reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Natka moj sa jednojajaowi jednokosmowkowosc daje nam pewnoesc chyba w 95 precentach ze sa jednojajowi bo kosmowka mogla sie zrosnac ale pozniej jest plec I nawet rozna nie daje gwarancji moi sa bo zrboili mi badania dna powiem tak ze jak by ktos dal mi gwarancje ze donosze ciaze blizniacza bez komlipkacji a dzieci urodza sie o czasie to ja moge nawet piecioraczki :-)ponoc w ciazach blizniaczych mdlosci powinny byc zawsze ale ja nie mialam w pierwszej w nastepnej to ciagle od rana do nocy
Natka a ty czasem nie mieszkasz niedaleko dobrego miasta??

reklama
ja właśnie na obiad zrobiłam sobie placki ziemniaczane ze śmietaną kwaśną 12 :-) pycha. jadę do lekarza i po wyniki :-) miłego po południa laski ;-)

Gusiu - tak bardzo mi przykro...
sporo kobiet ma plamienia :( ja miałam w poniedziałek, teraz już nie mam, ale do wizyty jeszcze 2 dni... ni wiem, co zronbie, jak serduszko przestało pukac :(
staram sie byc dobrej mysli, ale ciezko mi strasznie, pierwszy raz doszlam tyle w ciazy, kazde moje wczesniejsze poronienie bylo na wczesnym bardzo etapie.

Dziewczyny obyśmy wytrwały w ciążowym stanie!!! :*

cześć dziewczyny! jestem tutaj nowa, no i prawdopodobnie listopadówka 2015,lub wczesna grudniówka :)
po bezowocnych 6 miesięcznych staraniach z mężem odpuściliśmy, i bach ! dwie grube krechy na teście :) jesteśmy mega szczęśliwi, ale jeszcze podchodzimy do tego z dystansem. Z obliczeń wynika mi dopiero 5tydzień i 3 dzień ciąży, więc bardzo wczesna. wczoraj byłam u gin, jest już pęcherzyk z ciałkiem żółtym. następna wizyta za 3 tyg, mam nadzieję że jest zarodek i usłyszę bijące serduszko ;-) jestem pewna, że tam jest nasz skarb!

Naprawde wspokczuje.
Justyna trzymaj sie wierze ze bedzie dobrze&&&&
Ja tez rosne a o jedzeniu nie wspomne. Nonstop mi niedobrze ale jak nie zjem to jest jeszcze gorzej a ciagnie mnie do hamburgerow chyba najbardziej. Ja poki co chodze w leginsach i tunikach bo lubie wiec za spodniami sie nie rozgladam jak juz cos kupie to wlasnie leginsy tylko z pasem tunike sobie uszylam i jeszcze pare takich rzeczy sobie uszyje.
Mam okropne zaparcia :( Musze zaczac w koncu jesc jak czlowiek rozsadny bo na razie odzywiam sie jak malolata ale teraz np mam ochote na lody a dzisiaj nalezniki popchalam kwasnica :-}
Mlody w domu zawraca gitare bo katar i kaszel na nowo.

położna powiedziała mi żebym odpuściła sobie forum i chyba jej posłucham bo to naprawdę mądra kobieta... nie wiem może wrócę tu jak się wszystko unormuje, trzymajcie się ciepło i trzymajcie kciuki za mnie- za nas :-) będzie dobrze musi być!!!!!

Justa moze masz rację ale wróć do nas w 2 trymestrze ;) i trzymamy mocno kciuki :* Nancy witaj masz identyczny czas ciazy jak ja :)

Justyna trzymaj sie kochana;-)
Dziewczyny jak mnie męczy parcie na pęcherz rąk się chce siku a jak zrobię to leci parę kropli też tak macie?

Wydaje mi sie ze co mialysmy sie naczytac to sie naczytalysmy ja najbardziej boje sie bezzarodkowej bo dopiero w pt uslysze serduszko a nigdy wczesniej nie slyszalam ze II kreaki wcale nie oznaczaja ciazy pozniej tutaj doczytalam ile dziewczyn tak mialo i sie przerazilam ale nie latam na bete bp co ma byc to bedzie a zreszta ja czuje ze fasola ma sie dobrze

reklama
Dziewczyny czy wiecie może coś na temat stosowania olejku kamforowego w ciąży? Dziś byłam u lekarza z bólem ucha okazało się że jest zapalenie, dostałam dicortineff w aptece polecili też właśnie olejek kamforowy aby natrzeć zewnętrznie ( ból rozciąga się od ucha po węzły chłonne i szyję) kurcze ale na ulotce pisze nie stosować w ciąży - brak badań i teraz już zgłupiałam. Krople mało dają boli coraz gorzej aż boję się nocy.

Do góry