reklama
Moja śpi w koszu - kołysce i po karmieniu zawsze ją odkładam. Jakoś boję się z nią spać, zwłaszcza, że czasami starsza przyłazi do nas w nocy. Poduszka odpada jak dla mnie u niemowlaka. Wiem, że producenci zachwalają jakieś super nowinki, ale ja trzymam się zasady, że niemowlę śpi na płasko.
Tak oceniam na oko, że może jeszcze dwa miesiące i będzie trzeba przenieść do łóżeczka.
Tak oceniam na oko, że może jeszcze dwa miesiące i będzie trzeba przenieść do łóżeczka.
Mieszko śpi z nami,nam to pasuje, a ja się wysypiam By6liśmy wczoraj w przychodni, synek na wadze 6300g i nie przestaje mi się mieścić w ubranka 62 (większość 68 jest już na niego dobra). a ma niecałe 7 tygodni. jak tak będzie to na bank wyrośnie mi z gondoli przed wiosną
reni84
Fanka BB :)
Reni, we wrzesniu wracasz do pracy?
I co Ci powiedzieli w zlobku, kiedy dadza znac?
Stokrotka zapisałam na wrzesień 2017. Ja do pracy chcę wrócić w styczniu a na te 9 miesięcy to chyba opiekunkę zatrudnimy, chyba że zdecydujemy się na żłobek prywatny
Jaga nasza Zosia też już wskoczyła w 68, a w gondolce to tak na styk się mieści jak ją w kombinezon ubiorę i kocykiem owinę. Też myślę, że do wiosny to już na spacerówkę przejdziemy. na szczęście kupiłam wózek z gondolą największą z dostępnych na rynku więc jeszcze się mieścimy
Moja córcia śpi w nocy w łóżeczku owinięta w rożek (już z niego wyrasta niestety, nóżki za długie ma), a w dzień w wózku owinięta kocykiem. Też nie mam podusi. W łóżeczku mam klin więc materacyk jest pod skosem.
hej. ja właśnie z przychodni wróciłam. synek waży 5260 g. dostałam skierowanie na badanie kału i usg brzucha.
Stasiu całą noc przesypia na brzuszku. a kupki bez masażu i uginania brzuszka nie zrobi nawet bez tego bączka nie puści. nie raz trwa to nawet 30 minut.
starszy ma wirusa. wczoraj w nocy wymiotowała. teraz tylko kaszel mu został.
synkowi pomaga w krytycznych sytuacja kiedy go strasznie boli napar z kminku podany strzykawką. ale to tylko rozluźnia bąków dalej nie ma.
Stasiu całą noc przesypia na brzuszku. a kupki bez masażu i uginania brzuszka nie zrobi nawet bez tego bączka nie puści. nie raz trwa to nawet 30 minut.
starszy ma wirusa. wczoraj w nocy wymiotowała. teraz tylko kaszel mu został.
synkowi pomaga w krytycznych sytuacja kiedy go strasznie boli napar z kminku podany strzykawką. ale to tylko rozluźnia bąków dalej nie ma.
No to moja mała ma UWAGA...4380 gram A ma prawie 9 tygodni...Kruszynka moja
Ale przybiera prawidłowo tylko malutka się urodziła. Pomyśleć, że skończyła dwa miesiące a ze swoją wagą nadal zmieściłaby się do brzucha
W gondoli też się mieści bez trudu mimo, że ja mam wózek z raczej niewielką gondolką. Ubrania od niedawna nosi 62 a do 68 to jeszcze daleko...
Ale przybiera prawidłowo tylko malutka się urodziła. Pomyśleć, że skończyła dwa miesiące a ze swoją wagą nadal zmieściłaby się do brzucha
W gondoli też się mieści bez trudu mimo, że ja mam wózek z raczej niewielką gondolką. Ubrania od niedawna nosi 62 a do 68 to jeszcze daleko...
reklama
Moja mała ma 5 kg teraz wolniej przybiera niż na początku w miesiąc 0,5 kg może też przez to ze dużo ulewa.
Oliwke nauczyliśmy spać w łóżeczku nie było łatwo ake udało się,czasami nad ranem biorę już ja do siebie żeby dłużej pospala i tak dzisiaj byłam w szoku bo tak sobie spalysmy do 9 30 :-)
nawet nie słyszałam kiedy maz syna szykowal do przedszkola. Niestety wyjeżdża w niedzielę i koniec pomocy ale i tak się cieszę że udało się nam być 2 miesiące razem :-) zobaczymy jak to będzie być sama z dwójka dzieci, psychicznie się powoli nastawiam ale myślę dam radę chociaż na oewno nie będzie latwo.
Moja niunia miała szypionke i marudna bardzo ale nie ma gorączki
Oliwke nauczyliśmy spać w łóżeczku nie było łatwo ake udało się,czasami nad ranem biorę już ja do siebie żeby dłużej pospala i tak dzisiaj byłam w szoku bo tak sobie spalysmy do 9 30 :-)
nawet nie słyszałam kiedy maz syna szykowal do przedszkola. Niestety wyjeżdża w niedzielę i koniec pomocy ale i tak się cieszę że udało się nam być 2 miesiące razem :-) zobaczymy jak to będzie być sama z dwójka dzieci, psychicznie się powoli nastawiam ale myślę dam radę chociaż na oewno nie będzie latwo.
Moja niunia miała szypionke i marudna bardzo ale nie ma gorączki