Ja staram się małej nie przegrzewac... w te duże mrozy nie wychodziły my ale od wczoraj już tak dzisiaj nawet tatuś się wybrał a ja mogłam trochę popracować tak dla odmiany i przyjemności... zakładam rajstopki skarpetki spodenki body z długim rękawem... bluzę kombinezon czapkę przykrywką kocyki em i pokrowcem i tyle...
reklama
myślę że twoja córka będzie spokojniejsza jak ty będziesz spokojniejsza. :-) ciężko zrobić ale się da.
ja piję melisy duże ilości i zauważyłam że dzięki temu nawet jak Stasiu ma kryzys ja jestem spokojna więc i on się szybciej wycisza :-) polecam.
tylko zauważyłam że jak piłam melisę paczkowaną efekt był znikomy jak się przerzuciłam na liściastą z herbaciarni efekt jest super :-)
ja piję melisy duże ilości i zauważyłam że dzięki temu nawet jak Stasiu ma kryzys ja jestem spokojna więc i on się szybciej wycisza :-) polecam.
tylko zauważyłam że jak piłam melisę paczkowaną efekt był znikomy jak się przerzuciłam na liściastą z herbaciarni efekt jest super :-)
reni84
Fanka BB :)
Moja zaczęła się uśmiechać i wodzić wzrokiem jak miała skończony miesiąc. I to tak z dnia na dzień.
Wnuczka przede wszystkim Ty musisz być spokojna to może mała też nie będzie taka nerwowa. A przy okazji wizyty u pediatry sprawdźcie czy malutka nie ma problemów z napięciem mięśni. Wtedy dziecko też jest nerwowe, bo chce coś zrobić a nie może.
Wnuczka przede wszystkim Ty musisz być spokojna to może mała też nie będzie taka nerwowa. A przy okazji wizyty u pediatry sprawdźcie czy malutka nie ma problemów z napięciem mięśni. Wtedy dziecko też jest nerwowe, bo chce coś zrobić a nie może.
Moja mała skończyła 7 dwa miesiące a wodzi wzrokiem może 3/4 tyg,wcześniej na chwilkę albo nie była zainteresowana, uśmiecha się ale tak malutko trzeba ją trochę rozsmieszyc ogólnie to jest taka.bardziej poważna hehhe myślałam że więcej się będzie uśmiechać. Ale.pewnie jeszcze zacznie :-) częściej, najważniejsze że już jest bardziej ciekawa świata oczka niekiedy otwiera mocno i lubi patrzeć jak ja zabawia jej starszy brat :-)
Moja pierwszy raz świadomie się uśmiechnęła w wigilię. Skończyła w tym dniu 6 tygodni. Od tego czasu śmieje się bardzo dużo, pełną buzią i jak nas zobaczy to od razu się uśmiecha. No i na widok starszej siostry. Bardzo radosne dziecko- starsza śmiała się znacznie mniej.
A kiedy zaczęła wodzić wzrokiem to nie wiem bo jakoś przegapiłam ten moment. Na pewno wcześniej. Teraz odwraca głową za przedmiotem i jak odchodzę od niej to patrzy za mną.
A kiedy zaczęła wodzić wzrokiem to nie wiem bo jakoś przegapiłam ten moment. Na pewno wcześniej. Teraz odwraca głową za przedmiotem i jak odchodzę od niej to patrzy za mną.
Mała ma już 6tyg ale nie za bardzo patrzy na mnie z bliska. Z daleka jak się ruchem to wodzi wzrokiem za.mną.
A mamy które karmią mm jakiego koloru jest kupka waszych pociech? Bo odkąd zmieniłam mleko i wodę kupka pojawia się sama, narazie 2 dzień i jest żółta a wcześniej była taka ciemna bardzo i nie pojawiała się sama
A mamy które karmią mm jakiego koloru jest kupka waszych pociech? Bo odkąd zmieniłam mleko i wodę kupka pojawia się sama, narazie 2 dzień i jest żółta a wcześniej była taka ciemna bardzo i nie pojawiała się sama
reklama
hej. mój synek wodził wzrokiem dość szybko za karuzelą nad kołyską ale nie wiem dokładnie kiedy. jeśli chodzi o uśmiechanie to zanim przyjechał mój mąż się nie uśmiechał. nawet mówiłam do Sławka że nasz syn to ponurak bo się nie uśmiecha. mąż przyjechał 20 grudnia i wieczorem wziął Stasia na kolana i go zagadywał a ten w głos zaczął się uśmiechać :-) i od tego czasu uśmiecha się coraz więcej :-)
mój synek ma problemy z brzuszkiem często go boli i kup sam nie robi więc dużo marudzi i są dni że nie dziwię się że się mało uśmiecha.... jak mnie boli to też nie mam ochoty na uśmiechanie
mój synek ma problemy z brzuszkiem często go boli i kup sam nie robi więc dużo marudzi i są dni że nie dziwię się że się mało uśmiecha.... jak mnie boli to też nie mam ochoty na uśmiechanie