reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Moja Wikunia zjada 90ml i,czasem pcha rączki do buzi dalej. W dwa tyg. i 2dni przybrała 600g.
Podaje wode ale nie lubi. Na te wymioty do mleka mam podawać zageszczacz z Bebilonu a jak nie pomoże to zmiana mleka. Kupki pediatra powiedziała ze jak trzeciego dnia nie ma to podać czopek. Pneumokoki u nas ponoć jedna dawka ok 220zl.

reklama
właśnie mialam napisać, że lepiej jeść z butli, łatwiej leci a przy cycu musi się namęczyć.

to, że nie karmie piersią jest moją porażką - tak to traktuję - i wkurzam się i dołuje jak ktoś mnie pyta czy karmię cycem. nosz kurna, wczoraj np. sąsiadka, z którą mówimy sobie tylko grzecznościowe "cześć", zaczepiła mnie i powiedziała - gratuluję, karmisz cycem? nieeee? o jaaaaa, ale w ogóle????? bardzo przykro mi się zrobiło

moja mała fisuje przy butelce, wypija 60 ml i zaczyna popłakiwać, pić, popłakiwać, chyba przez to, że nałyka się powietrza, bo pije bardzo łapczywie.

czy którąś z was karmi tylko mm? ile wasze dzieci robią kupek dziennie? bo karolina 1 a dziś jeszcze nie robiła i nie wiem czy się martwić

Hejo dawno mnie tu nie było ale poprostu brak czasu i latanie po lekarzach Gosikk mój Kuba jest na mm prawie od początku u nas kupa jest prawie po każdym jedzeniu nie dopajam go niczym bo wszystko wypluwa

Ewelisia zle napisalam wien ze obowiazku nie ma tak czy owak robimy bo myslimy o żlobie. Glowa mnie boli od tych szczepionek chcemy jak najlepiej ale tyle opini co ludzi.. staram sie nie dac zwariowac. Nam w szpitalu zalecili zelazo a pediatra ze nie musimy. Póki co nie podaje ale zaraz beda miec morfologie robiona to zobaczymy. Ewelisia a robiliscie badania wzroku w celu wykrycia retinopatii?

Sylka tak byliśmy już dwa razy u okulisty i na razie wszystko jest dobrze ale do ukończenia 4 miesięcy trzeba kontrolować po tym czasie nie ma już ryzyka retinopatii.
Mi kazali podawać żelazo od 4 tygodni, miał przypisany actiferol ale wymiotowal po nim i teraz ma innofer baby i dodatkowo witaminę B i kwas foliowy. Oprócz tego kazali mi też dawać więcej witaminy D bo 800j i witaminę K standardowo.
A z tymi szczepieniami to chyba większość osób ma dylemat, ja też zastanawiam się nad pneumokokami bo pediatra bardzo na tą szczepionkę naciskał, ale nie planuje dawać do żłobka więc na razie nie szczepilam na nie. Ogólnie to jakoś tak trochę się boję tych szczepionek.

reklama
hej
my za to mamy wizytę w poradni neantologicznej 22 grudnia ze względu na torbiel w główce .... i w marcu wizytę w poradni audiologicznej, badanie słuchu wyszło ok w szpitalu, ale mała dostała żółty certyfikat ze względu na moją pieprzoną toksoplazmozę :baffled:

Do góry