reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja mam laktator i ręczny i elektryczny ściągam od 3 dnia po porodzie codziennie co 3 godziny i w dzien i w nocy po godzinie tak kolo 100 ml i przyznam szczerze ze wykańcza mnie to bardziej niż siedzenie z mala... na początku używałam ręcznego bolało strasznie po tygodniu nadgarstki spuchniete... przeszłam na elektryczny wolniej ale nadgarstki całe włączam tv i nadrabiam zaległości w serialach nocą. .. jedyny pozytyw... żeby odciągnąć pokarm trzeba mieć grzeczne dziecko albo kogoś kto nim się zajmie podczas ściągania... Jeśli chodzi o jedzenie jest lepiej mała zjada jakieś 600-700 ml na dobę to w miarę w normie do tego sporo kopru jakieś 100 ml. Myślę że będzie juz takim niejadkiem...

reklama
Albo żołądek się skurczył przez kolke i jak minie to apetyt wróci...☺na spacery nie chodzę zbyt często bo mamy poważny problem z ubieranie płacz i kolka... Jutro zamierzam iść. ...

a my chodzimy codziennie, jak było bardzo zimno (u nas najzimniej -11) to na krótko, ale wyjsc musze, bo spacer z psem w ciagu dnia trzeba odbebnic ;) malemu nic sie nie dzialo, spal jak zwykle, buzke kremem mocno nasmarowalam a no i chodzimy w chuscie pod kurtka, jest cieplej niż w wózku. Wnuczka wspołczuje ci tego ściągania, strasznie się przy trym uropbisz :( trzymam kciuki,żeby małej przeszło i wróciła do cyca a ty odzyskasz noce :)

Cyca od półtora miesiąca nie próbuje dawać bo jest wielka histeria nigdy nie traktowała go jak źródło pokarmu bo zaraz po porodzie dostała butle... dzisiaj zauważyłam u mojej małej czerwone krostki na szyji klatce piersiowej i cipce takie małe. .. i jak zwykle się przestraszył am od czego to może być przedwczoraj zjadłam kawałek placka cytrynowego jak myślicie? Smarować to czymś czy nie?

Wnuczka ja dzis właśnie z takimi krostkami byłam u lekarza. Dokładnie w tych samych miejscach. Powiedziała ze to zmiany uczuleniowe, delikatne i narazie nic z tym nie robimy skoro nic nie zmieniałam.

hej. ja też wychodzę z małym. staram się codziennie. pogoda nie jest dla mnie przeszkodą. raczej lenistwo. wychodziliśmy przy -14 stopni, Stasiowi nawet poliki nie zmarzły dobrze. a ja trzęsłam się jak galareta :-) ale chcę go zahartować.

ja piorę w płynie do prania ciuchy wszystkie w tym samym z tym że ja nie używam normalnych tylko ekologicznych pochodzenia roślinnego

Body, skarpetki, leginsy, bluzeczka, ubranko z misia, welurowa kombinezon ze Smyka, szalik (trójkąt) i czapka. W gondoli od dołu ma kocyk i od góry tez przykrywamy kocykiem.

dziś było u Nas +3 stopnie więc miał Stasiu tylko body na krótkim, rajstopki, skarpetki, bluzeczkę i na to kombinezon. w wózku ma śpiwór wełniany. jak było zimniej to do tego zakładałam śpioszki.

dziś chodziliśmy prawie 2 godziny tak było fajnie :-)

reklama
Dzisiaj zauważyłam że te krostki są juz wszędzie oprócz cipki która jak zwykle smaruje bepanthenem wiec wystartowała ja cala tak cieniutki i przy wieczornej kąpieli zauważyłam poprawe☺ może to zbieg okoliczności ale można spróbować... Nadia zaczyna więcej jeść co mnie cieszy ale jest taki nerwus o wszystko mi płacze... może macie jakiś sposób na uspokojenie takiego małego nerwu ska. ? Chociaż myślę że to cecha charakteru oboje z mężem nie zaliczamy się do spokojnych ludzi

Do góry