że to był przypadek. Teraz nie kładę jej w bijaku ani leżaku tylko na podłodze i widzę że to lubi, takie nasze zabawy :-) matę zwinęlam bo nie lubiała jak coś jej dyndało nad głową. Czasami udaje jej się coś złapać i od razu do buzi chce.
Zauważyłam że ma plamki suche na szyjce koloru skóry, może ciut jaśniejsze, po kąpieli posmarowałam ją mleczkiem nivea i rano koszmar - te plamki zrobiły się czerowne :-( zakupiłam balsam cetaphil i zobacze, czy to może być azs? przy kolejnym szczepieniu zapytam. Niestety chora była i mamy już pierwszy antybiityk za sobą :-(

reklama
hej ja dostałam okres 2 tygodnie po skończeniu połogu i to był jeden. teraz powinnam dostać po 20 stycznia ale nie przyszedł więc myślę że następny będzie dopiero jak skończę karmić.

mój synek za 2 dni kończy 3 miesiące. więc został nam teoretycznie góra miesiąc i powinien wyrosnąć z nietolerancji laktozy. mam nadzieję że szybko zleci.

My po szczepipeniu, Mała byla dzielna ;)
po od razu dalam jej mleczko bo akurat byla pora karmienia
Teraz biedna spi 2h oj musi odespac stres

Zaczęła.11tydz i jak ją kładlam dla lezaczka i grzechotki na brzuszek to je sobie łapala. Nikt mi nie wierzył ale.nagrałam filmiki, wiem ze.to wcześnie i mam Nadzieje ze to wróci i ze wszystko będzie ok. Teraz jeszcze ten potworny katar, nie dziwie.się ze.nie.chce.jej się śmiać z zatkanym noskiem
Moze to jakis jednak skok rozwojowy. Wtedy dziecko moze nagle zapomniec o jakiejs umiejetnosci, ktora juz mialo opanowana.

Mam nadzieje ze sobie wszystko przypomni, to taki stres trochę, bo głupia się naczytalam w necie o przeróżnych chorobach :(. Czekam aż ten katar zniknie wkoncu :(

Ja też dostałam już okres :( myślałam, że jak karmię piersią to trochę dłużej poczekam, a tu niespodzianka

Nadal piorę w białym jeleniu i prasuje ubranka. Takie niewyprasowane to nie wyglądają ładnie, dlatego prasuję.

nasza córcia tez sama grzechotek nie chwyta, tylko jak jej podam i od razu ładuje do buzi. Wokół buźki nie ma krostek, ale za to potwornie się ślini i jak jesteśmy na spacerze to mam obawy, że jej się coś może przyplątać bo całą buźkę ma mokrą. Wasze też się tak ślinią??? Może to na zęby?

Drzemki w ciągu dnia mamy 3 tak po 0,5-1 godzinie.

u mnie nadal okresu brak :happy:

piorę też w białym jeleniu i prasuję jeszcze wszystko

mój Krzyś zaczął się w weekend tak ślinić
ale nie wiem czy to nie przez pleśniawki bo widzę, że znowu mu się jedna zrobiła :hmm:
i też sam jeszcze grzechotki nie chwyci

mój też się ślini szczególnie jak się uśmiecha to mój taka pianka idzie i bąbelki puszcza :-) słodkie to jest.

mój Stasiu od 40 minut leży na podłodze.

to raczej jeszcze nie etap na chwytanie zabawek. mój Stasiu lubi mnie dotykać w sensie za paluszek albo za włosy ale zabawek jeszcze nie

Moja mnie też dotyka po twarzy i próbuje łapać za noc. Zabawki szturcha, próbuje złapać, ale nawet jak się uda to przypadkiem i nie potrafi utrzymać.
Mi też się wydaje, że to za wcześnie na świadome łapanie zabawek.

Z tym "zapominaniem" umiejętności to faktycznie się zdarza. Moja już dawno obracała się na boczki, ale potem na kilka dni przestała całkiem. Z tydzień temu jej wróciło i teraz nic innego nie robi. Kilka razy udało jej się obrócić na brzuch ale teraz też zapotniała i nie umie się "dokręcić".
No i był czas, że przestała "gadać" bo chyba była skupiona na doskonaleniu tego obracania, a teraz znów wróciła i gada "aga", "ajo" i takie tam :)

Nie ślini się.

reklama
Do góry