reklama
my jutro na szczepienie.
co do kup - karmie tylko mm + woda i kupy sa zolte. takie beda az sie nie zacznie rozszerzac diety. zielona/albo taka ciemna robi sie jak sie zmienia pieluche po dluzszym czasie od zrobienia kupy. nie wiem jak to sie "fachowo" nazywa - utlenia sie czy cos..... ;-)
co do kup - karmie tylko mm + woda i kupy sa zolte. takie beda az sie nie zacznie rozszerzac diety. zielona/albo taka ciemna robi sie jak sie zmienia pieluche po dluzszym czasie od zrobienia kupy. nie wiem jak to sie "fachowo" nazywa - utlenia sie czy cos..... ;-)
Moniqq
Fanka BB :)
moja też ma problemy ze zrobieniem kupki, również karmię piersią, Jak myślicie, czy to przez dietę? Jem głównie nabiał, sery białe i żółte, jogurty naturalne, ciemne pieczywo, szynkę z kurczaka, owsiankę, zupę warzywna, łososia, ziemniaki, marchew, i w sumie to ciągle na okrągło
reklama
dzieci maja problemy ze zrobieniem kupy bo mają słabe mięśnie i muszą to sobie wyćwiczyć. Jak im się w żaden sposób nie pomaga (można jedynie masować) to wyćwiczą to sobie i zwykle w 2- 3 miesiącu jest już bez problemu. U mnie od trzech tygodni mała robi kupkę bez prężenia, płaczu i wysiłku. Jak się pomaga mechanicznie to tylko pogarsza się sprawę.
Dieta nie ma na to wpływu raczej bo kupka dziecka na piersi jest raczej rzadka, a problem nie wynika z jej gęstości a właśnie ze słabych mięśni.
My mamy za sobą szczepienie. Nie było źle. Na razie mała znosi nieźle.
Nana 8 ja akurat w autyzm poszczepienny nie wierzę, ale uważam, że szczepionki to wielki syf. Jednak są konieczne i jak tylko dziecko dobrze znosi szczepienia to szczepić trzeba, a jak są przeciwwskazania to nie dać się namówić i nie szczepić. Takie moje zdanie.
Dieta nie ma na to wpływu raczej bo kupka dziecka na piersi jest raczej rzadka, a problem nie wynika z jej gęstości a właśnie ze słabych mięśni.
My mamy za sobą szczepienie. Nie było źle. Na razie mała znosi nieźle.
Nana 8 ja akurat w autyzm poszczepienny nie wierzę, ale uważam, że szczepionki to wielki syf. Jednak są konieczne i jak tylko dziecko dobrze znosi szczepienia to szczepić trzeba, a jak są przeciwwskazania to nie dać się namówić i nie szczepić. Takie moje zdanie.