reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
maselko moj maly jak je butle to caly szczesliwy ...:-) w czwartek mamy wizyte u poloznej beda go wazyc i pobierac krew ze stopki...

właśnie mialam napisać, że lepiej jeść z butli, łatwiej leci a przy cycu musi się namęczyć.

to, że nie karmie piersią jest moją porażką - tak to traktuję - i wkurzam się i dołuje jak ktoś mnie pyta czy karmię cycem. nosz kurna, wczoraj np. sąsiadka, z którą mówimy sobie tylko grzecznościowe "cześć", zaczepiła mnie i powiedziała - gratuluję, karmisz cycem? nieeee? o jaaaaa, ale w ogóle????? bardzo przykro mi się zrobiło

moja mała fisuje przy butelce, wypija 60 ml i zaczyna popłakiwać, pić, popłakiwać, chyba przez to, że nałyka się powietrza, bo pije bardzo łapczywie.

czy którąś z was karmi tylko mm? ile wasze dzieci robią kupek dziennie? bo karolina 1 a dziś jeszcze nie robiła i nie wiem czy się martwić

Masełko moze twojemu dziecku ciezko zlapac piers, moze pomoz :) albo tak jak Kinia pisze - po butli nie chce cycka.
Gosik, wez sie nie doluj, olej to po prostu :). Twoje dziecko, i krzywdy mu nie robisz.
A co do kupki to jak jeden dzien nie zrobi to nic sie nie dzieje. Moze podaj dziecku wode.
Moja tez łapczywie pije i czasami sie pręży a ja robie wszystko zeby jej sie odbilo po karmieniu, ale nie zawsze to zrobi. Dzisiaj rano miala atak ale pomogla suszarka i trzymanie na rekach

Odpisali mi dzisiaj z HIPP o tym czy moge przygowane mleko trzymac w lodowce, i nie polecaja takiego postepowania. Lepiej miec wode w termosie i przygotowywac posilek na biezaco robic.

Ostatnia edycja:
gosikk moj maly zjada 60 - 80 ml co 3-4 godz tez je na raty je robi sobie przerwe potem dojada... robi 2-3 kupki dziennie gosik ja czsem dopajam woda bo mm troche zasusza ...

reklama
Reni datę wpisała do ksiazeczki pielegniarka i chyba standardowo okolo 6 tyg wpisała, ale lekarka powiedziałaże jej przed świętami raczej nie bedzie a że ona też nie szczepilaby w tym okresie. Więc ja też po nowym roku pójdę. 3 mam chrzciny więc może po nich...

Mi lekarka powiedziała że pneumokoki mam jak już szczepić teraz z innymi szczepionkami, że jak chce to mam się do tego go czasu zdecydować. a wy piszecie że zq kilka miesięcy może zaszczepicie a tak można właśnie? Chodzi mi o pneumokoki?

mam syna w przedszkolu a mała.może pójdzie.po.roku do żłobka i się martwie że jak nie zaszczepie to coś jej będzie a z drugiej strony jest tylu przeciwników i ta cena. U was też są takie drogie?

Do góry