reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

My w marcu kolejna.dawka.szczepień. Tym razem na coś innego??? Boję się ich :(:(:(
Na prawej rączce ma odczyn po szczepieniu od gruźlicy (do pół roku może się on utrzymywać).

reklama
ja przestałam prasować bo nie nadarzałam prasować Jasia i Stasia ciuchów. ciągle coś było do wyprasowania. od początku piorę w ekologicznym i biodegradowalnym płynie do prania.

ja też mam takie odczucie że skoro Stasia ciągle coś boli i muszę go wiecznie trzymać na rękach to kiedy on miał się nauczyć podpierać na łokciach.

mój Stasiu śpi Jasiu się bawi a ja spędziłam godzinę w wannie odmaczając z siebie nocne wypociny :-) uwielbiam taki błogi relaks. tylko mam mało czasu na takie przyjemności.

ja już ogólnie ustawiłam Stasiowi optymalną liczbę kropelek i ogólnie już go raczej brzuch nie boli. a jak zaboli to po dwóch dawkach bobotic twist off przechodzi. jednak młody się tak przyzwyczaił do noszenia że nie chce mi leżeć ani w leżaczku ani na łóżku ani na macie... masakra. teraz go na siłę odkładam do do kołyski czy na łóżku chociaż na 10 minut żeby się na nowo przyzwyczaił.

Nana8 tak myślała, że nie będzie chciała wpisać. Szkoda bo jak taka reakcja się powtórzy to się wyprze, że jej cokolwiek mówiłaś. Ja niestety w kwestii szczepień lekarzom nie ufam.
Taki nasz los, że ciągle się martwimy. Ja szczepień się boje bardzo i za każdym razem szczepię z lękiem, ale zdecydować o zaprzestaniu też nie potrafię...

Ja piorę w loveli teraz ciuszki obu córek bo mam więcej prania przynajmniej. Prasuje też obu bo lubię takie wyprasowane. Ale ja mam dużo ubranek i w sumie pranie dla moich dziewczyn robię raz w tygodniu od razu białe i kolorowe i prasowania mam kupę, ale odwalam za jednym zamachem.

Miniaaa ty masz rację, że dzieci kolkowe takie co trzeba dużo nosić i tulić to mają mniej czasu i możliwości na ćwiczenia ale potem błyskawicznie nadrabiają.

A u nas bardzo ciężki dzień Nadia cały czas marudzi bardzo nerwowa sama nie wie czego chce płacze i w ogóle czekam jak na zbawienie jak mąż wróci ale i tak czeka mnie jeszcze wieczorne usypianie. A jak tam wasze kręgosłupy? bo ja czasami usypiałam na rękach i nie mogę się schylic straszny ból. Chyba musze wziąść tabletkę.
Mam jeść ze jedno pytanie do tych które karmią piersią czy wróciła Wam juz miesiaczka? Ja pi porodzie bardzo szybko się oczyści łam w sumie w dwa tygodnie po sześciu od porodu dostałam normalnie okresu a do teraz spokój. Zastanawiam się czy był to okres czy końcówka oczyszczania. 7 tyg po porodzie byłam na wizycie i wszystko było ok. Dodam że mleko ściągam na początku w niewielkich ilościach a ostanio pokrywam 100 procent zapotrzebowania mojej Nadii ale niestety wędruje cześć w koszu bo musze dokarmiać mm.

Mamy które karmią mm... Ile jedzą Wasze maluchy na dobę ml? I w jakim są "wieku" (tyg)?
Moja zaczęła 11tydz.
Je 6-7 posiłków
Łącznie po około 500-530 ml
Gdzie norma na naszym mleku to 600.

Ja piore w płynie z loveli, a nie prasuje już wszystkiego głównie body sukienki albo jak coś jest pogiete. Też piore raz na tydzień bo mam dużo ubranek na te pierwsze miesiące.

Nie chce zapeszac ale moja mała chyba się uspokoiła dzisiaj zasnela przy piersi i nie płakała jak odkladalam szok :-) wczoraj też lepiej, ale z małymi, problemami natomiast spała od 20 do 5 rano więc bardzo długa przerwa w jedzeniu. może też miało na to wpływ że mało spała w dzień.
A jak wasze dzieci śpią w dzień? Moja coraz mniej dzisiaj miała drzemke około 30 minut potem około 15 i 2,5 godziny . Tyle że na spacerach potrafi spać 3 Godziny i dłużej ale z racji choroby nie wychodzę z domu

reklama
Do góry