reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Chetch mi moj ginekolog w pierwszej ciazy wrozyl szybko i bez problemowy porod bo tez kawal kobity bylam i szerokie biodra i co i dupa oby u Ciebie bylo lepiej :) ja w ciazy kobitki przytylam 22 kg 5 kg mniej bylo po szpitalu drugie 5 juz z dieta wiec jestem -10 i dalej sie odchudzam (dodam ze nie karmie piersia) zeby nie bylo ze dieta i cyc

A jakim mm karmiasz i w jakkich odstepach zasu?

Stokrotka tak, raz dziennie octaniseptem bo tak mi kazali w szpitalu
Mi tez tak kazali ale teraz jak polozna srodowiskowa nas odwiedza to mowi zeby 3-4 razy dziennie, bo gruby jest kikut i trzeba czesciej psikac :)

A co do usypiania, to nasza tez lubi na rekach ale zasypia szybko a potem do lozeczka ja kladziemy. W nocy jest ciezko ale powoli a do celu :)

Maselko karmie na zadanie srednio co 2,5 -3 h jak krzyczy daj mi mleka ;) to daje :) zjada 60-70-90 raz na dobe 120 ml
Kikut twardo sie trzymal 3 tyg 3 dni filetem i odpadl tez byl gruby i mocno przypiety do pepka u nas oscipt w spray widac sie nie sprawdzil

Maselko karmie na zadanie srednio co 2,5 -3 h jak krzyczy daj mi mleka ;) to daje :) zjada 60-70-90 raz na dobe 120 ml
Kikut twardo sie trzymal 3 tyg 3 dni filetem i odpadl tez byl gruby i mocno przypiety do pepka u nas oscipt w spray widac sie nie sprawdzil

A jak nie krzyczy to budzisz czy nie? Jakiego mleka uzywasz? I dlaczego rozne dawki? W zaleznosci jakie dziecko glodne?

reklama
Nie budze bo nie spi dluzej jak 3 h sporadycznie 4 godziny a dawki rozne bo jak wypluje i juz nie chce to nie dopycham ;)robie zawsze 90 ml i poprostu czesto zostanie z 20-30 ml a czasem krzyczy po 90 ml ze chce jeszcze wtedy 30 dorobie ale to sie zdarza bardzo zadko
A mleko Aptamil to jest odpowiednik Niemiecki Bebilonu naszego Polskidgo tylko nazwy sie roznia

Do góry